maanantai 25. syyskuuta 2023

Porstuassa syyskuun lopulla

Porstua on yhtä välitilassa loppukesän ja syksyn välissä niin kuin puutarhakin vielä on. On vielä niin lämmintä ja vihreää, ettei kunnon syysfiilis ole ihan täysillä iskenyt päälle, vaan kaikki vielä vähän odottaa, että koska se oikein alkaa. On kuitenkin hyvin vielä aikaa suunnitella minne uudet tulppaaninsipulit istutetaan ja mitä puskia pitää vielä leikellä ennen talven ja lumimassojen tuloa.

Kevättalvella kirppistelty keraaminen kurpitsakin löytyi vihdoin esille, kun ensin olin etsinyt sitä kissojen ja koirien kanssa, että mihin olin niin hyvin saanut sen jemmattua. Se kuitenkin oli ihan lähellä, tuon peltiämpärin sisällä, mutta tietysti se oli se viimeinen paikka minne älysin katsoa. Nyt se nököttää kivana tuossa tason päällä ja on mielestäni just tarpeeksi eleeetöntä kurpitsafiilistä tähän pieneen porstuaan.

Porstuaan on myös nosteltu jo sisätiloihin matkalla olevia oliivipuita ja sadonkorjuuta odottava rosmariini. Iso laakeripuu on vielä pihalla, mutta pian sekin tulee tähän totuttelemaan lämpimämpään ilmanalaan jahka tuolla ulkona vaan lakkaa ensin olemasta niin lämmintä itsessään.

Vielä viikko sitten tässä lojui isossa kasassa kaikki puutarhan tyynyt ja patjat eikä koko lattiaa niiden alta meinannut edes nähdä. Nyt ne on kaikki nosteltu sisään ja pyykätty talvisäilöihinsä ja porstua on taas vapaatana kaikelle muulle, mikä onkin ihanaa, kun vihdoin on tilaa tuossa myös liikkua.

The porch along with the garden is still in between late summer and fall since it's so warm outside. But I found the pottery pumpkin I got last winter and put it up to celebrate the upcoming season.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti