lauantai 11. heinäkuuta 2009

Matkalaukkulöytö
Viidellä eurolla löytyi tämä ihanuus paikalliselta kirpputorilta. Laukku on jo itsessään hieno, mutta vielä hienomman siitä tekee se, että nimilapusta näkee palasen laukun historiaa. Kukahan tuo tyttö on ollut ja mitähän ihanuuksia tässä matkalaukussa onkaan kuljetettu...

15 kommenttia:

 1. Hieno löytö ja halvalla! Minäkin olen ajatellut, että olisi kiva etsiskellä vanhoja matkalaukkuja huvilan parvelle.

  VastaaPoista
 2. Samanlainen tunne tulee kun näkee vanhan, hylätyn talon: ketä siellä on asunut ja millaista elämää...

  VastaaPoista
 3. Minulla on melkein samanlainen, paitsi, että reunapalat ovat tummemmanruskeat ja kahva ruskeaksi maalattua puuta (tällä hetkellä laukku on vaatehuoneessa ja sisältää joitakin 50-60-luvun vaatteita ja asusteita. Jos lapset joskus vaikka innostuisivat leikkimään naamiaisia tai jotain...)

  Miksiköhän laukussa lukee Hakaniemen lastentarha, onkohan kuulunut lapselle vai lastenhoitajalle? Ikävää, että vanhojen tavaroiden kohdalla niin monet kysymykset jäävät vastausta vailla ja sekin aina herättää kysymyksiä, että miksi juuri nämä tavarat ovat säilyneet tähän päivään asti, kun yhtä hyvin ne olisi voitu jossain vaiheessa heittää kaatopaikalle.

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava löytö ja historia olisi mukava tietää. Tästä laukustahan voisi keksiä itse tarinaa lasten kanssa " Missä laukku on matkustanut " satuhetkenä.
  Minä keräisin tähän laukkuun pieniä muistoja matkoilta.

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Lisään blogisi omaan luettelooni blogiini jossei haittaa? :)

  VastaaPoista
 6. Vekarus, joo näitä pitää olla paljon. Harmi vain, että nämäkin ovat nykyään yleensä hinnoissaan.

  Anis, Rakastan hylättyjä taloja :-)

  Mirja, Mä luulen, että on ollut lapsen laukku, on sen verran pieni kooltaan. Onneksi on säilynyt tämä yksilö, juuri minulle. En halua ajatellakaan niitä kaikkia aarteita mitä ihmiset viskoivat roskiin pari-kolmekymmentä vuotta sitten "uudistusvimmoissaan".

  Iibu Biibu, Minä käytän näitä vanhoja laukkuja säilytykseen. Talossani ei ole tarpeeksi kaappeja, joten näihin saa tavarat nätisti piiloon.

  Marianne, siitä vaan, ei todellakaan haittaa :-)

  VastaaPoista
 7. Ihana laukku ja todella edullinen, minullakin n. 10 vanhaa matkalaukkua :D

  Kirsi

  VastaaPoista
 8. Löytö tosiaan. Tänä päivänä näitä niin moni yrittää itselleen etsiä.

  VastaaPoista
 9. Olipas se edullinen. Ajanpatinaa runsaasti, siitä pidän.

  Minulla on samantapainen, ehkä vähän suurempi ja sitten hatturasia, samalla värityksellä. Aina miettii että missä laukku on käynyt...

  VastaaPoista
 10. Jestas mikä löytö=O Ihana.

  Löysin kivaan blogiisi tieni.

  VastaaPoista
 11. Oikein kiva laukku, ja voi miten halpa, siis kelpaisi minullekin! Kiva blogi sinulla!

  VastaaPoista
 12. Aika irrelevantti tieto, mutta Hakaniemen lastentarhassa hoidettiin kuulovammaisia lapsia ainakin 50-60-luvulla (ilmeisesti jopa 80-luvulle saakka) Monet syntymästä saakka kuurot lapset lähetettiin lastenkoteihin kuulovammansa vuoksi. Minun vahva veikkaukseni on, että Anneli on ollut yksi heistä..

  VastaaPoista
 13. hei
  Löysin postauksesi vanhasta laukusta ja yllätyin nimestä ja paikka kunnasta sillä olen kyseiseltä paikkakunnalta kotoisin. Kyselin vanhemmiltani tämän henkilön tietoja ja tiesivät kertoa että Anneli on ilmeisesti syntynyt 1930 luvun tienoilla ja lähtenyt töihin kyseiseen lastentarhaan, mutta tarkempaa tietoa hänen elämänsä vaiheista en tiedä.

  VastaaPoista
 14. Johananna, Olipas hauskaa kun selvitit tuon. Minusta on niin hienoa tietää tavaroiden historiasta ja edellisistä omistajista.

  VastaaPoista