sunnuntai 16. elokuuta 2015

Pieni keittiöremontti

Reissatessa asuntovaunulla on eteen tullut tämän tästä pieni ongelma keittiön kanssa, se oli aivan liian epäkäytännöllinen. Ilman yläkaappia, kaikki tavarat kertyivät pöydän päälle ja sähköpistokkeen sijaitessa kansilevyn alla oli se mitä hankalinta ikinä. Tähän vaunumalliin on aluperin kuulunut keittiön yläkaappi, mutta sitä ei enää ollut jäljellä kun tämän ostin. Ajattelin että olisin pärjännyt ilman, mutta ei siitä sitten tullutkaan mitään.

Koskapa sellaista alkuperäistä ei tietenkään mistään ole löytynyt piti miettiä jokin uusi ratkaisu tilaan. Ajatuksena oli jokin pieni, keveä lääke- tai keittiökaappi ja kun tämä yksilö kohdalle sattui tiesin heti että siinä se on. Tarpeeksi iso ja tarpeeksi kevyt ja kun siinä oli jo valmiina pieni sulkuhaka sivussa tuntui se melkein kohtalon johdatukselta. Värikin oli valmiiksi tyyliin sopiva, mutta sisäpinnat maalasin uudelleen saadakseni siitä vähän siistimmän. 

Vanha naulakkohylly siirtyi näpsästi kaapin vierelle ja palvelee edelleen erittäin hyvin. Onnenkantamoinen oli myöskin se, että sain kaapin kiinni kohtuullisen järkevään kohtaan, tuossa seinässä kun ei ole tukipuita ihan joka kohdassa ja riskinä oli että kaappi olisi killunut ihan typerän näköisenä jossain. Nyt ovat kaappi ja naulakko runkopuissa kiinni ja näyttävät jokseenkin järkeviltä noin.

Toinen onnenkantamoinen oli että löysin todella pitkien etsintöjen jälkeen myös vaunulle oman haitarilampun. Nyt on niin industriaalia tuollakin sitten. Katsotaan vain pidänkö sen siellä, se kun painaa aika melkoisesti. Voi olla että kokeilen ehkä itse rakennella tuonne kevyemmän mallin jossain vaiheessa, jos oikein innostun. Kiva tuollainen tuolla kyllä ehdottomasti on.

There used to be a upper cabinet in this vintage caravan but it was long gone when I bought the project. I tried to work with no upper cabinet in my caravan but it turned out to be way too inconvenient for me. I tried to look for a real one that belonged to this type and age, but there just isn't any left anywhere. So, as I started to plan a small cabinet on the wall I found out this cute vintage medicine cabinet and it works perfectly. And when I added a vintage industrial scissor lamp on the wall it made the style even better. Now the kitchen is so much more stylish and user friendly.

8 kommenttia:

 1. Onpa mainio ratkaisu! Ja aivan ihanan näköistä vaunun keittiössä muutenkin. :)

  VastaaPoista
 2. Tapetti näyttää kyllä kivalle seinällä. Ihanasti muutenkin sisutettu tämä teidän pyörillä oleva koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetti ei itseasiassa ole tapetti vaan maalasin kuvion seiniin. Kestää paremmin asuntovaunussa :-)

   Poista
 3. Heissan! Kysymys teidän keittiökaapeista tai paremminkin niiden maalauksesta. Millä maalilla olet keittiökaapit maalannut(maali, sävy, kiiltoaste, työväline)? Mun pitäisi saada pari vanhaa keittiökaappia maalattua mökille ja ohjeita on jos jonkinlaista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalin merkkiä en enää muista, mutta kiiltoaste on ollut puolikiiltävä ja sävy 4737. Joku Tikkurilan liuotinpohjainen kalustemaali se oli. Itse käytän aiemmin maalatuilla pinnoilla vain liuotinpohjaisia maaleja kun kestävät käytössä niin paljon paremmin. Kunnon hionta ennen maalausta tietysti auttaa paljon myös. :-)

   Poista