tiistai 6. tammikuuta 2015

Pientä keittiöremonttia

Aikalailla vuosi sitten otetussa kuvassa näkyy keittiömme toinen puoli ennen. Olemma olleet siihen muilta osin hirmu tyytyväisiä mutta tuo yläkaappi ja erityisesti tila sen päällä on osoittautunut vuosien saatossa hirmu hankalaksi. Syynä ei ole se ettemmekö ylettäisi sinne vaan tuo huonosta liesituulettimesta (tai sen käytön puutteesta) johtuva inhan rasvatauhkan ilmaantuminen kaikien tuolla säilöttyjen tavaroiden pintaan. 

Aloitin korkeammista keittiökaapeista haaveilun jo muutama vuosi sitten, mutta vasta männä syksynä tartuin toimeen ja aloitin varsinaisen suunnittelun. Suurin osa keittiömme kaapeista on yhdestä ja samasta paikasta purettuja,  muutama kaappi on tullut muualta ja koskapa minua ei ole koskaan häirinnyt tuo hieman erilaisista osasista koostuva kaapisto, päätin ettei se häiritse yhtään sen enempää jos vaikka olisivat vieläkin erilaisempia. 


Päätimme heti alusta saakka että tästä remontista ei oteta stressiä vaan se tehdään oikein hitaasti ja oikein ajan kanssa. Ensin toinen puoli ja sitten myöhemmin toinen. Ensin piti kuitenkin metsästellä ne kaapit jostain. Löydettyäni pian tämän jälkeen tiskipöydän päälle tori.fistä oikein oivallisen kaapiston oli se sitten projekti alettava.

Kaappi vaihtui paikoilleen eräänä synkkänä marraskuisena päivänä. Vanhaan rapattuun muuriin kiinnittäminen on hieman haasteellista mutta siihen se uusikin kaappi istahti, ja oikein tukevasti vieläpä. Huomatkaa kuinka näppäriä vanhat kirjat ovat tällaisessa puuhassa, (jotain konkreettista hyötyä noistakin). Lisävarmistus tehtiin superpitkillä ruuveilla kattoon tuohon sivulla olevaan tuuletushormiin kun ei kannata mitään kiinnitellä (jo siksikin kun on ihan vino). Nostimme samalla kaapin alalinjaa pikkuisen ylemmäksi. Pitkinä immeisinä tuo aiempi alalinja oli meille kovin matala.

Ja siinä se nyt nököttää. On ollut kovassa käytössä jo pitkään, mutta viimeistely edelleen vaiheessa. Ajatuksena on että koteloin tuon yläosan ja laitan oikein listat päälle, mutta joulu se tuli kiireineen ja projekti hieman tössähti. Maaliakin kaipaisi, mutta sen teen sitten kun tuo toinenkin puoli keittiöstä on entrattu. Ei se huono ole noinkaan. Tykkään tuosta korkeudesta mitä se matalaan huoneeseen tuo. Muuttui koko tila paljon avarammaksi, jotenkin juhlallisemmaksikin. 

Ja mikä parasta, tavaratkin mahtuivat kivasti. Muutaman astian karsin että voi sitten ostella jotain uuttakin jos vastaan tulee. Tuollainen oikea tiskikaappikin on iso lisä varustetasoon. Aiemmin pärjäsimme pelkästän pöydällä olevalla telineellä, mutta tuon lisäkaapin myötä voi roiskaista tiskaten isommankin lastin kerralla. Huisia.

Keittiön toinen puoli odottaa vielä entraustaan. Kaapit sinne ovat jo katsottu valmiiksi. Pitää vaan saada ensin se inspiraatio takaisin jostain. Sitä odotellessa.

I've been dreaming of higher kitchen cabinets for a while now. Higher so that the greasy steam of cooking won't smear all the things stored on top of the cabinet and higher for more storage. As I found a suitable cabinet over the sink we decided to start the project. This was last November. We switched the cabinets and oh boy how much better it became. So much nicer than the previous one. Still need to do some finishing touches though, but it looks good even without them.

The second half of the kitchen will be renovated later on this year. I already have the cabinets, but I need to find the inspiration first. 

9 kommenttia:

 1. Siihenhän se sopi kuin nenä päähän! Tosi hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvä! Ja me rempataan just noin, eli hitaasti ja nautiskellen. Mitä siitä ressiä ottamaan.

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan hieno !Ja näppärä idea nuo kirjat tukena.Eilen olisi meilläkin tuollaista ideaa kaivattu :D.Mutta ei blodilla välähtänyt.Mutta seuraavalla kerralla muistan tämän!

  VastaaPoista
 4. Meilläkin on keittiönkaapien päällä ihan turhaa hukkatilaa, kun siellä voisi olla tarpeellista säilytystilaa. No, jätän vielä hautumaan mitä sille voisi tehdä. Teidän keittiönkaapista tuli hieno!

  VastaaPoista
 5. Voi ihastuksen kummastus! Ja toinen mokoma tuosta maailman komeimmasta ruutulattiasta!

  VastaaPoista
 6. Hieno kaappi ja tosiaan säilytystilaa taisi tulla paljon lisää :) Mitenkäs tuon tuuletusröörin käytettävyydelle kävi, se kun jää vähän ikävästi nyt osittain tuonne kaapin taakse? Meillä vastaavassa on naru, jolla sitä säädetään, mutta tuossa ei taida olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sen käytettävyydelle tapahtunut mitään. Kaappi ei ole siinä aivan kiinni. Meillä tosiaan ei ole siinä narua kun tuossa hormissa on ikävästi tiilenpala tullut alas ja on noiden tuuletusventtiilin lapojen tiellä. Venttiili on aina auki asennossa kunnes joskus jaksamme sen purkaa auki ja poistaa sen tiilen sieltä. :-)

   Poista
 7. Teidän keittiö on kyllä ihana, ennen ja jälkeen. En varmaan ikinä kyllästy ihastelemaan tuota hellaa, se on niin suloinen, näyttää ihan joltain leikkihellalta :)

  VastaaPoista