maanantai 26. huhtikuuta 2021

Onnenkantamoisia

Olin just kerennyt haukkua nettikirpparit ystävälleni, ettei sieltä enää löytöjä tee näinä aikoina, kun  kaikki kiva menee nenän edestä, jos on myynnissä lainkaan ja tuntuu, ettei mitään löydä, kun sattui peräti kaksi onnenkantamoista yhden viikonlopun aikana. 

Ensimmäinen tuli perjantaina, kun meiltä yhtäkkiä hajosi mikroaaltouuni. Olin tykännyt kovasti siitä simppelistä mallista jota koko perhe osasi käyttää ja eihän sitä tietenkään missään kaupassa enää myynnissä ollut vanha malli kun oli, paitsi kun katsoin torista.  Ja niin oli seuraavana päivänä meillä uusi vähän käytetty mikro kaapissa paikoillaan. Aika hyvä mäihä kävi, ajattelin ja jatkoin tyytyväisnä hommiani.

Paria tuntia myöhemmin istuessani rauhassa tietokoneella alkoi keittiöstä kuulua kummallista ääntä; ensin vihellystä ja sen jälkeen outoa räminää. Säntäsin katsomaan ja kas, hana vuoti, siitä oli mennyt käyttöventtiili kuuman veden puolelta. Voihan rähmä ajattelin, väänsin veden pois päältä lavuaarin alta ja aloin googlettaa varaosia. Siinä niitä etsiskellessäni alkoi jonkin ajan päästä keittiössä rämistä uudelleen ja kuinka ollakaan, se kylmän veden puoleinen käyttöventtiili meni siinä samassa rytäkässä myös! Ai että mikä tuuri!

Alkoi päässä tuntua siltä, että harmaita hiuksia kasvoi minuutissa tupoittain lisää, kun kytkin vedet pois koko keittiöstä ja google sanoi, etten varaosia hanaan saa kun aikaisintaan ehkä viikon - kahden päästä. Tuskainen odottelu edessä siis, kunnes älysin katsoa taas torista...

Ja kas, siellä oli myynnissä täsmälleen sama hana, uutena ja käyttämättömänä mallina ihan pilkkahintaan! Ei muuta kun viestiä myyjälle ja saman päivän aikana oli uusi hana noudettu kotiin toisten nurkista kuljeksimasta. Säästyi vielä pitkä penni verrattuna niiden vanhemman mallisten käyttöventtiilien tilaamiseen postikuluineen päivineen.

Ihan niin näpäkkää ei sentään ollut, että heti samana iltana oltaisiin uusi hana paikoilleen saatu, piti odotella aamuun, että saatiin uudet puserrusliittimet rautakaupasta johtojen päihin, mutta varsin nopeaa toiminta silti kyllä oli, kun noin vuorokaudessa oli vanha hana korvattu uudella, siitä hetkestä kun se hajosi ja vieläpä viikonloppuna.

Että ei nyt sovi haukkua nettikirppareita sen tähden, ettei sieltä ole minulle muutamaan kuukauteen vanhaa vitriinikaappia tai plyyssistä retroa kulmasohvaa vielä löytynyt. Kodinkonemarkkinat ovat kuumat ja löytöjä tekee, heti kun vanhat hajoaa. Se on kuulkaas ihan luksusta se!

During the weekend our microwave and kitchen faucet both broke down and I managed to find new ones second hand right away from tori.fi and fixed them both within a day each. Talking about some good luck finds!

6 kommenttia:

 1. Wau, huikee tuuri! Ite en oo nettikirppareita juuri uskaltanu käyttää... vielä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytä vaan, ne on kuitenkin nykyään niin suosittuja, että sieltä löytää mitä vaan. Ei ole yhtään hankalaa, kun menee itse noutamaan tuotteen, niin tietää mitä saa varmasti :)

   Poista
 2. Tärkeintähän se on ett löytää jotain tarpeellista kun sitä tarvii - hana ja mikro on kuitenkin vähän tärkeämpiä kuin kulmasohva ja vitriini ;-)
  Mulla on jokusen kerran käynyt tori.fi:ssä niin että oon kysynyt jotain tavaraa, joka on ollut pidempään myynnissä ja saanut sitten kuulla että se on jo myyty. Ettäkö joku ois sattumoisin kahden kuukauden jälkeen just hetki ennen mua ostanut sen eikä sitä oo ehditty ottaa vielä pois? Vai oliko se myyty jo aikoja sitten, muttei vaivauduttu ottamaan pois? Vai oliko se myynnissä alun perinkään - jos ei ollut, niin miksi se sitten oli siellä? Ei tajua....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin kyllä ottanu kulmasohvan ja vitriinin heittämällä ennen hanaa ja mikroa, joita saa rahalla uusia kaupasta, mutta retroja ja vanhoja kalusteita saa odotella ja etsiä joskus vuosikausiakin ;) Nyt sattui vaan sopivasti nuo hollille.

   Se on muuten ihan älyttömän ärsyttävää, että ihmiset jättää ilmoituksensa roikkumaan toriin, kun tavara on jo myyty. Mä monesti olen miettinyt, että eikö se ole niin paljon isompi vaiva vastailla ihmisille, tai kuunnella kun puhelin soi ja jättää kaikkeen vastaamatta, kun ottaa se ilmotus pois torista vaan. Ihmiset on välillä niin outoja! :D :D

   Poista
 3. Mikä tuuri! Maailmakaikkeuden verkkokauppa toimitti onnistuneesti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mutta en on nyt myös sössineet ne mun tilaukset siitä plyyssisestä kulmasohvasta ja vanhasta vitriinistä :D :D Nämä oli ehkä korvaus niistä, kun niin sujuvasti sattui :)

   Poista