lauantai 28. heinäkuuta 2018

Bambukepeistä on moneksi

Niiden järviverhojen kokemisen jälkeen jäi mieleen kytemään ajatus siitä, miten ne saisi toteutettua vaunulla näppärämmin, ilma, että tarvitsee ajatella se  joka reissulla erikseen. Olen jo jonnin aikaa halunnut vaunulle myös jonkinlaisen katoksen ja nämä kaksi asiaa kun yhdistin päässäni, alkoi ajatus vihdoin muotoutua valmiimmaksi.

Kävin ostelemassa kukkakaupasta lisää isoja bambukeppejä ja hetken piirtelyn ja mittailemisen jälkeen sahasin ne paloiksi, jotka yhdistelin pulteilla kehikoksi vaunun eteen. Tähän saisin ripusteltua järviverhot nätisti niin, että toimisivat iltaisin myös hyttysverkkoina. Myös jonkinlainen katos tuohon on vielä tulossa, mutta sitä varten pitää ensin piipahtaa kangaskaupoilla .

Kehikosta tuli ihan tukeva kun laittelin joka kulmaan pienet vinot tukipuut. Mitenkään älyttömän tarkka en siinä ollut, että miten, kunhan roiskaisin ne kulmiin ja hyvin toimii. Verhojen ja katoskankaan lisäämisen jälkeen tähän tarvitaan vielä systeemi pitämään tämä tuulessa paikoillaan vaunun eessä ja sihen olen suunnitellut laittavani ihan telttakepit maahan ja narut tiukasti kehikkoon. Luulisi sillä pysyvän, ellei ihan hirmumyrskyksi heitä.

Vaikka kuvasssa systeemi näyttää melko suurelta niin todellisuudessa se on ihan pikkuinen. Mittaa sillä on korkeudessa 210cm ja leveydessä 240cm, syvyyskin vain 160cm. Pienempi kuin vaunu, mutta silti ihan oiva katettu terassi sen edessä. Pulteissa on siipimutterit päissä, joten tämä on melko helppo aina kasata ja purkaa. Bambukepit kulkevat kätsästi vaunun sisällä, eivätkä nosta vaunun kokonaispainoa oikeastaan lainkaan.

Ja koskapa tässä ei nyt ihan lähipäivinä vielä olla reissuun tätä lähdössä testaamaan, lainaan kehikkoa hetkeksi tuonne pihamaan puolelle. Saatiin nimittäin miehen kanssa ihan loistoidea laittaa pieni pihakylpylä helteitä helpottamaan, jonka pergolaksi tämä runko passaa just nyt vallan oivallisesti.

I've been dreaming of an awning to my little caravan, but since I had no idea how to make one I decided to make a complete different system to it. I got the inspiration to it of my lake curtains. I made an easy frame of bamboo sticks to where I can put the curtains and also a canopy later on. It turned out so good and I just love the look of it. And since there isn't any trips planned in the next few days, I'm gonna borrow this frame to my yard to make a small garden bath to ease this living in this heatwave.

6 kommenttia:

  1. Kätevälle näyttää tuo sun kehikko.Bambu onkin kevyttä materiaalia.Meidän asuntoauto ei ole liikkunut metriäkään tänä kesänä, vaikka olen muistutellut asiasta.Mies on yrittäjänä niin kiireinen.

    VastaaPoista
  2. Onpa ihastuttava ja kevyen näköinen katos!
    Saanko udella mistä kukkakaupasta löysit nuo bambukepit?
    Itselläni olisi tarvetta juuri tuollaisille eräässä projektissa.

    VastaaPoista
  3. Hei ihana! Paljo tuli kustantaa katoksen bambukepit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli 5,90e kappale ja niitä on tuossa käytetty kahdeksan, eli 47,20 euroa kustansi.

      Poista