tiistai 15. elokuuta 2023

Herkkupizzat helpoimman kautta

Pidettiin männä viikolla vielä kerran pizzapäivä, kun tuo Possun pizzeria vielä kasvihuoneessa pystyssä oli. Meillä oli hommaan niin helppo resepti, ettei se kovasti vaivaa ottanut niin oli aivan helppo vaan käydä ostamassa emmeet ja laittaa sähköuuni lämpiämään. Ajattelin jakaa meidän pari tuotevinkkiä myös tänne blogiin, jos siellä jotakuta kiinnostelee, kuinka saada aivan ravintolatasoista pizzaa kotona tehden ilman monen päivän vaivannäköä asiaan.

Yritettiin opiskella ennen kesäjuhlia kaikki oleellinen pizzanpaistosta, mutta parin todella epäonnistuneen kokeilun jälkeen todettiin, että on oltava helpompikin keino saada hyvää pizzaa itse tehden ja niinhän sitä onkin. Soosseja löytyy valmista jos minkälaista ja tämä on meidän mielestä parasta. Just sopivan mieto maku, mutta silti hyvin tomaattinen, eikä liian löystä tai vetinen.

Taikinaa opeteltiin ensin myös kovalla tohinalla itse tekemään, mutta sen mentyä kolmesti niin rojaalisti metsään päätettiin testata kaupan valmista ja sehän oli aivan täydellistä se. Ihan parasta oman elämänsä huithapeleille ja toimii varmemmin kun tauti. Nytkin unohdettiin ottaa taikinat pakastimesta sulamaan ajoissa, mutta pieni liotus lämpimän veden alla ja aurinko hoiti kasvihuoneen oven päällä pallerot muovailukelpoisiksi ailta aikayksikön.

Sanovat myös, ettei pizzataikinaa saisi ikinä kaulia, mutta tämän paketin kyljessä sanottiin, että hyvin voi kaulia ja sillähän tulee mitä ihanin ohut ja reunoilta rapsakka pohja niin tehden. Ihan kun oikeassa pizzeriassakin.

Ja kolmella kympillä torista käytettynä ostettu pizzauuni on toiminut kuin junan vessa. Se paistaa just niin tummaksi kun kukin tykkää ja on helppo ja nopea käyttää. Viidessä minuutissa tulee tällainen pikkulätty uunista ulos ja koko kasvihuone tuoksuu aivan kuin oikealta pizzaravintolalta.

Sanovat, että pizzakiven päällä onnistuu ihan kotiuunissakin, mutta tämä tarkoitukseen valmistettu sähköuuni tempaisee lämpötilan 400 asteeseen, jolla pizzat paistuu varmasti just niin hyviksi kun pitääkin. Erittäin hyvä ostos ollut kyllä meille tämä.

Oli kyllä koirillakin taas onnenpäivä, kun tämä ravintola vielä kerran heille aukesi. On nimittäin aika lepsu tuo pizzakokki tuossa sen suhteen, että kuinka paljon juustonmuruja ja muita emmeitä lattioille paistelun lomassa tipahtelee.

Mutta nyt on jo tämä pizzeria purettu tuolta pois ja tilalle on tulossa taas jotain muuta. Siitä sitten lisää siinä kohti, kun se jokin muu tuonne sisälle saadaan.

We opened our little pizzeria in the greenhouse for one more day and enjoyed the most easiest made pizzas ever; all the ingredients were ready made and we didin't have to do much to enjoy the bestest pizza and prettiest summer day.

4 kommenttia:

  1. Maistettu on Possun Pizzat ja oikein makoisia 🍕

    VastaaPoista
  2. Hyvää oli todellakin.

    VastaaPoista
  3. Hyvää oli todellakin.

    VastaaPoista
  4. kuulostaa hyvältä.tykkäisin hankkia mutta ukko ei syö,niin että ei kannata.ostaisko kaverille ja kipaisisi kylään.800 m.

    VastaaPoista