sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Hulluna Huopaseen

En ole ikinä ollut mikään kummoinen kutoja mutta aina silloin tällöin on kuitenkin tehnyt mieli jotain puikoilla kilkuttaa. Vähän ennen joulua innostuin kovin tästä Huopanen langasta jonka voi pesukoneessa näpsäkästi kutistaa huovaksi. Olen nyt muutaman viikon ollut aivan totaalisen koukuttunut tähän harrastukseen ja kilkuttanut jo useamman parin lapasia ja tossuja (mikä ei ole ollenkaan haitannut ystäviäni ja sukulaisiani) mutta alan pian huolestua jos en kohta pysty tätä lopettamaan. Alkaa haitata jo muuta elämää tämä jatkuva kutominen (toisaalta tv:n katselu ei ole koskaan aiemmin ollut yhtä hyödyllistä kun se samalla kutoessa nyt on).

I'm totally addicted to knitting. I found this 100% wool yarn that one can shrink in the washing machine and turn it in to felt. I've already made several pairs of mittens and socks and still want to do more. I'm beginning to get worried if this doesn't stop soon. But never the less my family and friends are happy that I help them keep their hands and feet warm now.

17 kommenttia:

 1. Onpa ihanan lämpimän näköisiä! Mä olen saanut vuodessa neulottua yhden valtavan sukan ja äskettäin aloittelin sille paria - mun motivaatio on ollut aivan hukassa.. Mutta nyt kun noita sinun kuvia katselin, niin onhan ne tehtävä valmiiksi ja huovutettava! Josko sitä innostuisi itselleenkin tekemään, ne olis varmaan käyttövalmiit jouluna 2014.. ;)

  VastaaPoista
 2. Heippa! Kokeilepa myös Fritidsgarnia huovuttamiseen. Tulee Huopasta edullisemmaksi ja huopuu mielestäni kauniimmin ja pehmeämmin.

  -Paula

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat! Tarttiskos itekin tehdä siitä sit vaihteeks jotain :)

  VastaaPoista
 4. Hmm saiskohan Malesiasta huovutuslankaa :D Jaa pitänee ehkä odottaa kotiinpaluuseen... ja sitten selvittää, miten kysytään huovutuslankaa (ehkä keksinkin jo, Filzgarn?) saksaksi. Makeen näkösiä luomuksia, huopatumput varsinkin Berliinin tuulissa ois hyödylliset!

  VastaaPoista
 5. Lämpimän ja mukavan näköisiä. (tossujen pohjiin voi laittaa liukuestettä. Sitä löytyy monilla eri nimillä eri liikkeistä. Itse tein joskus tuollaiset töppöset ja olivat hengenvaaralliset ennenkuin niihin sai vähän jarrua..)

  VastaaPoista
 6. Voi mitkä ihastuttavat töppöset! Noissa ei tule kylmä :)

  VastaaPoista
 7. Tuleeko langan mukana mittataulukko - sellainen, että osaa arvioida kuinka suureksi pitää ensin kutoa, jotta huovuttamisen jälkeen on oikean kokoiset töppöset tai rukkaset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä sanotaan että kutistuu noin 40% pesussa ja ainakin minulla se on jotakuinkin tuota luokkaa.

   Poista
 8. Samoin, en ikinä nauttinut koulun pakollisista villasukista tms., mutta sitten siihen voi hurahtaa...jopa huolestuttavasti. Onneksi se usein laatuu hetkeksi, jotta voi innostua ja koukuttua uudelleen :). Pitääkö perustaa anonyymit neulojat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein pitäisi, että saisin itseni ylös tuolta sohvalta kutomasta.

   Poista
 9. ihanan väriset nuo lapaset. mulla ei oikein tuo lapasen teko onnistu.

  VastaaPoista
 10. ;) Olet "sairastunut" neuloosiin. Se on parantumaton tauti, koska potilas ei edes halus parantua :D

  Kun konehuovutetut tossut, lapaset tai vaikka myssyn ottaa pesukoneesta, niin se tuntuu kuivalta, vaikkei olekaan. Hyväksi havaittu konsti saada kuivumaan täsmälleen sopivan kokoiseksi on se, että laittaa heti koneesta käteen/jalkaan/päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuloosiin ei taida vielä olla edes keksitty lääkettä...
   Ja juu koneesta kun otan niin het muotoilen tuotokset joko omiin tai muiden "raajoihin" sopiviksi :-)

   Poista
 11. Jos tykkää liukuvärjätyistä ja Huopasen huopuneesta pinnasta, niin Novitan Puro-langat huopuu kuten Huopanen.

  Jos taasen pääsee laajentamaan markettien valikoimasta lankakaupan puolelle, niin Fritidsgarnille sekä hahtuvalle täältä äänet, koneessa huopuu nekin.

  Erityisesti tumppu-kuva sai kyllä sormet syyhyämään huovutusneulonnan pariin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puro on llian ohkasta minun makuuni. Tykkään tehdä isoilla puikoilla ja nopsaan.

   Minua kiinnostaisi kovasti nuo Pirtin Kehräämön langat. Niitä täytyy jostain löytää että pääsee kokeilemaan.

   Poista