sunnuntai 5. toukokuuta 2024

Ruudullisia unia

Rakkauteni ruutukuosisiin petivaatteisiin sen kun jatkuu, kun törmäsin second handina tähän pikkuruutuiseen tuplapussilakanaan, joka oli heti kotiutettava kokoelmiini. Käytettynä sen puuvilla on just mukavasti pehmennyt ja se pääsikin pesun jälkeen suoraan sänkyyni muiden pikkuruutujen kera tietenkin. Mietin hetken, että olisipa kiva jos löytyisi vielä kaikki tyynyliinatkin ruudullisina, mutta ehkäpä on hyvä jättää tilaa vähän muillekin kuoseille tai kuosittomuuksille, ettei nyt ihan vallan ruudullisiksi muutu kohta unetkin. 

Mutta hauska on sänky nyt pelkällä beigellä vuodevaatetettuna, kun siinä yleensä on enemmän väriä käytelty. Sopii hyvin ja näyttää rauhalliselta, kutsuu nukkumaan, ainakin minua.

Meillä kuivatellaan lakanat pyykkinarulla ja sen jälkeen viikataan kaappiin ilman mitään venytyksiä tai muita silottavia toimenpiteitä. Mankelia en omista, joten puhtaat lakanat on aina vähän vekillä tai kurtulla jostain, mutta minusta se on vaan hirmuisen kotoisaa. Ihan sileässä sängyssä en varmaan osaisi ollakaan, mutta tähän voi vaikka hypätä uimahypyllä tuosta vierestä jos siltä sattuu tuntumaan.

Taannoin kirppistellyt puuvillamatotkin ovat  jo päässeet makkarin lattioille. Ne pesaisin kätevästi käsin pienessä kylpyammeessamme ja kuivattelin olkkarin takan päällä, kun vielä sitä joka päivä lämmiteltiin. 
Nyt niitä pitää vissiin alkaa takoissakin taas vähän puita poltella hetkeksi, mikä ei ole lainkaan hassumpi asia, kun lakanapyykkiä olisi just vähän kertynyt. Tähän aikaan vuodesta kun on ulkona vähän huono vielä kuivatella eikä sisällä kuivu niin nopsaan ilman lämmitystä niin takoilla saa mukavasti potkua kuivatteluhommiin, niiden lämmön avulla kuivuu pyykit samoissa huoneissa niin että melkein suhina kuuluu.

Mutta onpa vaan kiva mennä tänään nukkumaan ensimmäistä kertaa uuden pussilakanan alle. 

My love for gingham bedding got to a new level when I found this second hand duvet cover. After I washed it I just had to put all my gingham linens in to my bed, just to see how it would look. I wonder if I'll see checkered dreams in there now too.

2 kommenttia:

  1. Keväällä pyykit kuivuu ulkona nopeammin, kuin ehdit sanoa kissa

    VastaaPoista
  2. Nuo ruudulliset lakanat ovat niin maalaisromanttisen kauniit! Värit sointuvat kauniisti yhteen. Muistan kun Ikeasta yhteen aikaan sai ostettua metrikankaina ruutua ja raitaa. Suunnittelin silloin kankaista puutarhatuoliin tyynynpäällisiä. Ruutu toimii myös tilkkutöissä yhdistettynä yhdenväriseen tai kukkakuosiin. Ulkona kuivattu pyykki on sinänsä ihanan raikasta, mutta pientä lisäylellisyyttä saa myös silitysvedellä. 😊

    VastaaPoista