torstai 21. elokuuta 2014

Arkiastiat

Meillä ei ruukata erottelemaan arki- ja juhla-astioita toisitaan vaan kaikki ovat tasapuolisesti käytössä koko ajan. Eipä meillä toisaalta mitään ihan hirveän hienoja astioita edes ole, siis sellaisia joita juhla-astioiksi voisi kutsua. Fiilikset vaihtelevat ja astoita tulee ja astioita menee. Jos joku kippo lojuu kaapissa liian pitkään virkaa vailla menee se kiertoon kirpputorin kautta ja ehkä tulee jotain uutta tilalle tai sitten ei. 

Tässä otos tämän hetken suosikeista. Berså kesälautaset seuranaan vasta äskettäin halvalla kirpputoroitu Vegeta kattila, Riihimäen lasin lumihiutalelasit ja perinteiset Sorsakosken aterimet. Niin kesäiset ja niin raikkaat yhdessä. Näihin on kiva yhdistellä ihan jotain ihan randomia niinkuin tuo vanha Arabian Kilta sokerikippo ja vanha lasinen mittakannu. Ja jos laittaisi vielä pöytäliinan ja servietit niin tulisihan noista jo aika juhlava kattaus. Vai mitä?

I love different kinds of tableware and therefore we don't have a complete dining set of anything. A mixed collection of  various styles works better for us. It's so much fun to set the table in different styles depending on the time of the year. Above is a couple of pictures of my favorite tableware right now. No need to say this style is for the summer.

14 kommenttia:

 1. Lumihiutalelasit - mamma & pappa <3 Lapsuuden kesät vietin isovanhempien kanssa mökillä paljon aikaa ja tällaisista laseista sai juoda. Nostalgisia muistoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli laseja lasuudessani mökillä. Muistan kun käytiin Riihimäellä tehtaanmyymälästä niitä ostamassa.

   Poista
 2. Juuri näin! Astiat on tarkoitettu käytettäviksi, niinhän niistä pääsee nauttimaan. Eihän ne siellä kaapin perukoilla ketään ilahduta. Minäkin otin "ihan surutta" käyttöön edesmenneen mummoni 50-vuotislahjaksi saamansa hopealusikat. Ilostuttavat aina käytössä. :)

  VastaaPoista
 3. Noi bersåt on niiiiiin ihanat, että aivan sydämestä ottaa. Harmi, kun niitä ei tule kirppareilla vastaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä joskus näkee. Omani ostin männä talvena kirpparilta ;-)

   Poista
 4. Tulee lapsuus mieleen. Noi aterimet meilläkin oli, niin kuin varmaan suurimmalla osalla suomalaisperheistä siihen aikaan.

  VastaaPoista
 5. Nuo aterimet erityisesti vie sydämeni. Meillä on ne äidin peruna tallella, tusina, eikä niistä luovuta!

  VastaaPoista
 6. berså <3 <3 odotan sitä päivää kun niitä kävelee vastaan ja vieläpä huokeaan hintaan ;D Ja noi aterimet tuo niin muistoja mummolasta! Kerrassaan ihanat!

  VastaaPoista
 7. Niin ihania astioita! Meilläkin on Sorsakoskelaiset käytössä :)

  VastaaPoista
 8. Miksi pitää kauniita astioita piilossa kaapeissa? Olen samaa mieltä, ne on käyttöön tehty ja miksei niitä sitten käyttäisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorsakoskea on edelleen vanhemmillani käytössä. En ole tiennytkään niiden merkkiä tai nimeä, kun nyt näin tuosta sun kuvasta. Kiitti siitä! Ihania muutenkin nuo vanhat astiat, tuo muistoja lapsuudesta!

   Poista
 9. Lumihiutaleita (ja Kirsikkaa) meilläkin arkilaseina. Lisää pitäisi vaan löytää :) Ovat kyllä huippuja siinäkin, että pinoutuvat nätisti ja jumittumatta (mikä on tärkeää, kun kaappitilaa on vähän ja kaikenlaisia lastenmukeja yms. ihanuuksia pitää kirppareilta kotiin kantaa ja käyttöön tietysti). Noi Bersåt on kyllä ihan huippuhienot taas!

  VastaaPoista