lauantai 4. toukokuuta 2024

Toukokuisella pihalla

Kyllä nyt on säät hellineet viime päivinä niin paljon, että tuntuu jo ihan kesältä, vaikka kevättähän tässä vielä pitäisi elellä. On tullut kyllä nautiskeltua auringosta ja sitähän tällä pihalla nyt riittää, kun puissa ei vielä ole lehtiä kun vasta nimeksi. Laitettiin vapuksi jo pihakalusto paikoilleen varjoineen ja pari lyhtyä sinne tänne tuomaan vähän juhlafiilistä ja koskapa niin kivaa fiilistä tuonne nyt tuovat ovat saaneet sinne jäädäkin.

Kevätsiivoilut pihalla ovat näitä nurkkia lukuunottamatta vielä ihan vaiheessaan, mutta en ole nyt kovasti pitänyt kiirettä niiden kanssa vielä. On kivampi tehdä ajan kanssa kukin nurkka erikseen, kun kerralla raataa kaikki, miettiä että mitä tänä vuonna olisi missäkin.

Mutta yhden asian kanssa kiirehdin kyllä ja se oli tämä taannoin tekemäni naruteline tuonne kasvihuoneen hyllylle. Sen vein sinne heti, kun sain pahimmat pölyt tuosta pyyhkäistyä alta ensin ja sehän näyttää siellä just niin ihanalta kun kuvittelinkin!

Hauska havainto oli myös että tämä vasta hankkimani hieno tulppaanilaatikko istuu kasvihuoneen seinälle pystypuiden väliin kuin hansikas. Kokeilin sitä siihen ihan vaan huvikseni, kun sille sopivaa säilytyspaikkaa tuolta etsin ja nauratti oikein, kun se siihen istahti niin millilleen, että pysyy vallan paikoillaan tuossa ilman mitään apuja. Siinä saa olla nyt säilytyksessä sitten ja siitä sen saa näpäkästi matkaansa, kun tarvis tulee.

Muualla pihalla vihertelee jo kivasti ja siellä täällä lojuu vielä männä joulun kransseja siinä toivossa, että niistä neulaset saisin noihin kukkapenkkeihin etanoita kiusaamaan, mutta aika tiukasti pitelevät vielä havut kiinni neulasistaan tuolla nyt. Eiköhän ne onneksi sieltä pian ala varista, niin saan korjattua nuo renkulat talteen taas ensi joulua varten ja jos eivät niin hauskojahan nuo on kyllä kuivattuinakin, muuttuvat oranssisiksi auringonpaisteessa ja voisivat olla aika hauskoja jo heti syksyllä pistää esille.

Mutta vielä en ole ulos kukkasia laitellut muuta kun tuuletellut niitä vähän portailla välillä. Kuuleman mukaan ne saa laittaa ensi viikolla hetkiseksi vielä sisällekin, kun lupailevat taas jotain takatalvea tänne etelää myöten. Mutta sepä ei minua haittaa, on niin paljon vielä kaikenlaista tekemistä sisätiloissakin, että ihan hyvä vaan, ettei mene kaikki aika tuolla puutarhassa lenutessa nyt.

The weather has been very wonderful for the past couple of days and this small garden has started to turn a little green already.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti