perjantai 7. lokakuuta 2011

Laiskottelijan verhoiluprojekti

Eteisessä yleistuolina toimivan Tapiovaaran Lukki-tuolin tupakankellastama väritys on alun alkaenkin tympinyt silmääni. Mielessä on ollut tuolin uudelleen verhoilu, mutta työn hankaluuden vuoksi olen ajatusta huokaillen lykännyt. Jokin aika sitten sattui silmiini keinonahan maalaamiseen sopiva spray ja eipä tarvinnut kahta kertaa miettiä kun jo ostin pullollisen. Miten helppoa tuolin "verhoileminen" nyt onkaan.  Kuvan lopputuloksesta laitan nähtäväksenne heti jahka maali on kokonaan kuivunut.

The Tapiovaara's Lukki chair I have is otherwise beautiful but the color is not my favorite. I had in mind to re upholster the chair but it seemed too hard work so I just didn't want to do it. Then a couple of days ago I happened to come a cross with this vinylspray. Just how easy is that. Now I'm going to have a black chair within an hour.

12 kommenttia:

 1. Hieno tuoli ja mielenkiintoista nähdä, miten tuo maali toimii. Jossain uudessa kotimaisessa sisustuslehdessä oli maalattu 70-luvun tv-tuoli punaiseksi, ja tulos näytti oikein onnistuneelta

  VastaaPoista
 2. Enpä ole tuollaisestakaan aiemmin kuullut...Melko oiva keksintö! :)

  VastaaPoista
 3. Kiva, kun tuollaistakin ainetta on olemassa! Aika jännää..ihan uusi asia minulle. Taitaa tulla tarpeeseen meillekkin.

  VastaaPoista
 4. Kaikkea ne keksii!!! Lopputuloskuvaa odotellessa :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Maalasin puoli vuotta sitten tekonahka nojatuolin ihan tavallisella mattamustalla spraylla ja hyvin on kestänyt istumista :) Mistään kohti ei ole maali kulunut eikä halkeillut. Että eiköhän se "oikeakin" spray kestä.

  VastaaPoista
 6. Hei! Hyvältä näyttää. Millaisesta kaupasta tuota maalia saa? Googlaillessa tuli vastaan nettikauppoja, mutta olisiko tätä tavallisen maalikaupan hyllyllä?

  VastaaPoista
 7. Oikeanvärinen maali löytyi lopulta nettikaupasta ja miekin kokeilin "verhoilla" näin. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 8. Hips,
  Kuinka tuo maali on kestänyt käytössä?

  Mielessä siintää kaamean biedermeier-soffan maalaaminen kankaineen kaikkineen... en vain ole vielä uskaltanut.

  meria:)

  VastaaPoista
 9. meria, hyvin on muovipinnalla kestänyt käytössä. Tuoli on edelleen kuin uusi.

  VastaaPoista
 10. Kiitos vastauksesta!

  Vielä urkkisin, että imeytyikö (tms.) maali yhtään vai jäikö mielestäsi vain kalvoksi pinnalle?

  Tapasitko muita värejä tämän mustan ostoreissulla? Olen kyylännyt nettikauppoja, mutta niissä esiintyy vain musta, valkoinen (se kai sitten) ja pornopunainen (ei tod).

  Kiitos!

  meria:)

  VastaaPoista
 11. meria, en ossoo sannoo. Näyttäis että hiukan imeytyy... Ja tuota tököttiä myyvät autovaraosaliikkeet, että käyppä sellaisesta kurkkimassa, itse muistelen että oli eri värejä, mutta en muista että mitä :-)

  VastaaPoista