sunnuntai 17. elokuuta 2014

Betoni-inspiraatio

Betoni- ja keramiikkatyöt itse tehden on aina ollut asia jota olen halunnut kokeilla. Taannoisella Gotlannin matkalla inspiroiduin betonista sitten oikein kunnolla ja kotiin päästyäni aloin pohtia kuinka saisin tuosta materiaalista tehtyä jotain kivaa puutarhaani. 

Pelkät ämpäriin valetut kukkapurkit tai raparperinlehdistä tehdyt lautaset eivät oikein iskeneet vaan halusin kokeilla jotain haastavampaa joten päätin tehdä betonista kirjoja. Ajatus kirjapinosta pihalla oli vaan ihan ylivoimaisen kiva. Vielä kun nuo tuosta hieman ikääntyvät ja toivottavasti kasvavat sammalta tai jotain muuta kivaa, on tuo ideani täydellinen. 

Tavoistani poiketen en paljasta tarkkaa tekotapaa näille. Vielä tässä vaiheessa haluan pitää salaisuuden itselläni sillä päässäni on jo ajatus siitä mitä seuraavaksi haluan tästä materiaalista tehdä. Saattaa olla että otan muutaman kirjan myyntiin myös tuonne sisustusbloggaajien kirpputorille, jos jotakuta kiinnostelee tuollainen minulta ostaa.

I've always wanted to do something cool with concrete. When I visited Gotland back in June I got really inspired of the material. I wanted to do something a bit more challenging than just flower pots or candle holders so I ended up with doing some concrete books. An idea of a stack of books in my garden sounded just right for me.
I have a few extra books which I will sell at the upcoming fleamarket event, if anyone of you guys are interested to buy them.

31 kommenttia:

  1. OMG! Siis O - M - G!!! Nuohan ovat aivan täydellisiä. Jos mulla olisi talo ja siinä puutarha, tulisin heti sinulta noita ostamaan, mutta eivät ne oikein taida kerrostalon parvekkeella päästä oikeuksiinsa. Valitettavasti.
    Betoni on kyllä vähän aliarvostettu materiaali, ihmiset ovat liian tottuneet näkemään sitä vain rumina kuutiomaisina rakennuksina vaikka siitä saisi aikaiseksi kaikenlaista jännää. Miten ihmeessä keksitkin tuollaisen tekniikan?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ei se helppoa ollutkaan. Todella monen yrityksen ja erehdyksen kautta viimein onnisti. :-)

      Poista
  2. Hienoja! Itsekin olen tehnyt paljon betonijuttuja, jotka löytyykin blogistani. Kiva kun tuo sisustuskirppari on samaan aikaan kun habitaremessut. Olen tulossa silloin Helsinkiin ja tulen myös kirpparille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Betoni on kyllä niin kiva materiaali. Kiva että tulet myös kirpparille. Veturitallit onkin näppärästi siinä ihan kivenheiton päässä Messukeskuksesta :-)

      Poista
  3. Todella rouhean näköisiä kirjoja ja mielettömän hieno asetelma! Kiitos tästä inspiroivasta blogista! T. Marla

    VastaaPoista
  4. Hienoja! Kelpaisivat meidänkin puutarhaan, mutta kirpparille en pääse. Kiitos kuitenkin ideasta:)

    VastaaPoista
  5. Oho, uskomattoman upeita! Taitavan näköistä kerrassaan. Ja moi pitkästä aikaa. Ollaan meilläkin nyt rempattu olkkari ja kas, sisustusblogit nyt kiinnostaa ja piti tulla katsomaan mitä tännekin kuuluu.
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
  6. Wau, mielettömän kauniita ovat kirjasi!!! Ja nuo kuvat, aah, upeutta :)

    VastaaPoista
  7. Hauska idea ja valokuva itsessään onnistunut asetelma, tuostahan voisi vaikka tehdä maalauksen.

    VastaaPoista
  8. Aivan huiman hienoja! Nuo kun tosiaan vielä patinoituvat sammalella ajan kanssa niin ah, täydellisiä puutarhaan.

    Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitelmissa on voidella ne piimällä ja sammalrouheella josko ne siitä saisivat vähän pontta :-)

      Poista
  9. Todella kauniita!! Minäkin kelpuuttaisin sisätiloihin koristeeksi...puutarhaa kun ei kerrostalossa ole:(

    VastaaPoista
  10. Painavaa sanaa todellakin! ;-) Hienoja! Betoniset raparperinlehdet ei nappaa meikäläiselläkään.

    VastaaPoista
  11. Hienoja! Tykkään tosi paljon! ...ja minulla on idea miten tehdä nuo! en kirjoita sitä blogillani jos se onnistuu, mutta tiedän ehkä miten tehdä - kiitos ideasta! (En myy mitään siellä missä sina myyt, asun turunmaassa, niin en ole sinun kilpailijaasi ja en koskaan varastaisi joku toisen idea, mutta ne olisivat niin hienot meidän puutarhassa että minun pitää kokeilla jos voin tehdä nuo itse!) Tein itse tämmöisiä betonikasvot: http://www.familjenbahne.com/?p=19031

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ninette, go for it :-) Betonikirjat olisivat kuin luotuja puutarhaasi. Enkä mä tuota ideaa omista, joku on sen kuitenkin jossain keksinyt jo ennen minua.

      Poista
  12. Hi Dear,
    this is fantastic! I love reading, but I love your books too! Great idea and wonderful decoration!
    All my best
    Elisabeth

    VastaaPoista
  13. HIENOT!
    Onko blogikirppikselle sisäänpääsymaksua. t Riitta

    VastaaPoista
  14. Aivan mielettömän ihana keksintö nuo betonikirjat! <3

    VastaaPoista
  15. Olipa suuri pettymys kun ei ollutkaan teko- ohjetta, vähän niin kuin että lällällää, minäpäs teen tällaisia, sinä et. Taisi ahneus iskeä. No, kaikki eivät kuitenkaan pääse kirjojasi ostamaan.

    VastaaPoista
  16. Kirjat näyttää samassa muotissa valetuiksi. Oisko tehnyt muotin silikonista tms.? Aikas on outoa pimittää "blokkarina". Pöh. Sanon minä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muotti on salaisuuteni niin kauan kun ajatuksenani on valmistaa ja myydä noita itse. Mielestäni siinä ei ole mitään outoa. Liikesalaisuus on liikesalaisuus. :-)

      Poista