torstai 23. huhtikuuta 2009

Ihan pihalla

Olen viettänyt viimepäivät pääsääntöisesti pihahommissa, siksi tämä bloggailukin jäänyt hieman vähemmälle.

Tässä muutama "raadollinen" kuva pihastamme huhtikuisessa asussaan.


Ostaessamme talon oli koko 600m2 tontti pääasiassa hiekkakenttää. Unelmapuutarhani on nimenomaan vanha ja runsas, jota täällä nyt kolmen vuoden aikana on yritetty aikaansaada. Tässä esimerkiksi yritän luoda vanhaa henkeä tekemällä pihalta löytyneistä betoninkappaleista laatoitettua polkua. Polku etenee sitä tahtia kun betoninpaloja löytyy.


Piskuinen pihamme oli niin paljas ja karu, että päädyimme rajaamaan tontin pari reunaa suhteellisen suurikokoisilla tuijilla. Rahaa paloi melko kivasti, mutta mikään ei korvaa tuijien antamaa näkösuojaa. Muutaman vuoden kuluttua aion alkaa leikkaamaan aitaa muotoon, jotta saan siihen samaa fiilistä kuin kunnon vanhoissa kuusiaidoissakin on.


Istutukset on etupihalla rajatu kivillä, ihan siksi, että niitä tontilta löytyi mukavasti. Herkuttelen ajatuksella laatoittaa kaikki hiekkakäytävät, mutta sitä ennen pitäisi kyllä voittaa lotossa - sen verran hintavia laatat tuntuvat olevan. Täytyy tyytyä tuohon hiekkaan - on siinäkin puolensa.


Ja lopuksi vielä kuva, jossa vähän taloakin pilkistää. Meillä on remontti vielä niin vaiheessa ulkonakin, etten ole kehdannut täällä paljon talon ilmiasua esitellä. Tässä nyt kuitenkin "paraatipuoli". Kesemmällä rohkenen ehkä esitellä ulkoseinäremonttimme vaiheita takapuoleltakin ;-) Tämä puoli siis jo remontoitu melkein valmiiksi. (Tuo kamala silmäsärky eli lämpöpumppu muuttaa myös kesän aikana jonnekin vähemmän silmiinpistävään paikkaan.)

6 kommenttia:

 1. Paljon olette jo saaneet aikaiseksi. Taitavat kaikki pihat näyttää tällä hetkellä yhtä paljailta. Ainakin meidän näyttää. Tiedäthän, että nykyisin noihin lämpöpumppuihin saa ihan kivoja suojiakin?

  VastaaPoista
 2. Hiljaa hyvää tulee :) Hienon näköistä pihallakin on ja tosiaan nuo lämpöpumput on monesti asennettu karseen rumasti.

  VastaaPoista
 3. Ei ole helppoa pihanrakentaminen eikä varsinkaan sen oman unelman. Teillä on kyllä jo hyvällä mallilla ;) Ja varmasti kesällä jo kauneimmillaan!

  Minulla vasta suunnitteluvaiheilla :o

  VastaaPoista
 4. Hei Maria,
  Lueskelin blogiasi taaksepäin ja huomasin sinun mainitsevan monessa kohdassa "paikallisen romukaupan". Saanko kysäistä, missä kyseinen putiikki sijaitsee?

  Hauska ja rento blogi, kiva lukea!

  VastaaPoista
 5. Ekaa kertaa visiitillä ja olen täysin lumoutunut! Ihanaa, ihanaa, ihanaa! / Hulda

  VastaaPoista
 6. Vekarus, ikinä en ollut kuullutkaan suojista pumppuihin. Luulin, ettei niitä saa peittää missään nimessä :-)

  Minsku, en ole vielä koskaan nähnytkään nätisti asennettua lämpöpumppua ;-)

  Muille, kiitos kehuista! :-)

  VastaaPoista