sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Uusi vanha tikittäjä

Taitaa olla ihan yleisesti tiedossa etten voi vastustaa vanhoja kelloja ja kun tämä yksilö silmiini osui oli ostopätös sillä selvä. Kotiin tultua tutkin kelloa tarkemmin ja huomasin että tuo lievästi silmiäni kirvelevä kultamaali ei ole kellon alkuperäinen väri - onneksi. Ei ole ihan parhaimman näköinen tällä väriyhdistelmällä hän. Koitin hieman rapsutella ja hioskella kellon puisia kupeita että näkisin alkuperäisen värin ja olihan sitä siellä - hyvin vähän tosin. Väri kehyksessä on ilmeisesti ollut aikalailla sama kun kellotaulussakin, tuollainen aavistuksen hileinen hopea.

No koskapa ihan niin taitava en ole että siihen alkuperäiseen sävyyn pääsisin päätin maalata kellon kehykset jollain muulla. Sekoittelin akryyliväreistä vanhaa filmiämpäriä mallina käyttäen kivan vihertävän siniharmaan, sutaisin pintaan ja silmiäni lakkasi kirvelemästä. Täytyy ehkä jossain vaiheessa maalata siihen hieman "rytöä" ettei näytä noin tasaisen uudelta tuo pinta, mutta ensin täytyy löytää tälle sopiva paikka kodistamme.

P.s. Portaat ovat jo kuivat ja käytössä. Postausta luvassa lähipäivinä
It's not a secret that I have a "thing" for vintage clocks.When I saw this one I bought it without a thought. When I got it home I noticed that the golden paint isn't it's original and decided to paint it over (it really didn't suit the clock at all). I mixed up some acrylics and choose a vintage like greyish tone which I think suits the clock so much better. Now I just have to decide where to put this old ticker... Oh well it'll find it's place, there just can't be too many clocks in my house.

P.s. My staircase project is finished. I'll post about them within the next few days.

2 kommenttia: