keskiviikko 3. elokuuta 2011

Läskilaatikko

Kävi mummoja kylässä ja tekivät läskilaatikkoa. Resepti meni jotakuinkin näin: Kuorittuja ja viipaloituja perunoita (ei uusia) ladotaan vuoan pohjalle ja päälle muutama maustepippuri ja suolaa. Siihen sitten hellästi asetellaan puolikkaita sipulirenkaita ja paljon porsaan kylkipaloja. Sitten suolataan uudestaan että lihatkin maustuu. Näitä kerroksia laitetaan niin monta kun tarpeista riittää ja päälimmäisten perunaviipaleiden päälle ripotellaan vielä muutamia läskinpaloja (jotka uunissa rapeutuvat aivan vastustamattomiksi herkkupaloiksi). Lopuksi lisätään vettä johon on sekoitettu vehnäjauhoja (noin ruokalusikallinen litraan) ja paistetaan uunissa niin kauan että kypsyy (vajaa 200 astetta ja vajaa tunti meni tähän laatikkoon).
Täytyy sanoa, että tästä ei suomalainen perineruoka enää paljoa parane. Suoraan uunista lautaselle ja punajuuriviipaleiden kera nautittuna.

Had some grannies visiting and they made me a traditional finnish "fat casserole". It's mainly pork bacon and potatoes with some onions, allspice and lots of salt. Best to eat with pickeled red beets.

6 kommenttia:

 1. Nam. Kunnon suomalaista ruokaa VOIta mikään!
  Ja sitten se muikkulaatikko, njam! ;)

  VastaaPoista
 2. Jaiks!! Tä on niin suoraa mun lapsuudesta. Enää en suuhuni laittaisi, edes pakotettuna :D

  VastaaPoista
 3. Kiitokset ruokavinkistä, olin tämän unohtanut.Olen tämän talouden ainoa nainen ja miehet kyllästyvät välillä mun salaatteihin ja linssikeittoihin. Läskiloota sopii aktiivisille halonhakkaajille ja niittomiehille.

  VastaaPoista
 4. Meilläpäin tuohon yhdistettiin ennakkoluulottomasti vielä silakka, eli silakkalooraahan se oli = ) Muistelisin silti, että kylkiviipaleissa ei juurikaan lihaa ollut, vaan ihan sitä läskiä vaan...Huhhu, mut hyvää oli!

  VastaaPoista
 5. Meilläpäin tuota sanotaan perunalaatikoksi....toki siinä saa olla laskiäkin...mut minä laitan aina etuselkää tai lapaa...äitini laittoi aina kylkeä:)nam..mitä herkkua tuo onkaan:)

  VastaaPoista
 6. Oikiaa ruokaa <3 Meillä mummo teki myös tuota aikanaan, ei ollut sen voittanutta.

  Blogissani ARVOTAAN, joten mukaan vaan! Onko sinulla avain onneen?

  Mukavaa viikonloppua toivoopi Pivikki

  VastaaPoista