tiistai 11. tammikuuta 2011

Virkkauksen vallassa

Harjoitus tekee mestarin, tai tässä tapauksessa ainakin melkoisen hyvän. Lähemmäs kymmenkunta mattoa virkattuani osaan tehdä jo melko hyvin ohjeesta ja jopa ohjeen vierestä soveltaen. Tässä valmistui juuri rakkaalle ystävälleni noin 120cm halkaisijaltaan luonnonvalkoisesta trikookuteesta "juhannusruusu".
Kyllä kannatti opetella tämäkin jalo taito.

I've practised hard and now I'm a pretty good at making lace carpets. This one is for a dear friend of mine and the design is called "midsummer-rose".

19 kommenttia:

 1. Hieno! Juuri eilen aloin virkkaamaan trikoista matonkudetta ekaa kertaa -jälkeni ei ollut puoleksikaan noin siistiä, vaikka olen muuten virkannut paljon. Onko sulla hyvä ohje, jota suositella tähän? Minkä kokoista koukkua muuten käytit?

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kaunis. Ihan sanattomaksi vetää! Luulempa, että ystäväsi on enemmän kuin iloinen saadessaan maton. Mikä mahtoi olla kuteen menekki?

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis!
  Mua kiinnostais kans ohje, kuteen menekki ja koukun koko. Olen ihan onneton virkkaamaan, mutta mieli tekis kokeilla, koska mattosi ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
 4. Hieno! Minullakin just virkattu matto koukulla ja ontelukudetta tilasin kanssa, ajattelin, että teen sellaisen suuren suuren virkatun maton seuraavaksi.

  Minuakin kiinnostaa onko tuohon tekemääsi mattoon jossain joku ohje?

  VastaaPoista
 5. Upea matto! Mä oon myös ihan koukussa noihin virkkattuihin mattoihin! :) Olen kattonut mallia vanhasta pitsiliinasta ja soveltanut siitä ohjeen matolle. Kädet vaan meinaa olla kovilla jos paljon päivässä innostuu virkkaileen.

  VastaaPoista
 6. Siis järkyttävän ihana!!!
  Voin sanoa että ystäväsi on onnensa kukkuloilla, olet paras!!!!

  VastaaPoista
 7. Kaunis matto.

  Itse virkkasin samaisen maton ja ohjeen löysin Aika on taikaa blogista.Löytyi googlettamalla juhannusruusu matto.

  VastaaPoista
 8. Kaunis matto. mahtavaa kun omaa tuollaisen taidon, itsellä kun ei koukku eikä puikko pysy kädessä. Pitäs varmaan mennä mummun oppiin toviksi.

  VastaaPoista
 9. Kudetta meni vähän reilut kolme kiloa. Koukku oli numeroa 10 (paksua kudetta oli) ja ohje löytyy www.kangasaitta.fi sivuilta.

  VastaaPoista
 10. Kaikki on jo sanottu, mutta toisto tuo tehoa: onpa kaunis matto!

  VastaaPoista
 11. Virkkaus on parhautta :) Ja mahti matto :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos ohjeesta! tuo on niin namu, että on pakko kokeilla!

  VastaaPoista
 13. Todella upea matto! Näitä on nyt ruvennut näkymään sisustuslehtien sivuilla, ja kuinka ollakkaan, itsekin olen ruvennut himoamaan tuollaista, mutta ei tullut mieleenkään että itse osaisin tehdä. Mitä jos sittenkin...

  Kauanko sinulla meni tuon värkkäämiseen?

  VastaaPoista
 14. Eihän sinulta muuten saisi ostaa tuollaista mattoa? :)

  VastaaPoista
 15. Tosi hieno!! Mä laitoin anopin asialle, (itse en osaa) ja vähän tuon tyyliset matot on koristaneet makkaria jo kuukausia, eikä silmä vieläkään kyllästy. Nyt laitoin tilaukseen keittiöön virkatun verhon. 70-luvun kerrostalossa, kun asutaan niin pitäähän sitä saada asunto ajan henkeen :)

  VastaaPoista
 16. Mahtava! Missäs se virkkuukoukku nyt olikaan...?

  VastaaPoista
 17. Aivan upea ! Itsekin haluaisin virkata mattoja, mutta ranteet ei oikein tahdo kestää enää...
  Ei voi kuin ihailla muiden tekosia ;o)

  VastaaPoista