lauantai 21. elokuuta 2021

Pienet puutarhajuhlat viileässä kesäillassa

Loppukesän säät eivät ole olleet ihan parhaimmasta päästä pienten puutarhajuhlien pitämiseen, mutta pidettiinpä sellaiset nyt silti. Vaihdettiin päivääkin lennosta säätiedotusten mukaan, että saatiin juuri sellainen ilta, että ulkosalla saattoi istua ilman toppatakkeja. Laitoin koleutta silmällä pitäen pihalle lämpimän sisustuksen ja oikein lampaantaljat istuimille, jottei ihan heti tulisi ilonpidon lomassa kiire sisälle lämmittelemään.

Minusta oli niin ihanaa piitkästä aikaa päästä laittelemaan vähän juhlavampaa sisustusta ulkosalle ja testailemaan tätä aiemmin kesällä löytynyttä suurempaa pöytää, joka osoittautuikin aivan mahtavaksi ja ihanaksi juhlapöydäksi, johon kerrankin mahtui ihan kaikki, sekä istujat, että emmeet.

Askartelin kattaushommien lomassa pienen kyltinkin tuonne taustalle, koska tuli sellainen fiilis ja inspiraatio, että tätä tilaisuutta varten tarvitaan joku kiva koriste kuvaamaan, että nyt on juhlat. Se on ihan vaan käytetty leipälauta, johon akryylimaalilla kirjoitin tekstin. Toimii valtavan kivasti ja sopii kaiken tyyliin niin täydellisesti.

Kattaus on tietysti keramiikan osalta omaa tuotantoa, lautaset ja soppakulhot kavereinaan sorsakosken aterimet ja lumihiutale- ja kesoil-lasit ja lautasliinoina ikeasta muinoin ostetut pellavaiset. Koristeiksi ei tullut muuta kun yksi basilika ruukussaan (joka osoittautui liian korkeaksi ja piti siirtää syrjemmälle, kun se just  sopivasti esti näkyvyyden ruokailijalta toiselle) ja muutama itse tekemäni kynttilä, jotka valikoituivat tuonne ihan vaan siksi, kun siellä oli pienesti tuulista; lasikupissa liekki pysyi paljon paremmin päällä.

Sain päivemmällä ajatuksen laittaa pöydän päälle tuulensuojaksi mustan päivänvarjon ja sen alle pinnoihin kiinni 120-osaiset  koristevalot ja niistä tulikin hauska valoputous tuonne alle, joka loi tilaan aivan ihastuttavan ja lämpimänsävyisen tunnelman. Vähän niin kuin olisi ollut pieni tähtitaivas tuossa päiden  päällä joka samalla antoi sen verran kivasti valoa ja kohdisti sen juuri oikeaan paikkaan keskelle pitopöydän ylle. Valoja roikkui myös noissa ruokapöytää ympäröivissä puissa ja lisäsi juhlavaa fiilistä ihanasti myös koko ympäristöön.

Tykkään paljon tuosta miltä kaikki näytti pöydän harmaantunutta kovapuupintaa vasten. Sopivat niin hyvin värit yhteen myös lampaantaljojen harmaiden kanssa. Tuolla taljojen alla oli jokaisella istuimella myös tyynyt pehmukkeina tuomassa vähän lisäluksusta illan istujille.

Meiltä oli paikalla viisi ihanaa (tuplarokotettua btw) naikkosta, joista jokainen toi juhliin nyyttäriperiaatteella jotain kivaa syömistä ja/tai juomista. Olen aina tykännyt nyyttäreistä juurikin siksi, että sillä tavalla kaikki pääsevät osallistumaan juhlien järjestämiseen kukin oman jaksamisen, budjetin ja aikataulujen mukaisesti. Vähän kun huhuilee vaan, etteivät kaikki tuo samaa, niin kasaan saadaan yleensä aivan ihana ja hulppea kattaus kaikenmoista herkkua syömistä jälkiruokineen ja juustotarjottimineen (jotka katettiinkin sitten suosiolla sisätiloihin illan viiletessä yön kylmyydeksi).


Mutta olipas vaan ihanaa, kun sai vähän irtiottaa arjesta ja tavata pitkästä aikaa ystäviä ja laittaa kaikkea nätiksi oikein hyvän syyn kanssa. Toivottavasti seuraavaa kertaa ei tarvitse ihan yhtä kauaa odotella, vaan puutarhajuhlia voisi ensi kesänä pidellä jo ihan turvallisesti useampiakin.

We had a little garden gathering here last night. The event was re-scheduled cause of the cool and rainy weather and we managed to have a nice rainless and not way too cold evening outside in my garden. 
Lovely night, lovely people and so much good food and drink.

1 kommentti:

  1. Kauniilta ja kutsuvalta näyttää. Tuo päivänvarjo on ihan nappijuttu ja tuo lämpimämpää tuntua hiukan koleaan iltaan ja valot aivan ihanat!

    VastaaPoista