keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Nättejä juttuja ja ihania löytöjä

Minulla on kasvihuoneessa pari lempikohtaa, joita tykkään tuijotella aina vaan. Laitoin nämä hopeaputoukset taannoin tuohon sinkkiseen työkalulaatikkoon rekvisiitaksi ystävälle, joka kävi lainaamassa kasvihuonettani yhteen kuvaukseensa ja hän pisti ne tuohon hyllyyn ja sille tielle jäivät. Näyttävät niin hyvältä just tuossa, etten ole raaskinut niitä siitä muualle enää siirtääkään vaan istutin ne suoraan siihen. Nyt se sulostuttaa silmiäni valumalla ihanasti tuolla hyllyn päällä aina kun kasvihuoneessa käyn.

Toinen lemppari on tämä hyllynkulma kaikkine kasveine ja koristuksineen. Se on myös osittain jäänyt tuollaiseksi ystävän visiitin jälkeen ja hivelee silmiäni. Sen kruunaa tuossa vieressä nojaava aurinkovarjo ja kasa istuintyynyjä, jotka näyttävät niin ihanan huolettomilta siinä ollessaan. 

Uusia lemppareita on taas nämä uudet aarteet, jotka toinen ystäväni bongasi minulle mökkireissultaan. Vanha emalinen mittakannu oli itseasiassa hänen kirppislöytö ihan itselleen, mutta kuultuaan ihastuneet huokaukseni siitä kuvia minulle esitellessään päätti hän myydä löydön minulle sen sijaan ja vähänkös tuo lämmitti minulla sydäntä ja mieltä. Olen ollut ihan heikkona näihin vanhoihin kermanvärisiin emaliastioihin jo jonkin aikaa ja tällaista en ollut vielä missään itse edes nähnyt.

Ja toinen ihanuus minkä tämä ystävä johdatti tielleni on tämä ihana vanha oliiviämpäri jollaista olen metsästellyt omakseni jo viime kesästä saakka. En edes muista enää mistä sain päähäni tällaisen haluta, mutta palavasti vaan halusin. Etsin ja etsin silloin viime kesänä, mutta kun ei löytynyt niin luovuin jo toivostakin ja taisin vähän unohtaa koko halunkin, kunnes tänä kesänä tämä vihdoin löytyi! Nyt se on tuolla oliivipuun alla ja tekee minut hyvin onnelliseksi. Tosin oliivipuuni saisi olla vähän tuuheampi tuossa nyt eikä tuollainen pimeän talven rimpula, mutta jospa se siitä vielä pörhentyy niin että näyttää yhtä söpöltä kun ämpärinsäkin.

My favorite views in my greenhouse are the ones that look care free and unintended. A friend of mine used my greenhouse for a photo shoot and I made her a prop putting some greens in a tin tool box. She popped it on the shelve and it looked so good I just had to leave it as is and it brings me great joy everyday I see it. I also got to make some great vintage finds trough a different friend who sold me a beautiful old enamel pitcher  she found from a fleamarket and set my way to a vintage olive bucket that I've been craving since last summer. How lucky am I to have such great friends!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti