lauantai 11. huhtikuuta 2015

Ruuhka

Meillä keittiön pöytä on harvemmin ihan tyhjä. Aina siinä on jotain tavaraa ja yleensä sitä kertyy siihen ajan myötä enemmänkin. Nyt pöytä on ollut jo tovin ihan jumissa vehreän kasvipaljouden alla, mutta siihen on hyvä syy; tämä nurkka on talon valoisin tähän aikaan vuodesta. Itään ja etelään antavat ikkunat luovat aurinkoisina päivinä otolliset olosuhteet joissa kasvit viihtyvät paremmin kuin missään muualla talossamme.

Ruokalautastahan tuonne on aivan turha sovitella ja olemmekin tyytyneet perheen kesken syömään missä milloinkin. Vieraita varten pöytä toki tyhjennetään kasvimerestä. 

Homehtuneista mullista pelastetut pikkutaimetkin osoittavat jo voimaantumisen merkkejä. Jos nyt hyvin käy saan tuolta kaksi tomaatintainta, yhden mustasilmäsusannan, vähän valkoista laventelia ja kolmisenkymmentä auringonkukkaa pihan perälle näkösuojaksi. 

Ja jahka ilmat tästä lämpenevät saan nuo huonekasvit kesäsiirtolaan porstuaan ja vapautuu pöytä taas muihin hommiin, mutta siihen mennee vielä tovi mikäli sääennustuksia on uskominen. Taidankin painella tästä nyt ulkoilmaan nauttimaan lämmöstä ennen kun se taas karkaa hetkeksi talveen päin tämä ilma.

There is a sea of plants on the kitchen table that have totally taken over most of the space. There's no room to fit ones plate in so we have been eating our dinners in other parts of the house, mostly in the living room. The table will return to our use as soon as the weather outside starts showing signs of summer. Till then it can stay as a little garden inside the house.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Rahapuu kyllä. Kirppislöytö kympillä jokunen viikko sitten :-)

   Poista
 2. Meillä oli kotona kaktus tuollaisessa samanlaisessa ruukussa kun oli lapsi. Voi että, mihinkähän sekin on joutunut? Ettei vaan olisi sinulla! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raidallista ruukkua jos meinaat niin olen omilta isovanhemmiltani aikanaan saanut tuon ja muutaman samanlaisen mutta eri kokoisen :-) Aivan ihana ruukku mielestäni ja joskus olen näitä kirppiksilläkin nähnyt :-)

   Poista
 3. Onneks muilla on samaa vikaa...mulla on tupaTäynnä sananmukaisesti....kukkapurkkia....vähän ärsyttävä vaihe...kun ne taimetr pitää esikasvatuksen jälkeen jakaa...ja sit niitä alkaa olla tuhoton määrä...ja yöt on vielä epäilyttävän kylmiä...et millonka ne uskaltais viedä kasvihuoneeseen...rai ruo on tarennut pääsisäisestä lähtien huvimajassa...en tiiä sit kuin kylmänkestävää...se noihin muihin verraten on...et tällasia...tuumin!

  VastaaPoista
 4. Oops ompa niitä. Meillä vierashuone on kasvien valloittama.

  VastaaPoista