perjantai 24. huhtikuuta 2015

Vanhan pihapenkin uudistus

Ensin pätkittiin vähän puuta. Tarkemmin kakkos-kakkosia (45mm x 45mm mänty). 

Sitten maalattiin runko spraymaalilla ronskisti oikein mataksi mustaksi ja öljyttiin puut mustalla kaluste-/ terassiöljyllä.

Sen jälkeen käsiteltiin puut vielä toiseen kertaan, ja nyt vaihteeksi ruskealla kaluste-/ terassiöljyllä, vähän sommiteltiin ja sitten annettiin sen kuivua ennen kun kasaan ruuvattiin.

Ja siinä se nyt on. Ennen ja jälkeen remontin. Tuli ihan just sellainen saunanpenkkimäinen ko mihin tähtäsinkin. Värikin meni aivan kohilleen. Tein pinnasta vähän lyhyemmän kun alkuperäisessä kun paremmin sattuu silmiini noin. 
Käytännöllisempikin on nyt kun nuo pintapuut eivät ota toisiinsa kiinni. Kestää tovin pidempään ennenko tämä lahoaa eikä tarvihe olla koko ajan roskia pois päältä pyyhkimässä. Turha kai sanoakaan että kyllä nyt taas kelpaa.

I salvaged this old bench by replacing the boards on top, changing the design and colors. The job was really fast and easy with some two by two's, black spray paint and wood oil. I kept it as simple as possible and the result fits my kitchen garden just perfectly. Needless to say, but I'm really happy now.

8 kommenttia:

 1. Tosi kaunis penkki! Meillä on pihalla mustalla öljyllä käsiteltyjä puupintoja aika paljon, ja valitettavasti olen huomannut että höylätyissä puupinnoissa se alkaa aika pian irtoamaan. Sahapintaisessa puussa tätä ongelmaa ei ole ollenkaan. Toivottavasti penkkinne pintakäsittely siis kestää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meilläkin öljyttyjä pintoja, mustia ja ruskeita ja höylättyä ja ihan hyvin ovat kestäneet. Öljytessään on hyvä varmistaa onko puu kuivaa ja paljonko öljyä käyttää. Märkään puuhunhan se ei juuri imeydy ja liikaa kun laittaa jää se kalvoksi pinnalle joka siis aikaa myöten irtoaa.

   Poista
 2. Kyllä on hieno! Näyttää ja kuuulostaa helpolta tuo, miten penkki valmistui. Toiset ne osaa ja saa aikaan :) Olen itse odotellut, josko tuo rakas mieheni saisi tehtyä minulle istutuslaatikoita pihalle, puutavaraa kun löytyisi omasta takaa. Eipä ole näkynyt, joten päätin, että ostan valmiina juuri tuonkaltaisia, kuin noissa kuvissa näkyy taka-alalla. Tarvitsen jalkavammani vuoksi korkeammat, ettei tarvitse kyykistellä yrttejä hoidellessa :)

  VastaaPoista
 3. No nythän ne jänöjussit katsoo, että siinäpä soma ponnahduslauta aidan yli apajille...Mutta on ihana penkki, just sopivan rouhea ja teollinen!
  -merja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niinpäs saattaakin tehdä. No ehkäpä siis korotan aitausta vielä hieman :-)

   Poista
 4. Voi miten kiva penkki tuosta tuli!
  No, on mulla oma lehmäkin ojassa sillä taidanpa matkia ja tehdä samankaltaisen... Kas kun meidän koululle tuli talvella roskalava ja sinne heiteltiin kaikenlaista rikkinäistä (kalustonkorjaus maksaa liikaa!) ja niinpä sitten dyykkasin lavalta tuollaisen metallirunkoisen penkin jonka puuosat olivat rempsallaan. Siinäpä kivaa viikonloppupuuhaa jos kelit vaan sallivat ulkohommat (autotalli on täynnä eikä sitä voi käyttää verstaana).

  VastaaPoista
 5. Hieno muutos penkille :) Oliko penkin metalliosissa ruostetta ja poistitko miten? Itselläni vanha pöytä, jossa samanlaiset metallijalat ja mietin, riittääkö vain maalaus vai tulisiko ruosteet hioa ensin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina jos haluaa ettei heti uudelleen ruostu, pitää ruosteet hioa pois. Laittaisin vielä varsinaisen maalin alle jonkin ruostetta estävän pohjamaalin.

   Oma penkkini saa ruostua, joten en juuri edes hionut ennen maalausta noita jalkoja.

   Poista