perjantai 18. maaliskuuta 2011

Yksityiskohtien hiomista

Portaikon vanha kaide oli kiinni seinässä pelkillä läpinaulatuilla puupalikoilla. Tämä seikka oli häirinnyt sekä sisustussilmääni että kulkuani sillä kaide oli osittain jo irti ja heilui ikävästi. Katselin muita vanhoja taloja ja lähes kaikissa oli porraskaiteet kiinnitetty jos jonkinlaisilla ihanilla metallisilla kannattimilla, joihin ihastuin kovin. Pitkään sain kuitenkin etsiä ennenkuin löysin itselleni sopivat. Halusin ehdottomasti yksinkertaiset ja ajattomat kannattimet ja ne löydettyäni en aikaillut hetkeäkään niiden kiinnittämisessä. Kyllä nyt kelpaa ja mikä parasta lopputulos näyttää siltä kuin kaiteessa olisi aina tuollaiset olleetkin.

The handrail in my staircase was loose and ugly. I needed to find perfect brackets to fasten it properly. Finally I found them and the result is so perfect that it looks like they've been there always.

Vanhat kannattimet.
The old brackets.

15 kommenttia:

 1. Noista kannattimista tulee mieleen asuminen kyläkoululla lapsena.

  VastaaPoista
 2. Hienot noi uudet kannattimet. Meillä on myös samantyyliset kun teillä nuo vanhat. Mistä hankeit nuo uudet kannattimet?

  VastaaPoista
 3. Onpas hienot ja nätisti vanhanaikaiset!

  VastaaPoista
 4. Ihailtavaa kun joku pystyy keskittymään näin hyvin pienimpiinkin yksityiskohtiin! Niitä ei välttämättä suoraan huomaa kukaan vieras ryhtyä kehumaan, mutta kyllä ne kokonaisuutta ovat luomassa.

  VastaaPoista
 5. hanna, ainakin www.domusclassica.com myy noita, löytyy kohdasta sekalaiset/koukut.

  Nyyti, ne pienet yksityiskohdat ovat minulle usein ne tärkeimmät. :-)

  VastaaPoista
 6. Siis upeat...ja tosiaan,aivan kuin aina siinä olleet:)

  VastaaPoista
 7. Kyllä on komea kokonaisuus! Olen aiemminkin ihaillut tätä portaikko-projektiasi ja nuo kannattimet ovat piste iin päälle. Itsekin haluaisin samansuuntaista väritystä ym. mutta todennäköisintä on, että minun rappuprojektini kuuluu kategoriaan "sitten eläkkeellä"... ;)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana kokonaisuus koko portaikko! Onnea!

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis portaikko ja kaiteet ovat hienot!

  VastaaPoista
 10. OIJOI MITEN HIENOT KUVAT MUA ALKOI HUIMAAMAAN!

  VastaaPoista
 11. Macy WhiteSilverCrystal20. maaliskuuta 2011 klo 16.09

  Komppaa Mikkoa ja pimahtelee hienoihin kuviin ja tunnelmiin!!!

  Sitäpaitsi nyt on toi värimaailma kohdillaan eli sopis myös mun himan sävyihin. Mihinkähän kohtaan mun 24 neliössä mahtuis portaat - hmmm.

  VastaaPoista
 12. Hienot on!
  Samanlainen kiinnitys oli munkin talon kaiteissa, saas nähdä, minkälaiset itse keksii tilalle :)

  VastaaPoista
 13. Ihana kaide ja kannattimet! Minulla ei ole kaidetta ollenkaan ja tässä yhtenä päivänä tuli pyllyllään alas portaita.. Tuollainen kaide on siis tilauksessa tännekin, mistä löysit nuo kannattimet?

  VastaaPoista