maanantai 16. heinäkuuta 2018

Päiväretki Vääksyyn osa II

Vääksyssä käydessään kannattaa ehdottomasti pistäytyä maailman kauneimmassa vaaleanpunaisessa talossa olevassa Ranskalaisessa kyläkaupassa. Tämä yhdistelmä kahvilaa ja putiikkia on todella näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Alakerrassa kahvia ja herkkuja ja yläkerrassa eurooppalaista muotia ja viehättävän miljöön kruunaa ihastuttavan lämminhenkinen henkilökunta.

Pysähdyimme tänne kahvittelemaan ja kahvilan herkkuvitriinistä bongaamani sienipiirakka lunasti kerralla kaikki odotukseni ja ylikin. Kerrassaan ison suosituksen arvoinen kokemus jossa ei oltu materiaaleissa säästelty, sekä sieniä, että juustoa oli suorastaan syntisen paljon. Heittämällä paras sienipiirakka mitä olen ikinä maistanut, ja se tietenkin huuhdottiin alas oivallisen ranskalaisen limonadin avittamana.

Tässä kohtaa se harmi niiden suljettujen liikkeiden ja paikkojen osalta vaihtui tyytyväisyyteen siitä, että tänne kannattaa tulla vielä uudestaankin. Paikka jätti niin lämpimän ja herkullisen muiston itsestään, että voi olla että palaan tuonne melko pian uudestaan.

The Ranskalainen kyläkauppa (french local store) in Vääksy is the place to go for a cup of coffee, delicious pastry or if you want to get some delicacies to go or shop for european fashion. It's located in the most beautiful pink building and is easy to spot. 
I must say that their mushroom pie is the best I've ever tasted, and I've had plenty in my life.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti