maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kian huone

Ja tällainen siitä huoneesta nyt sitten tuli. Tyyli suunniteltiin etukäteen mutta tavarat ja huonekalut valikoituivat sen mukaan mitä kirpputoreilta, osto- ja myyntiliikkeistä tai omista nurkista löytyi. Varsin jännittävä tyyli sisustaa sitä kun ei aina voi olla ihan varma mihin suuntaan se löytöjen myötä kehittyy, mutta sekös vaan tekee hommasta vieläkin hauskempaa.

Työpöytänurkkauksen tuoli osto- ja myyntiliikkeestä, pöytälevy talon omasta varastosta, pukkijalat ja taulunkehykset kierrätyskeskuksesta ja kello kirpputorilta. Ihanasti kasarityylinen korituoli löytyi ensinnä ja hetken mietitytti pukkijalkojen tullessa vastaan että miten sopisivat toisiinsa, mutta ihan turhaan mietin. Tosi hienosti käyvät yksiin.

Kirpputorilta löytynyt lipasto valittiin tarkkaan, että saatiin mitoiltaan sellainen joka käy muurin viereiseen lokoseen. Sen päälle sitten sommitelma kauniita kirppislöytöjä ja hieno kustomoitu pöytälamppu niin tyyli nurkassa on täydellinen.

Vintin ovien sormipanelit valkoisine kehyslistoineen käyvät tähän harmaaseen neuletapettiseinään niin hienosti nyt. Aiemmin asukkaiden inhoamista ovista tuli muutoksen myötä yksi huoneen ihanimmista yksityiskohdista.

Sänkyyn pedattiin uudet lakanat, asennettiin hienolla kankaalla verhoiltu pääty ja päälle pari tarkoin valittua koristetyynyä sekä torkkuhuopa. Itse en usko huolella sijaittuihin sänkyihin vaan pidän siitä että saavat olla huiskin haiskin jos siltä tuntuu. Kun pedissä on kauniit vuodevaatteet näyttää se nätiltä vaikka olisi kuinka myllätty.

Lakanat kirpputorilta, Ikeasta, H&M Homelta sekä Kodin1:sestä. Matto Ikeasta. Ja eikös vain tuo jakkarasta askartelemani yöpöytä sopinut tuohon kuin nenä päähän myös.

Muurin toisella puolella oli tilaa pienelle vaatekaapille. Sopivaa kun ei vastaan tullut päädyimme ostamaan tori.fistä kivan Ikean vanhempaa mallia olevan lasivitriinin jonka ovet teippasin umpeen. Menee ihan täydestä vaatekaapista nyt. 

Oven taakse tarvittiin stoppari jotta se ei kolauta kahvallaan seinään ja koskapa ne ovat aika rumia yksikseen laitoin niitä seinään kolme rinnakkain. Toimivat nimittäin tosi hyvin myös naulakkoina nuo. 

Muuriin piti myös keksiä jotain kivaa, mutta haasteena oli sen epätasainen pinta. Siihen ei mitään kvoin isoa tai painavaa saanut järkevästi laitettua. Ikeasta sitten löytyivät nämä ah-niin-kasarit palapeilit jotka sopivat sekä muuriin että tilaan ja sen tunnelmaan ihan täydellisesti.

Tapettiseinä määräytyi siis sen mukaan ettei sen seinän alempaa tapettikerrosta saanut poistettua. Uutta päälle vaan niin helpolla päästiin. Huoneen muut seinät maalattiin ihan maalarinvalkoisella, kiiltoasteeltaan täyshimmeällä maalilla. Katto ja lattia saivat olla niin kun olivatkin. Valaistusta lisättiin runsaasti. Kattovalon lisäksi huoneessa on kolme kohdevalaisinta. Pimeässä ei siis tarvitse enää olla, mutta jos tahtoo laitettiin ikkunaan sitä varten Ikeasta ostettu pimennysrullaverho.

Myös huoneen mittasuhteisiin kiinnitettiin erityistä huomiota korkeiden asioiden osalta. Kaikki on mitoitettu nykyisen asukkaan varrelle sopivaksi eikä mikään ole hänelle liian ylhäällä.

Kovin tarkkaan eivät halunneet laskea paljonko tähän projektiin dollareita upposi, mutta minä laskin salaa. Ihan pienen karvan päälle viisisataa euroa meni rahaa. Mielestäni todella sopuhinta kun katsoo kuinka suuren muutoksen sillä huoneeseen aikaan sai. Kaikki kuvissa näkyvä on sillä rahalla ostettua tai tuunattua (paitsi allekirjoittaneen musta käsilaukku komeron ovessa ja kamerakassi ovistopparissa.) Työtunteja ei laskettu laisinkaan koskapa olivat niin hauskoja. Aika on ilmaista ja sitä riittää aina ystäville jakaa.

Kia's room is ready. The room is now more light and airy and has well thought floor plan and lighting. The style is young and fresh with a little hint's of the 80's in it. The only reno we did was put the wallpaper to the back wall and painted the rest of the walls white.  The outcome is made with second hand things as much as possible. The overall cost of this room makeover was a little over 500 euros. No labor hours were counted.

29 kommenttia:

  1. "Aika on ilmaista ja sitä riittää aina ystäville jakaa." Kauniisti sanottu! :) Kaunis on huonekin.

    VastaaPoista
  2. Meillä on myös tuo Ikean matto, mutta siitä lähtee niin paljon irtomoskaa, että ei sitä lattiassa voinut pitää...
    Miten teillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuista ikean matoista oli jossain hoito-ohjeita.. Imurointia ja tuuletusta tms. Hiekkaa niistä lähtee ainakin, johtuu ilmeisesti mattojen tekotavasta/kuivattamisesta valmistamisen jälkeen.

      Todella kaunis kokonaisuus.

      -m

      Poista
    2. Ai, no vielä ei ole mitään irronut tuosta, mutta ollutkin tuolla vasta sen pari päivää. Aika näyttää.

      Poista
  3. Oot sie hyvä. Ystävä ja sisustaja ja keksijä ja ideoija. Tosi hieno muutos.

    VastaaPoista
  4. www, kertakaikkisen hieno lopputulos!

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana! Muutos entiseen tunkkasuuteen verrattuna todella ilmava. Eikä tuo lattia ja kattokaan näytä yhtään hullummalta. Antaa lisäpontta alkaa taas remonttihommiin.

    VastaaPoista
  6. Upean seesteinen kokonaisuus ihanilla yksityiskohdilla! :) Valon määrä on mahtava myöskin. -N-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain. Kyllä valkoiset seinät lisäävät mahtavasti valoa tilaan kun tilaan.

      Poista
  7. Erittäin onnistunut projekti!
    Tykkään myöskin noiden ovien sormipaneeleista, tuo hauska tapetti tuo ne todellakin esille hyvällä tavalla :)
    Uskon, että huoneen asukki on hyvin tyytyväinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huoneen asukki ei ensimmäisenä iltana tullut juuri lainkaan ulos huoneestaan kun piti siitä niin. :D

      Poista
    2. Pure perfection!

      Poista
  8. Niin ihana lopputulos! Aivan kuin eri huoneessa olisi ja silti selvästi tajuaa ettei kuitenkaan! Voi vain arvailla neidin onnea ja ystävien iloa projektistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhumattakaan siitä kuinka onnellinen minä olen heidän ilostaan. :-)

      Poista
  9. Ja niin tuli valo!
    Kaunis lopputulos. Upeeta, mahtavaa!

    VastaaPoista
  10. Kaunista! Muistatko, mikä tuon Ikean kaapin nimi on? Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni se taisi olla Smådal. Ei myynnissä Ikeassa enää.

      Poista
  11. Ihana. Onnistuit vielä noin pienellä pudjetilla:)

    VastaaPoista
  12. Täytyy kommentoida onnellisena ystävänä, että lapsi on "hautautunut" huoneeseensa, eikä matosta ole lähtenyt mun mielestä mitään nöyhtää irti. noita ovia olen aina vihannut mutta nyt ne taitavat olla lempparini tässä huoneessa! Ja kyllä, olen järjettömän onnellinen ja otettu, että mulla on tällainen ystävä!

    VastaaPoista
  13. Todella kaunis ja levollinen lopputulos!! Lampun lankakerät ja tuo tapetti, vau! Saakohan tuota tapettia vielä jostain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa noista nettirautakaupoista ainakin. Tähän projektiin ostettiin tuolta http://www.talotarvike.com/esta-denim-co-tapetti-knitted-fabric-harmaa-53-cm-x-10-05-m-non-woven-p33234

      Poista
  14. Hei! Mistä löytyy Annan huoneen lopputulos? Olen sitä muutamaan otteeseen etsiskellyt ja googletellut ja selannut blogiasi, mutta ei vaan löydy. Voisitko linkittää sen vaikka tähän kirjoitukseen :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun ei se ole vieläkään valmis... :D Ollaan Annan äidin kanssa oltu NIIN kiireisiä että on jäänyt viimeiset shoppailut vielä hoitamatta. Jahka tässä nyt ehitään niin hoidellaan ja käyn kuvaamassa sitten tänne blogiinkin. Me ollaan välillä tällaisia aikataulumättäilijöitä. :D

      Poista
    2. Ahaa, olin jotenkin ihan varma että olen sen joskus täällä jo nähnyt! :D Muisti pettää. Selvä homma, jään odottamaan :D

      Poista