torstai 17. tammikuuta 2013

Dust part II

Tiilimuuri tänä aamuna näyttää tältä. Pölyn määrä yllätti itsenikin vaikka olen tämmöisen homman tehnyt ennenkin ja minun olisi pitänyt se muistaa, vaan aikapa oli kullanut nuokin muistot päästäni. Surullisinta tässä on se että ei se pöly vielä tähän loppunut, nyt se vasta kunnolla alkaa. Tarkoitus on siis putsata tiilet näkyviin niin hyvin kun vaan voi ja saumata koko höskä uusiksi. Saattaa kyllä olla että saumausta pitää hieman lykätä tuonnemmaksi pönttöä kun kuitenkin käytetään torpan lämmittämiseen ja tässä on aika kipakat pakkaset tulossa, mutta tiiliä alan hangata nyt. Haluan saada ne niin hyvin esille kun vain voi. Tuolla on ihana tiilten värikirjo tuon laastipölyn alla.

The wall this morning. I didn't remember how much dust this kind of work produces and the mess is beyond overwhelming. And the sad part is it's going to continue. Next I need to brush each brick with a metal wire brush and remove the surface or the mortar in between the bricks and then apply new plaster there to make the wall pretty and easy to maintain clean.

10 kommenttia:

 1. Moikka Maria! Me puhdistettiin juuri vanhaa tiiliseinää ja käytettiin apuna betoniroiskeiden poistajaa; kastelee betonin, joten pölyn määrä ei ole niin hurja. Aluksi toki mekaanisestikin puhdistettiin. Käys kattoo, jos kiinnostuit:

  http://marihilja.blogspot.fi/2013/01/kellarin-vanhojen-tiiliseinien-puhdistus.html

  Ja hienolle se näyttää jo nyt, joten tsemppiä puurtamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Hyvä tietää että tuollaistakin on, jos tarve tulee eteen. Meillä tuossa ei ole ongelmana niinkään betoni vaan tuo rappausjäämä. Se ei ole varsinaisesti kiinni tuossa tiilessä ja lähtee ihan kevyellä hankaamisella. Saumojen betonitkin ovat aika heppoista tavaraa irtoamaan.
   Hienot seinät teillä kyllä on. Ihan tosi hienot :-)

   Poista
 2. Hienon näköinen mun silmääni ihan noinkin, mutta tykkään kyllä tiilen väristäkin tosi paljon:)

  VastaaPoista
 3. Ihan älyttömän hieno! Pölyinen homma kannatti!
  Reetta

  VastaaPoista
 4. Hieno, Hieno, Hieno!!
  :)
  Terkkuja!
  K

  VastaaPoista
 5. Ihan hyvältähän se tiiliseinä loppujen lopuksi näyttää ja tiilet ovat minusta ihan suorassa (kun edellisessä postauksessa vinoudesta mainitsit). Uudet saumaukset vain ja lopputulos näyttää varmasti hyvältä. Itse en olisi ehkä samanlaista hommaa uskaltanut tehdä,mutta tässä se nähdään kuinka rohkeus palkitaan :)

  VastaaPoista
 6. Mun silmään näyttää tosi hyvältä! Kuvissa en minäkään näe vinoutta, mutta onhan se eri tilanne katsoa siitä läheltä ;) Kiva seurata tätä projektia!

  VastaaPoista
 7. Good luck sinnekin ! Olet hurjan kärsivällinen ollut!

  Mutta pölyä...voi sitä pölyä! Meillä homma hoidettiin koneella ja teipattiin oviaukot kiinni, mutta silti...

  Meillä jätettiin kieronkäyrät tiilet niille sijoilleen ja pirskatisti himmeää lakkaa päälle ettei pölytä ja irtoile.

  Kurkkaa jos haluat: http://pikkutalo.blogspot.fi/2012/07/keisarin-uudet-verhot.html.

  Lakka toi aika kivasti esiin tiilien värinkin eikä varista yhtään kun vedin 2 kertaan pinnan.

  Ei siitä nyt ihan paha tullut, kirjava ja epätasainen tietysti. Enkä paikkaillut yhtään rappauksiakaan. Vanha hormi jäi onneksi ison astiakaapin taakse :)

  Mutta pölyä...voi sitä pölyä! Meillä homma hoidettiin koneella ja teipattiin oviaukot kiinni, mutta silti...eikä voitu kunnolla kastella kun uusi lautalattia oli jo asennettu alle.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Ihan tosi hieno! Ahkeruus palkitaan :).

  VastaaPoista
 9. Tämä kommenttiloora jumittaa...

  Pikkutalon Sanna, Tosi hieno seinä teillä. Minun ei ehkä ihan yhtä siisti, ainakaan vielä :-)

  VastaaPoista