torstai 15. tammikuuta 2015

Operaatio nukkekodin piilotus

Työhuoneessani on nurkka jota joutuu aina sisustuskuvia ottaessaan väistelemään. Harrastus joka on sekä ihana, että kamala - sisustuksellisesti. Tämän kokoista mökkiä kun on hieman hankala saada sopimaan tässä taloudessa yhtään mihinkään. Ja jos kuva ei sitä kerro niin tuon torpan mitat ovat noin 130cm leveä, 65cm syvä olohuoneen kohdalta 45cm muiden huoneiden ja 125cm korkea. Melkoinen palatsi siis.

No, tässä pari vuotta on ollut mielessä jos tuon purkaisi ja laittaisi vinttiin, odottamaan että se inspiraatio sen laittamiseen taas tulisi - se kun on ollut viime aikoina vähän hukassa. Mutta jotenkin en raatsi, on se kuitenkin niin tärkeä minulle. Siinä se sitten on ollut ja kerännyt pölyä ja irtoroinaa (jota on niin kätevä siihen laittaa kun muutakaan paikkaa ei keksi.) Kohtuullinen ongelma siis. Kiva nukkekoti, mutta samalla aivan karsea, kirjava ja sekalainen romuläjä.

Sitten päätin että jotain tuolle TÄYTYY tehdä nyt. Hulluus tulee muuten. Viikkokausia mietin ja suunnittelin ja sain kuin sainkin yhden ajatuksen joka voisi toimia. Tuon talon voi nähkääs purkaa osiin huone kerrallaan ja jos poistan siitä sen isoimman huoneen eli olohuoneen saan sen ihan pienillä modifioinneilla mahtumaan huomattavasti pienempään tilaan. Sitten jos rakennan jäljelle jäävän mökin ympärille sopivan kaapin, on ongelma aikalailla poissa silmistä ja vain yksi osa nukkekodista vintissä. Arvatkaapa ryhdyinkö oitis toimeen?

Nukkekodin alla oleva laatikosto on alunperin vanhasta kyläkaupasta jossa se oli paikalleen rakennettu seinään ja lattiaan naulaten. Ostin tämän pätkän jo pari vuotta sitten mutten silloin kerennyt vielä sitä mitenkään entraamaan. Niin kuin näkyy ei siinä ole toista sivuseinää eikä takaseinää ollenkaan. Hieman huojuvakin se on eivätkä alimmat laatikot menneet paikoilleen lainkaan kun niistä uupuivat kiskot. Nyt tätä piilotusprojektia varten tuo laatikosto on ihan pakko pistää kuntoon. Ei muuta kun työkalut kouraan ja hommiin.

Ja muutaman tunnin aherruksen jälkeen on se tukevoitunut huomattavasti. Uusi maalipintakin on sipaistu ylle. Melko tehokasta sanon mä. Nyt vaan sitten sitä kaappia suunnittelemaan tuohon päälle ja sehän toimii niin kuin suunnitelmani yleensäkin että rupean vain tekemään ja mietin siinä samalla. Ihan itseänikin melkein jännittää että mitähän tästä tulee...

Operation "hide the dollhouse" has begun. For years now I've wanted to get my massive barbie-house out of sight. Not that I hate it no, it's just way too colorful and collects dust and clutter that way. I need to downsize it a bit to make it fit in to a cabinet I'm going to build, but first I needed to fix the vintage grocery store desk of drawers under it. As you can see from the pictures the project is well on it's way.

7 kommenttia:

 1. Oi hyvänen aika miten hurmaava nukkekoti! Ethän sinä tosissaan ole sitä pienentämässä... ;)
  Minä kun olen oikein hurahtanut nukkekoteihin..siis monikossa, niin johan sinä nyt laitat tuon yhden oikein ihanasti esille . Ja valojen kanssa se on upea sisustuselementti! ;)
  Käy katsomassa blogiani jos ennätät, siellä on nukkekodista...
  http://pienisammakko.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siitä pienene kuin yksi huone ja pari katonreunaa. Siellä kaapissa se saa olla, valoineen kaikkineen laitettuna nätiksi ja sitä voi aina katsella avaamalla kaapin ovet :-)

   Poista
 2. Moi,

  Itse kun kyllästyin nukkeTALOONI niin tein siitä ompeluhyllykön. Pakkasin irtokamat pois ja hyllyyn sain hyvin ompelukoneen, paljon eri villalankoja ja ompelukori, puikot yms. vintti (avattava katto) kätkee kesken eräisiä projekteja. Sitä voi sitten joskus helposti taas "leikkiä" kotia jos huvittaa...


  Santtu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taas on alkanut pikkuhiljaa herätä inspiraatio rakentaa kokonaan uusi nukkekoti :-)

   Poista
 3. Wow, oot niin osaava ja tehokas! Muakin jännittää lopputulos, positiivisesti siis :)

  VastaaPoista
 4. Piilota koko nukkekoti sinne kaappiin, miksi purkaa kaunis koti♡

  VastaaPoista