keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Asuntovaunuprojektin lähtölaukaus

Lämpimän sään kirvoittamana painuin ostamaan itselleni vaaleanpunaisen ämpärin sekä kumikäsineet ja tein vihdoin sen, mikä olisi pitänyt tehdä jo viime kesänä - pesin asuntovaunun.


Homma ei loppujen lopuksi ollut edes kovin rankka, osin sen takia, että kattoa en ylettänyt/jaksanut pestä ja osin sen takia, että lika ei ollutkaan niin tiukassa kun näytti. Tiskiharjaa ja vähän mäntysuopaista vettä, niin johan tuli puhdasta.

Ostin vaunun siis viime kesänä yhden vanhan talon pihasta, jossa se oli loikoillut jalavan alla paikoillaan ainakin viimeiset viisitoista vuotta. Siitä kaikki nuo tauhkat ja jäkälät.


Ehkä vielä hieman rassukan näköinen, kun tuo katto on noin likainen, mutta hyvä siitä tulee.Ihania yksityiskohtia - vanhat valonkuvut. Kaikki tämmöiset olisi tarkoitus säästää ja pitää entisellään.


Ja taas tuo väri. Tämä on siis joskus alkujaan ollut turkoosinsininen. Jännä miten tuota sävyä pulpahtelee nyt esiin sieltä ja täältä elämässäni. Ihan selkeä lemppari :-)


Vaunu on siis tarkoitus korjata ja laittaa käyttökuntoon ns. ikuisuusprojektina, eli teen sitä aina kun ehdin ja jaksan. Se ei ole tällä hetkellä edes rekisterissä, mutta tämän kesän tavoite on saada se sinne. Käyttökunnossakaan se ei ihan ole, koska sisätilat on jo osin purettu, mutta tukeva ja rungoltaan peruskuntoinen hän muuten on. Kerron täällä aina projektin etenemisestä, sitten kun jotain aikaiseksi saan. Hommaa on PALJON :-)

(Ja niille, joita kiinnostaa vaunu on merkiltään Sprite (1 AKS-400) ja vuosimalli on 1964. Vaunu on massaltaan 435kg, mikä tarkoittaa sitä, että käytännössä se katsotaan peräkärryksi, joka ei vaadi vuosittaista katsastusta. Pituutta kopilla on noin. 3050mm ja leveyttä 1950mm. Vuodepaikkoja siinä on ollut neljä (joista yksi riippumattotyyppinen ratkaisu). Vaunussa ei ole varsinaisia jarruja.)

16 kommenttia:

 1. Taisin keksiä tästä itselleni uuden unelmaprojektin. Siis listalle: vanha talo, siirtolapuutarhamökki ja julmetun hieno vanha asuntovaunu! Voisi kuvitella, että stressittömin ikuisuusprojekti sinänsä. Sitä kun ei ole pakko saada asumiskuntoon tiettyyn päivämäärään mennessä eikä remontin keskellä tarvitse asua. Jos ei sitten osta asuntovaunua ainoaksi majapaikakseen, sekään ei olis hullumpaa.

  VastaaPoista
 2. On sulla sympaattisen näkönen vaunu :)
  Ja turkoosi on ihana väri.

  VastaaPoista
 3. Ihana kuin vaahtokarkki! Mulla on jossain Country Sampler-lehdessä juttu kun asuntovaunusta on tehty mökki pihaan, ei siis liikuteltavaksi, aivan älyttömän söpö.

  VastaaPoista
 4. Ihana vaunu! Meillä oli vanha sprite, joka piti kunnostaa, mutta myyttiin se heikkona hetkenä. Nyt on kunnostuksen alla vanha asuntoauto. Ei tosin ikuisuus projekti, kesäksi pitäis päästä reissuun.
  Laitan sut mun blogilistalle.

  VastaaPoista
 5. meillä on vastaavan lainen vaunu odottamassa mummolassa.. haluaisin laittaa sinne laminaatti lattiaan ja jokin nätti pieni kaapisto kaasuliedellä. Sitten kun kotona remontti vähän hellittää.. me ollaan aateltu siitä "vierashuonetta" pihalle tai ihan lyhyitä kesälomareissuja..

  VastaaPoista
 6. Barbro_v, Mä olen yrittänyt yhdistää tässä talossa tuon talo ja siirtolapuutarhamökki ajatuksen ;-)Enkä ihan tiedä tuosta stressittömyydestä vaunun kanssa, on siinä sen verran kova homma luvassa.

  Teija, voi, olis ihanaa nähdä jossain juttuja tällaisista vanhoista vaunuista. Lisääkin vinkkejä otetaan vastaan! ;-)
  Tuo idea vaunusta mökiksi pihaan on myös mainio, mutta mitähän rakennusviranomaiset tuollaisesta tykkäävät...

  Minsku ja Johanna, jos joskus bloggaatte projektejanne pistäkää heti mulle vinkkiä, jotta voin käydä vilkuilemassa, minkälaisia ihanuuksia niistä tulee.

  VastaaPoista
 7. Yritän ettiä sen lehden jostain ja ottaa kuvia siitä jutusta.

  VastaaPoista
 8. Lumoava pikku vaunu! Onnea ja sitkeyttä projektiisi, ihana seurata!

  VastaaPoista
 9. Hei vaan, onko vaunuprojekti edennyt, olisi hauska nähdä ja kuulla, miten sen sisustat.
  Minulla vastaava projekti hopefully alkamassa.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi, vaunuprojekti ei ole valitettavasti edennyt vielä muiden kiireiden vuoksi. Ensi keväänä olisi tarkoitus aloittaa :-)

  VastaaPoista
 11. Tätä projektia seuraan innolla!

  VastaaPoista
 12. Todella hauskaa, että meillä on ollut myös omakotitalon päässä ihan identtisen näköinen pieniasuntovaunu, väriltään sekin oli kirkkaan turkoosi. Nykyään se on hävitetty, kun ei ole ollut tarvetta.

  Vaunu oli jäänyt entisiltä omistajilta paikalleen, eikä siinä ollut edes renkaita jäljellä. Vaunu oli ihan repsallaan ja rikki. Pienellä rempalla tehtiin asuntovaunusta sitten viimein iso häkki pienelle maatiaiskanilaumalle! Matalat kaapinovet saivat jäädä paikalleen, niihin vain oviin kolot ja sisälle pehmikettä, hyviä ja hauskannäköisiä pesiä tuli, ovien ansiosta oli helppo putsatakin.

  Pupulasta, eli kanien omasta asuntovaunusta tuli naapuruston lapsien hitti, kanit selvisivät talvenkin asuntovaunussa eristettyjen seinien ansiosta! :D

  Pahoitteluni kommentista näin vanhaan postaukseen, mutta löysin blogisi vasta pari päiväää sitten ja luen tätä takaperin, haha.

  VastaaPoista
 13. Terve. Ihan sattumalta yritin etsiä kuvaa samanlaisesta asuntovaunusta, joka meillä on ollut. Ja kappas. Löytyikin kuva MEIDÄN vanhasta asuntovaunusta. Kyseinen vaunu oli alunperin mun vanhempieni vaunu. Ja isäni maalasi sen turkoosin värin piiloon ja tuon kuvassa näkyvän värityksen. Johonkin on kadonnut pullukat pölykapselit renkaista. Vaunussa on kuulemma saanut alkunsa minun isoveljeni vm-77. Itse muistan asuntovaunun lapsuudestani mökiltä. Missä se toimi vierasmajoitustilana ja muuna aikana minun majana. Vaunuun liittyy paljon muistoja ja myös valokuvia löytyy. Mikäli kiinnostaa vaunun historia niin agu.ankka@suomi24.fi tai esim facebookissa Aku Neuvonen. Itse ainakin mielelläni kuulisin vaunusta lisää.

  VastaaPoista
 14. nätti asunto vaunu sinulla.
  Nätit vaaleenpunaiset kumikäsineetki vähän sävy sävyyn vaunun kanssa

  VastaaPoista