perjantai 3. maaliskuuta 2017

Nälkä kasvaa syödessä

No niinhän siinä nyt näyttää käyvän että remonttikuumeeni kiertää koko keittiön. Kun niitä osasia siihen uuteen kaapinpuoliskoon ei vieläkään iahn kaikkia ole kiinnitin huomioni sillä välin tähän hellanurkkaan.

Tässähän periaatteessa ei ole mitään suurempaa vikaa, toiminnallisuus ja visuaalisuus olivat ihan jees, mutta se tuntui yhtäkkiä siltä ettei se enää riitä. Nyt pitää saada nurkka yhtä prameaksi kun kaapisto vasemmallakin on.

Vanha hella on aivan huippu ja ollut meillä käytössä jo kymmenen vuotta ja rapiat. Yhä toimii loistavasti eikä ole mitään aikomausta tästä luopua. Se siis jää paikoilleen. Laatikosto hellan vierellä taas on lähtölistalla. Tilalla toimisi paljon paremmin kaappi jossa vain yksi laatikko ylhäällä. Sellaiseen on osaset haussa ja heti kun ne löytyvät saa tuo tuosta mennä. Toistaiseksi nyt siinä vielä kumminkin nököttää, kun muutakaan ei ole.

Mutta se mihin nyt puututaan on tämä liesituuletin. Kymmenen vuotta palvellut, pikkuvikainen ja aikas ruma. Suurin synti kumminkin minun silmiini tuo ettei ole ihan keskellä hellan kanssa. Juuri silmiä särkevästi vähän sivussa, ihan kamala jos pidempään alkaa tuijotella.

Tarkkaan harkittiin että mitä tilalle. Kaikki vaihtoehdot tutkittiin ja mietittiin mitä tarvitaan ja mitä ei. Lopputulokseksi päädyttiin ratkaisuun että pelkkä liesituuletin, ei siis mitään kaappeja tai muuta tuohon, ilmavuutta pitää olla. Tila on muutenkin maailman hankalin kun tuo muuri sivussa on vinossa ihan joka suuntaan ja kapenee vielä ylöspäin.

Ja se tuuletin mihin sitten tarkan harkinnan jälkeen päädyttiin on tämä; Ikean Följande. Se käytiin männä iltana ostelemassa ja viikonlopun aikana olisi  tarkoitus se tuohon paikalleen kiinnittää.

Siinä on mielestäni tyyli kohdillaan tähän keittiöön ja tilaan, leveyskin juuri sopiva. Vähän ehkä massiivinen edelliseen verrattuna, mutta eiköhän se silmä siihen pian totu. 

Ja pitihän sitä tietysti heti vähän sovitella, että miten se tuohon nyt istuu ja istuuhan se. Keskitetysti tuon hella-laatikosktokompleksin kanssa istuu vallan mainiosti. Kun laatikoston maalaa vielä valkoiseksi kuin hellakin niin istuu vieläkin täydellisemmin.

Tämä on kyllä nin kivaa tämä keittiöremppailu, mutta kalliiksi alkaa vähän käydä. Toivottavasti tuon toisen seinän rempassa ei ihan lähde näin lujaa lapasesta vaan pysyn pienemmässä budjetissa hankintojeni kanssa. Mutta tässä se on kyllä sen arvoista vähän maksella, lopputulos ei voi olla muuta kun ihan älyttömän hiano.

Palataan taas aiheeseen kun liesari on kiinni seinässä.

So I couldn't help myself. As the other side of the kitchen looks so nice I needed to make the rest of it match it's beauty. This stove and it's surroundings are basically ok, but somethings off there and it's the range hood. It's ugly, not centered and almost broken and it so needs to go. To replace it we choose this Ikea Följande hood that matches our style better. It also fits to the space nicely and as soon as I paint the drawers on the left white the combination will look perfectly centered too. Can't wait to get it installed during this weekend.

4 kommenttia:

 1. Voi, miten suloinen tuo teidän hella onkaan ♥ Kivan näköinen muutos:)

  VastaaPoista
 2. Meille tulossa sama liesituuletin kunhan päästään keittiöremppa aloittamaan, sopii hyvin vanhaan taloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopiikin. Hyvä on myös käytössä, kelpaa suositella. :-)

   Poista