perjantai 13. elokuuta 2021

Elokuinen pyykkipäivä

Kesän parhaita tuoksuja on mielestäni se kun pyykit on kuivatettu ulkona. Erityisesti tykkään siitä tuulettuneesta tuoksusta lakanapyykeissä, mutta aina kun mahdollista kuivatan kesäaikaan kaiken pyykin ulkona. Pidän oikein pyykkipäivän ja pesen monta koneellista, jotka auringossa kuivahtavat parhaimmillaan jopa tunnissa. 

Apuna kuivatuksessa minulla on pyykkikoria lukuunottamatta tietenkin itse tuunatut kuivaustelineet, jotka on helppo siirrellä pihalla juuri siihen kohtaan mihin parhaiten paistelee.

Viitisen vuotta sitten tuunailin vanhasta aurinkovarjosta pyykkitelineen, joka on palvellut oikein oivallisesti jo monta kesää. Vähän alkaa ehkä olemaan hienoista taipumaa havaittavissa joissain oksissa, mutta siihen nähden, että se on ollut pihalla säiden armoilla aina keväästä syksyyn, on tämä kestänyt ihan yllättävän hyvin ja yhä toimii. Tykkään tästä ihan valtavasti juurikin koska se on niin helppo siirrellä paikasta toiseen eikä ripustelu ole kovin vaivalloista, kun koko hökötys pyörii mukavasti ympyrää tuossa jalassaan. 

Toinen ikisuosikkini on tämä vanhasta vyyhdinpuusta tuunailemani pikkupyykin ripustin. Se on pian jo kymmenen vuotta vanha ja palvelee edelleen yhtä nättinä kun silloin valmistuessaankin. Se on käytössä vuoden ympäri sisätiloissa, mutta aurinkoisina kesäpäivinä se on kiva ripustaa johonkin pihapuuhun ja kuivatella siinä pienempi pyykki näppärästi ja nopeasti kuivaksi.

Jotta mikäs se on pyykkäillä näin näppärillä apuvälineillä, jotka molemmat taittuvat muuten vielä kasaankin tilaa viemästä, silloin kun tarvis sitä vaatii. Nyt vaan vielä vähän lisää näitä kuivausilmoja tähän loppukesään pitää saada, sillä tämän päivän pyykkirumba katkesi ikävästi ukkoskuuron yllättäessä.

I got these self made laundry racks outside that both have served me for years now and I love them dearly. The other one is made of old parasol and the other used to be a coiling thing for yarn. Nothing beats the smell of freshness that laundry dried outdoors gets.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti