keskiviikko 5. tammikuuta 2011

"Grapekset"

Olen aina harrastanut sanojen vääntelyä ja kääntelyä ja omien lempinimien keksimistä asioille. Kirpputorilta löytyneet Nanny Stillin Grapponia astiat taipuvat suussani tuttavallisemmin grapekseiksi. Jälkiruokakulhot löysin edullisesti 8e/kpl ja pikku kupponen maksoi 4e. Sille en ajatellut (ehkä) ostaa kavereita. Juon siitä  silloin tällöin kermalikööritilkan, jos sille päälle satun.

Found these Nanny Still's Grapponia desert dishes for 8 euros a piece. The small cup was only 4 euros and I don't plan to buy more. I'll use this one to have a drop of cream liquer if I feel the need to have some.

14 kommenttia:

 1. en ole koskaan ennen nähnyt sarjassa tuollaisia kupposia! aina oppii! grapponian muotokieli ei mielestäni tule noissa kulhoissa parhaalla mahdollisella tavalla esiin -vaikka kauniitahan toki nuokin ovat!- vaan vaatii loistaakseen ison tasaisen alan, kuten matalissa lautasissa.

  VastaaPoista
 2. Minä tykkään grapponioista ja kastehelmistä molemmista. Jotenkin ovat sisaruksia keskenään! Värilliset grapponiatkin ovat söpöjä.

  Onnea siis hienosta löydöstä!

  VastaaPoista
 3. Voi luoja! Nyt vasta tajusin, että Grapponia ja Kastehelmi on kaksi eri asiaa! Selventäkääpä vielä, niin tyhmäkin tajuaa!

  VastaaPoista
 4. Näistä tulee aina lapsuusmuistoja mieleen. Äidillä on Grapponian jälkiruokakulhot kellanvihreänä ja niistä syötiin lapsuudessa lauantaisin jäätelöä saunan jälkeen. Omaan astiakaappiin ei ole Grapponiaa ehtinyt kerääntyä kun on niin paljon muutakin kerättävää :)

  Leena: Kastehelmessä ne "helmet" on raita-riveissä, Grapponiassa ne muodostavat pyöreitä kuvioita.

  VastaaPoista
 5. Todella loistavat löydöt olet tehnyt edullisesti, onnea! Sinulla on muutenkin usein kaunista kotimaista lasia blogissasi esillä, kiva katsoa ja lukea :)

  Tykkään kovasti Grapponia-sarjan astioista ja kirkasta Grapponiaa olen kerännyt itselleni, koska se on tuntunut käytänöllisimmältä (ja halvinkin on ollut, ei silti halpa, aika suolaisia hintoja Grapponiasta on pyydetty ja pyydetään edelleenkin, mikäli myyjä tietää, mitä myy). Värillisistä tykkäisin (yhden ruskean ison kulhon omistan, mutta se lähtee kiertoon), mutta jokin raja pitää - ehkä - laittaa sarjan keräilylle, koska säilytystilaa ei ole loputtomiin ja maailma on kauniita esineitä täynnä.

  Olen maksanut samanlaisesta pikku mukista - jota olen kuullut kutsuttavan punssimukiksi, tiedä sitten onko oikea nimitys - todella paljon kovemman hinnan, koska pari vuotta sitten "oli pakko" saada ko. mukeja useampi. Ovathan ne kauniita, mutta eipä niille juuri ole minulla käyttöä ollut juuri tuon pienen kokonsa takia. Tuo kirjoittamasi liköörikäyttö onkin oiva idea, jota en ole tajunnut.

  Leena tuossa yllä kysyy Grapponian ja Kastehelmen eroa, kerron minkä tiedän:

  Grapponian on suunnitellut Nanny Still ja pääkuvio on tuo pisaroilla tehty ympyrä, joka kiertää esim. kulhon reunoja ja täydennyksenä on usein yksittäisiä pisaroita ympyräkuvioiden välissä, päällä jne. Grapponiaa on valmistettu ainakin väreissä: kirkas, vihreä, ruskea, sininen, lila (jossain valossa siniharmaa) ja kirkas keltainen (ns. cyan-keltainen).

  Kastehelmen on suunnitellut Oiva Toikka ja Kastehelmen koristelu on pisaroista tehtyjä ympyröitä, ei muita kuvioita mukana. Väreistä tiedän vain kirkkaan, turkoosin, vihreän ja ruskean. Uusiotuotannossa on kirkkaan lisäksi jonkilainen vihreä.

  Sarjat menivät itsellänikin joskus sekaisin ja olen Nonnan kanssa täysin samaa mieltä, että sarjojen osat sopivat hyvin yhteen keskenään yhdistettäviksi :)

  VastaaPoista
 6. nuo grapponian kulhot minäkin tahdon vielä joskus omakseni, heti kun edulliset vastaan tulee. Vielä joudun ihailla äidin omia,keltaisia/vihreitä....
  Juuri löysin kastehelmen kirkkaan pikkukupposen kirpparilta vitosella. Hyvä kun innostit, kermalikööritilkkasenhan siitä voi ottaa :)

  VastaaPoista
 7. Ihania, ihania...minulla on Grapponiaa tällä hetkellä vain yksi iso kulho kirkkaana, joka on kyllä ihana. Tuollaiset pikkukulhot sopisivat meillekin. Siskoni mies löysi kaapeistaan viikko sitten ruskeita Grapponioita vinon pinon, joiden olemassaolosta siskoni ei tiennyt mitään. :-)

  Meillä on myös kirkasta Kastehelmiä ja kirkkaat Grapponiat sopivat niiden kanssa aivan mainiosti yhteen. Ihanat löydöt sinulla siis!

  VastaaPoista
 8. Meillä on kanssa grapponiaa kirkkaana. On tosi kaunista ja kerään sitä silleen tosi hitaaseen tahtiin ;)Just noita jälkkärikulhoja on 6 kpl ja pikkulautasia. Se pullo on kyllä kaunis! Tosi edullisesti sait!

  VastaaPoista
 9. Minä tykkään kovasti Nanny Stillin laseista, joitain on meillekin kertynyt (aika vähän vielä). Tamara Aladin on toinen josta tykkään.

  VastaaPoista
 10. Kirpputorit on niin täynnä ihania Suomalaista (ja suomessa valmistettuja!) käyttölasia, että enään en tarvitse kuin tilan missä niitä säilyttää :)
  Onnekas löytö!

  VastaaPoista
 11. siis ei vitsi! meillä on ollut kotosalla noita samoja kulhoja kaks kappaletta vihreinä ja oon ihastellu niitä pikkutytöstä asti. nyt viimeksi kun kotipuolessä kävin niin äiti siivosi kaappeja ja tarjosi niitä mulle, ai että olin ilonen!

  VastaaPoista
 12. Hei! Eksyin vanhaan keskusteluun sivuillesi kun etsin tätä sarjaa... Kysyisin, oletko pessyt koneessa näitä astioita vai vain käsin? Kiva blogi sinulla :)

  VastaaPoista