lauantai 1. lokakuuta 2016

Yhdet renkaat kahdella tapaa

Kaupallinen yhteistyö: FitWood
Kun perheessä harrastetaan urheilua on minulle tärkeää että välineet siihen ovat mahdollisimman esteettisiä. Inhoan yli kaiken räikeitä värejä ja valitettavasti suurin osa kuntoiluvälineistä on hyvin räikeitä  ja niitä täytyy pitää piilossa silloin kun ei käytä jottei silmiin särkisi. Onneksi tähän on tullut nyt parempi vaihtoehto, kotimainen erityisesti kuntoiluvälineiden esteettisyyteen panostava yritys FitWood valmistaa hillityn tyylikkäitä ja laadukkaita kuntoiluvälineitä jotka varmasti sopivat kotiin kuin kotiin.

Sain heiltä hauskan yhteistyötarjouksen jossa tahtoivat että tuunaan heidän voimistelurenkaat sopimaan tähän minun -ei niin tavanomaiseen- sisustukseeni. Turha kai sanoakaan että tuotteeseen tutustuttuani lähti inspiraatio samoin tein rullaamaan ja lujaa. Sain saman heti idean kokeilla renkaisiin nahkanyörejä ja juuttiköyttä. Myös renkaiden väriä piti hieman muuttaa, jotta paremmin istuisivat tänne meidän paikoin koviin kontrasteihin.

Vähän tuntui ensin rikolliselta lähteä noita ihania sileitä ja vaaleita puupintoja vahaamaan, mutta ensimmäisen renkaan tummaksi hieraistuani tiesin olevani oikealla polulla. Antiikkitammen värinen puuvaha antaa renkaille juuri oikeanlaisen patinoituneen tyylin joka sopii tänne kuin nyrkki silmään.

Annoin vahapinnan kuivahtaa kunnolla, asensin kunnolliset koukut olohuoneen kattoon ja sitten ryhdyin testailemaan ripustusvaihtoehtojani.

Ensinnä otin juuttiköyden, sitaisin siihen pitävät, kiristävät solmut ja asensin renkaat tuollaiselle temppuiluun sopivaan korkeuteen. Meillä on olohuoneessa juuri passeli tila näille, kun sohvaa vähän siirtää pois edestä jää tilaa kunnolliseenkin heilumiseen.

Juuttiköysi sopii tilan värimaailmaan myös täydellisesti. Tulee tummaa taustaa ja kattoa vasten esille tyylikkäästi ja luontevasti eikä pistä erikseen silmään, että siinä nyt voimistelurenkaat roikkuvat, vaan istahtivat tuonne niin hyvin kun olisivat aina tuossa olleetkin.

Roikuskeluun sopivaan korkeuteen asennettuna renkaat istuvat tilaan jopa vieläkin kivammin. Korkeammalla ollessaan sohva voi olla omalla paikallaan, eikä sitä tarvitse kovin siirtää jos tahtoo lihaksiaan tuossa venytellä. Meillä täällä rintamamiestalossa on niin matalat huoneet, ettemme me aikuiset pääse noissa mitään kieppejä tai voltteja tekemään muutenkaan (edes osattaisi saatika uskaltaisi), joten korkeammalla tulevat enemmän käytetyksi muutenkin.

Tykkään hurjan paljon noista köysistä juuri noin, vähän sattumanvaraisesti solmittuina näyttävät niin ihastuttavan rennoilta. Suunnittelin myös että voisin tehdä köysistä kahdet eri mittaiset pätkät joilla pituutta voisi helposti säätää ylemmäs tai alemmas ne toisiinsa pikalukolla liittämällä. Olin jo ihan varma että nämä köydet ovat se millä renkaat olohuoneeseemme jäisivät kun sitten kokeilin vielä niitä nahkaremmejä.

Ja siten menivät pasmat ihan sekaisin minultakin. Nuohan ovat ihan tasan yhtä kivat kun köydetkin! Nämä ovat SA-kaupasta hankitut vanhat ja käytetyt jonkin sortin kantamiseen tarkoitetut nahkaremmit ja laitoin niitä kaksi per rengas koska yksinään antoivat vähän myöten. Kahdella pitävät tukevasti ja kestävät inahtamatta. Väliin laitoin ylimääräiset renkaat jotta mahtuvat vapaammin eivätkä turhaan taitu lyttyyn. Näissä saa pituuden säädettyä kivuttomammin ja passaavat värimaailmaan ihan yhtä lailla. Herkullisen romuluiset.

Ensin olin ihan että miten osaan päättää näistä kahdesta vaihtoehdosta, mutta sitten tajusin että sehän on itse asiassa hyvä että on vaihtoehtoja. Voin sitten fiiliksen mukaan pitää jompiakumpia välillä kun tykkään vähän sisustella uusiksi muutenkin. Mutta ihan mielenkiinnosta, kommentoikaa kummasta vaihtoehdosta itse tykkäsitte. Katsotaan mitä muiden silmät sanoo myös.

Ja sitten lopuksi haluan vielä kehua tuotetta käytössä. Olen itse nimittäin ihan uskomattoman paljon liikuntaa vieroksuva yksilö. Siis ihan todella. En ole koskaan nauttinut hikitreeneistä tai edes lihaksien venyttelystä vaikka syytä olisi. Paljon tietokoneella istuva ja kyyryssä askarteleva tai rakenteleva saa aika helposti selkänsä jumittamaan eikä sitä koskaan ajattele että jotain olisi hyvä tehdä  noiden vaivojen ehkäisemiseksi eikä vasta sitten kun nikamalukko on jo päällä. No, nämä renkaat kun ovat tuossa katossa killuneet nyt muutaman päivän verran olen jostain kumman syystä monta kertaa päivässä löytänyt itseni niistä roikuskelemasta ja lihaksiani venyttelemästä. Että joku ihmeellinen magia tuossa kauneudessa on kun vetävät minua, tällaista lapamatoa puoleensa tuolla lailla. Muovinen pilatespalloni ei ole koskaan pystynyt tähän samaan. Ei vaikka olisi vahingossa esille joskus jäänytkin.

In  collaboration with FitWood
The people at FitWood, a Finnish company that makes beautiful equipment to work out at home, wanted me to do something with their set of olympic gym rings and so I did. I got so inspired and knew immediately what I wanted to do. I wanted to wax the rings to look a bit more vintage and use a rope or a vintage leather belt to hang them from the ceiling. As I tried out the options I fell in love with both of them (and the rings) and now cannot choose which ones to leave there. But luckily I can keep both and change them when ever I feel like it.

I also never expected to be so into hanging as I found out I now am. I just cannot resist the rings and hang on them several times a day when I go past them. That's not a bad thing at all for me, since I'm not so into fitness and really need to keep my back in shape. I cannot figure out what the magic is that make me want to do things on the rings, since no other fitness tool I have don't have the same spell on me. 

8 kommenttia:

 1. Minusta köysi on parempi.

  VastaaPoista
 2. Näistä tulee koulu ja lapsuus mieleen. Mutta ottaisin vaikka nyt meille tälläiset!

  VastaaPoista
 3. Molempi parempi. Vaihtelunhaluisena pitäisin molemmat vaihtoehdot. Hyvältä näyttää, paras yhteistyö-postaus hetkeen. Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Mä luulen ja että molempien pitäminen vaihtoehtoina on pidemmän päälle se paras vaihtoehto.

   Poista
 4. Nahkaremmit on kivemmat.

  VastaaPoista
 5. Pidän molemmista vaihtoehdoista. Tuo tila jossa renkaat ovat on kyllä todella kaunis. Itsekään en ole mikään urheilun ylin ystävä mutta voisin kyllä innostua noin kauniissa tilassa temppuilemaan useamminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, noissa on kyllä sitä jotain. Juuri äsken kävin vähän venyttelemässä ja huomaan jo että tuloksia alkaa tulla; olkavarret liikkuvat jo paljon paremmin taas. :-)

   Poista
 6. Wau, oli reaktioni kun näin kuvan nahkaremmeillä! Iso peukku niille..

  VastaaPoista