keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Puutarha viihtyy

Puutarha on tykännyt tämän kesän säistä ja vihertää ja kasvaa joka paikasta taas hienosti. Hiekkamaalle perustettu piha on älyttömän herkkä kuivuudelle, joten huuri nyt on tälle pihalle ja minulle ihan se paras sää, eikä tarvitse olla kastelukannun ja letkujen kanssa valmiudessa, vaan saan nauttia pihasta ilman tätä stressiä. Ja nautittu tästä onkin, istuskeltu vaan ja ihailtu silloin kun ei ole liikoja satanut.

Olen ruukannut pitää rottinkejakin ihan taivasalla, sateista huolimatta. Teen tässä samalla vähän koetta, että miten äkkiä alkaa vaurioituminen. Yhden tuolin jaloista poikki menneitä sidoksia lukuunottamatta mitään vahinkoa eivät kesäsateet ole tuoleille tehneetkään. Auringosta ei tässä kohden tarvitse olla yhtä huolissaan, päivä paistaa tuohon hetken aamulla ja loppuajan alue on tuijien varjostama.

Rysälamppukin on roikkunut tuossa melkein koko ajan. Pahimmiksi sadekausiksi se on viety turvaan, koska kastuessaan painaa ja painuu liian alas, mutta muut ajat se on tuossa olla killottanut ihan mallikkaasti.

Kasvihuoneen katonharja sai uuden koristuksen kun löysin kirpparilta kuin siihen suunnitellun tuuliviirin. Tuo taite viirin jalassa istui tuohon katonreunaan niin täydellisesti, että pisti miettimään josko se on jossain samansuuntaisessa rakennuksessa joskus ollutkin. Ilmansuunnat vaan ovat päin prinkkalaa eikä niitä enää saa säädettyä ilman rälläkkää ja hitsipilliä, mutta se ei minua haittaa, kun koko hökötys muuten on niin kiva. Täällä ei vaan ole yhtään nyt tuullut niin voimakkaasti, että tuo kukko olisi tuossa suuntaa vielä vaihtanut, asia jota odotan jostain syystä lähes lapsenomaisella innolla.

The garden has been enjoying the weather now, everything is green and growing. I'm also happy that I don't have to run around with the hose every day. The soil is mostly sandy and this yard can't stand dry seasons for very long, so this cloudy and rainy weather is the best for this yard (and me).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti