perjantai 13. joulukuuta 2013

Etukäteisjoulu

Blogiyhteistyö. Tuote blogin kautta saatu.
Sain Töysän kenkätehtaalta joululahjan etukäteen. Nimittäin nämä upeat Arctips-huopalapikkaat. Olen salaa toivonut näitä jo jonkin aikaa ja nyt vihdoin on minullakin oikeat kunnon talvikengät.

Olen talvisin varsinainen vilukissa ja varpaani ovat aina jäässä. Olenkin tässä vanhemmiten huomannut että oikeilla, aidoilla materiaaleilla valmistetuissa kengissä tätä ongelmaa ei ole. Nämä huopalapikkaat ovat 100% merinovillaa joka kestää niin pakkasta kuin loskaakin. Huopa materiaalina hylkii likaa ja ylimääräinen kosteus haihtuu näistä itsekseen.

Kun ensimmäisen kerran vedin nämä kaunokaiset jalkaani tuntui kun olisin kotiin tullut. Niin hyvät ja luontevat ne jalassa ovat. Ja niin ihanan kevyetkin vielä. Ensimmäistä kertaa lapikkailla ulkoillessa piti ihan vilkaista sinne jalkoihin että olikos siellä kenkiä ollenkaan kun tuntui ihan että olisi villasukkasillaan liikenteeseen lähtenyt.

Jokainen pari on käsin viimeistelty  ammattitaitoisen suutarin toimesta. Hieman leveämpi lesti mahdollistaa myös villasukan käyttämisen kengän kanssa, jos sellaista tyylillisesti haluaa. Nämä lapikkaat ovat niin lämpimät että mitään lisäsukkaa ei näissä kovilla pakkasillakaan tarvitse. Huomatkaa että jos haluaa käyttä kenkää ilman villasukkavaraa kannattaa tilata itselleen yhtä numeroa pienemmät popot. Minä tein juuri näin ja lapikkaani ovat minulle juuri passelit. (Jos koko arvuuttaa, heillä toimii mainiosti myös vaihto sopivaan).

Jos siis haluat tilata itsellesi tai lahjaksi kunnon kotimaiset talvikengät tilaa viimeistään 18.12. niin saat paketin pukinkonttiin. Kenkätehtaalla ovat nyt myös höveleitä ja aina tapaninpäivään asti saat paketin ilman toimituskuluja (12e)

Töysän kenkätehdas on yksi suomen harvoja jäljellä olevia kenkätehtaita. Tehdas on perustettu vuonna 1932 ja se on toiminut siitä asti käsityön perinteitä kunnioittaen. 

Tehtaalta löytyvät työkalutkin ovat ihanan perinteisiä. Viimeistelyharja ja vanhat kokonumeroleimasimet ovat yhä käytössä.

Suutarin piparkakkumuotti. Merinovillaa leikataan lapikkaiden kaavamuotilla.
Lisää kuvia ja tarinoita Arctips-tuotteista löytyy kenkätehtaan omasta blogista täältä.

Christmas came early to me this year. I got this pair of Arctips - lappish boot made out of wool as a present from Töysä's shoe factory. A Finnish shoe factory that was established in 1932.
I just love traditional shoe making and luckily we still have that craftmanship at Töysä's shoe factory. Each pair is hand finished using only the best materials. The boot I chose is made out of worlds finest merino wool and it has qualities that a modern person can only dream of. The boot is unbelievably warm and breathing. It even tolerates water and mushy snow. 
If you are interested of buying traditional Finnish shoes and boots, visit Arctips online store. They ship internationally.
The design of the shoe is wider than a normal shoe. So if needed it can fit a extra sock easily ,not that it needs one. If you prefer not to use extra socks remember to buy a size smaller pair that you usually wear.

Kuvat kenkätehtaalta (neljä alinta) Niina Ihalainen / Arctips

14 kommenttia:

 1. Huh, nuo on kyllä todella, todella, todella kauniit saappaat!

  VastaaPoista
 2. Mää oon kans kuolannut noita ja postauksessani (http://retromoderni.blogspot.fi/2013/12/suosi-suomalaista.html) vilahti nuo ihanat vihreät jotka haluan jalkaani.

  VastaaPoista
 3. Vau, ihan huiput! Just syksyllä mummulassa kaivettiin ja löydettiin kymmenkunta paria lapikkaita. Mietittiin että millähän ne sais vuosikausien jälkeen pehmennettyä käyttöön. Huopikkaitakin löytyy mummulasta aika monet. Näissä on kyllä hauskasti yhdistetty huopikkaat ja lapikkaat :)

  VastaaPoista
 4. Siis nämä tossut on täydelliset!

  VastaaPoista
 5. voi ei! Nyt mäkin haluun tämmöset! Ihanat (8

  -Anna / kotiani.blogspot.fi -

  VastaaPoista
 6. Arctipsejä putkahtaakin nyt joka toisesta blogista. Kuvia katsellessa en ihmettele, miksi. Onhan ne upeat!

  VastaaPoista
 7. Nämä on niin ihanat ja varmasti lämpimät! Toivelistalla on nuo itselläkin <3 (Joulupukki jos olet kuulolla: valkoisena, oih :D )

  VastaaPoista
 8. Mielstäni kommentoinkin jo tätä, mutta ilmeisesti kommenttini ei ollut riiittävän korrekti julkaistavaksi maksettuun mainokseen. Kokeilen siis uudelleen... Eipä mulla muuta kuin että olen ällikällä lyöty - että sinäkin! En olisi uskonut. Hmph.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä on sinulta ihan ensimmäinen kommentti tähän "maksettuun mainokseen". En harrasta sensuuria. Täällä on ihan kaikenmoiset mielipiteet sallittu :-)

   Poista
  2. No, minne lie bittiavaruuteen ensimmäinen kommenttini sitten katosi, koska sellaisen aivan taatusti kirjoitin jo ennen tuota näkyvissä olevaakin.

   Poista
 9. Musta noi on ihanat ja varmaan superlämpimät! Hankin viime talvena ekat huopikkaani ja että ne on hyvät täällä etelänkin talvessa. Muista suojata kesäkauden ajaksi aarteesi koilta!

  VastaaPoista