perjantai 5. huhtikuuta 2024

Kaaosta ja tapettipalapeliä

Niinhän siinä sitten kävi, ettei se tapetti ihan loppuun asti riittänyt tässä makuuhuoneen makeoverissa, mutta en alkanut edes ajatella vielä yhden 97 euron rullan tilaamista näin pienen määrän vuoksi, vaan päätin saada lopuista tapetinsilpuista aikaan sopivat paikat ja kyllähän se sitten jotenkuten onnistuikin, mutta hirveää sitkeyttä ja lopputuloksesta joustamista se kyllä vaati.

Sain muualla huoneessa tapetin kuviot kohdistettua palasista hienosti, mutta tämä kohta oven vieressä jäi viimeiseksi, mihin ei enää täydellisesti istuvia isompia palasia löytynyt. Niinpä otin kaikki loput tapettisilput tarkkaan syyniin, sakset toiseen käteen ja aloin sommitella palasista paikkoja näihin puutteisiin. 

Ja tällaista palapeliä niistä sitten kasasin, joku osa toisesta kohtaa, joku pala on ylösalaisin, mutta suunnilleen ja sinnepäin ja niin, ettei värimaailma poikkea ihan liikaa oikeasta. Läheltä kohtuullisen karmean näköistä, kun en ihan niin tarkkaan osannut leikellä, että olisin täydellisesti puskusaumaan ne tuohon saanut, mutta en jaksanut enää liiemmälti siitä välittää.

Pääasia on kuitenkin, että tällai kaempaa ei ihan heti pistä silmään, että tuolla on kuviot vähän miten sattuu. Mielestäni aika hyvin nyhjäisty lähes olemattomasta. Tuohon keskikohtaan en enää jaksanut mitään tuon enempää nyhertää, kun siihen on tulossa peili eteen, eikä sinne taakse kukaan varmasti koskaan kurkistele. Silppua on vielä vähän jäljellä ja laitoin ne jemmaan, jos joskus peilin siitä sitten poistan ja haluan jatkaa tätä palapeliä, mutta nyt on mittari jo niin täynnä tätä remppaa, että oli päästävä jo siivouspuuhiin.

Huonehan olisi jo aikalailla valmis, ei ihan vielä näissä päivällä kuvatuissa kuvissa tosin. Kävin juuri maalailemassa viimeiset listat ja seinänpätkät ja saatiin vihdoin kalusteet suunnilleen paikoilleenkin, ne kun ovat seilailleet ympäri huonetta ja kasaantuneet vaikka minkälaisiksi keoiksi välillä, niin kuin tämäkin sänky tässä.

Tähän huoneeseen kun oli jäänyt lojumaan toisen makuuhuoneen vanhat patjat, kun tammikussa ostelin sinne uudet, asuntovaunun sohvan tyynyt sekä olohuoneen pariovet kaikenmoisista muista roinista puhumattakaan, mitä ei nyt talven aikana ole vielä kylmään vinttiin tai muualle säilöön saanut. Isossa huoneessa ne eivät ole sillai haitanneet, ennen kun nyt remonttiin ryhdyin. Nyt niitä onkin saanut tuolla jumpata koko rahan edestä sitten. Sängyn päälle ja pois ja huoneen toisesta laidasta toiseen, mutta yllättäen vähemmän ne ovat siellä tiellä kuitenkin olleet, kun tässä ahtaassa pikkutalossa muualla.

Mutta siellä kaiken seassa on huone nyt ihan erinäköinen, kun ennen ja jahka saan nuo roippeet ensi viikolla tuolta organisoitua muualle pääsen vihdoin sitä kunnolla sisustelemaan ja fiilistelemään tännekin, kuinka hienosti siellä tämän pikkurempan myötä tunnelma muuttui.

The chaos in this bedroom has been well managed and I've finally finished the makeover of the walls today. I'll post new pictures here as soon as I get this pile of stuff organized out of there. It's all been there for the winter since we don't have that much other space to store it and the attics are too cold to open the doors during winter. But as you can see through all this junk, the room looks so nice and pretty in there somewhere!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti