maanantai 7. toukokuuta 2018

Vihdoinkin kasvihuoneessa

Ilmat alkavat vihdoin tuntua siltä, että kyllä tästä vielä se kesä tulee. Pihalla jo pikkuisen vihertää ja siitä innostuneena olen käynyt ostelemassa kasvihuoneeseen ja sen ympäristöön vähän jo kesää varten ihanuuksia kasvamaan.

Viime kuun messuostos, iso rosmariini on päässyt keittiön nurkasta pihalle oikomaan sisällä kasvattamiaan honteloita varsia ja sen kaveriksi kasvihuoneen ikkunan alle asennettuun parvekelaatikkoon täräytin aimo lastin timjamia. Tyhjä kukkaruukku odottelee vielä asukkiaan, mutta siihenkin joku ihana tuoksuva yrtti olisi tarkoitus laittaa.

Sisällä kasvihuoneessa välimerellistä tuoksuaan levittelevät, basilika, oregano, timjami sekä tietenkin laventeli. Nämä ovat kaikki minulle ihan suosikkituoksuja ja -makuja ja niitä on ihana käydä tuolla tuoksuttelemassa ja hipeltämässä. Niiden kaveriksi tulee sitten myöhemmin vielä ne tomaatit, jotka mielestäni kuuluvat ehdottomasti kesään ja kasvihuoneeseen.

Kukkasia ei vielä ole juuri näkynyt ja siksi ostin pihalle muutaman jo kukkivan kauniin vaaleanpunaisen patjarikon. Ne löysivät paikkansa kasvihuoneen kivijalan vierestä, paahteisesta ja vähän kuivasta penkistä jossa niillä on varmasti mukavat oltavat.

Sisällä kasvihuoneessa on ollut kiva sisustaa. Sinne oli kertynyt kasa kalusteita jotka eivät juuri nyt ole sisällä käytössä ja niitä järjestelemällä sainkin sinne kerrassaan nätin kokonaisuuden. En malta odottaa että illat olisivat jo niin lämpimät että voisin istuksia tuolla fiilistelemässä yöhön asti, niin kiva tuolla on nyt taas pitkästä aikaa olla, ettei pois malttaisi ollenkaan lähteä.

The greenhouse has been decorated a bit for the summer. I got lots of new plants to put there and rearranged the pile of furniture stored there. Now it looks warm and cosy and smells heavenly with all the herbs inside. I only wish the nights would warm up soon, so I can stay out there long in the night.

1 kommentti:

  1. Onpa ihania ruukkuja ja paljon herkkuyrttejä. Meillä on basilikat vielä ihan pieniä ja tillit. Mutta jospa ne siitä alkaa venymään pituuttaan.

    VastaaPoista