lauantai 18. heinäkuuta 2009

VinjentointiaPitkään ja hartaasti olen kadehtinut siskon hienoa kameraa, jossa on sellainen objektiivi, joka tekee kuviin ihanan romanttisen vinjentin. Itsekin sellaisen kameraani haluaisin, mutta toistaiseksi ei ole mukamas ollut rahaa... ;-) (Hassaan kaiken ylimääräisen turhanpäiväisyyksiin ja unelmiin.)
Siskon miäs kuitenkin vihjaisi, että useimmilla kuvankäsittelyohjelmilla voi tehdä kuviin vinjentin ja hetihän tuota piti kokeilla. Ei se ehkä yhtä hienostunut ole, kuin oikeat objektiivin luomat vinjentit, mutta kelpaa toistaiseksi. Keittiö ainakin näyttää söpöltä vinjentoiduissa kuvissa.

16 kommenttia:

 1. Totta! Ihana tuo vinjentointi, vai mikä se nyt oli... :D

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat! Miten siis nuo kuvat käsitellään?

  VastaaPoista
 3. Jep! Todella ihana pattern vai mikä se olikaan se muokkauksen nimi? :D olen yrittänyt itse vaikka mitä hienoja kuvan "tunnelmauksia" mutta en mielestäni vieläkään oikein osaa.. :/

  VastaaPoista
 4. Mulle sana "vinjentointi"on ihan uusi,enkä tiedä mihin sitä tarvitaan.Kerokaa,niin olisin yhtä tietoa rikkaampi.Joka päivä sitä oppii jotain uutta,vanhakin.

  Kuvat on muuten KAUNIITA,jos se sitä tsrkoittaa.

  VastaaPoista
 5. PS.Guugletin jo tuon "vinjentoinnin".Asia selvis,eli kuvan reunat käsitellään niin,että aivankuin ne sais vähemmän valoa kuin keskikohta kuvasta.

  VastaaPoista
 6. Jätin muka kommentin, mutta se kai katosi johonkin matkan varrelle... Olisin vain udellut tarkemmin, miten vinjetoit kuvankäsittelyohjelmalla (Photoshopilla?) Minäkin olen ihastellut ja kadehtinut... ;)

  VastaaPoista
 7. Jutta, mulla on sellainen kuin Corel Photo-paint, vähän samankaltainen kuin photoshop. Netistä pitäis löytyä ihan ilmaisohjelmiakin jolla tuollaisen vinjentoinnin voi tehdä. (en vaan muista niiden nimiä). Vinjentointi on vignette englanniksi, jos siitä apua on.

  VastaaPoista
 8. Onpa hienoa! ja tuo radio on aivan ihana!!!!! Olen kade :)

  VastaaPoista
 9. Täytyypä katsoa löytyykö minun photoshopistani sellaista, kiitoksia!

  VastaaPoista
 10. Jutta, kyllä pitäis löytyä ;-)

  Ja kaikille radiota ihaileville, älkää turhaan olko kateellisia sillä radio ei toimi :-)

  VastaaPoista
 11. Mikä kamera hänellä on käytössään? Holga kenties ;)

  VastaaPoista
 12. Kuvat ovat ihanan näköisiä ja tekee mieli itsekin kokeilla. Keittiön lattian kuviot ja sinertävänturkoosi tuoli ihastuttavat.

  VastaaPoista
 13. oletko itse maalannut turkoosin tuolin? muistatko että mikä on sen värisävyn numero? saan itse mummun vanhat pinnatuolit ja pyöreän pöydän ja ne on keltaiset ja pitäisi maalata ne turkoosiksi.toi olis just täydellinen sävy

  VastaaPoista
 14. Anonyymi, olen ostanut tuolin tuon värisena, joten en tiedä. Käy hakemassa rautakaupasta niitä värilastuja ja vertaa näytöllä, josko joku osuisi kohdilleen. :-)

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista