torstai 9. maaliskuuta 2023

Vanhasta lakanasta

Olin joskus saanut ystävältä tällaisen vanhan ja jo aika pehmeäksi hiutuneen pussilakanan ja se on pyörinyt työhuoneeni kangasvarastoissa, josko siitä jotain joskus syntyisi. Pussilakanana se ei toimi nykyajan peittoihin, koska on niihin aivan liian pieni, mutta koska se on niin nätti ja pehmeä olin sitä säästellyt jos inspiraatio joskus johonkin iskisi.

Ja kyllähän se sitten iski, kun katselin kevään mekkomuoteja ja totesin tällaisen kuosin ja värin olevan nyt mitä suurimmassa määrin hip ja pop ja siitä samassa lähtikin ideat lentelemään.

Olin josksu nuorempana ommellut paljonkin singoalla-kaula-aukolla olevia helppoja paitoja ja aloin siinä miettimään, että josko se lähtisi vielä ulkomuistista miten sellainen tehtiin ja samalla sovelsin siitä sitten ihan mekkokaavan ja pistin kokeillen...

Ja siitähän tuli sitten oikein viehkeä lakanamekko kesäksi! kaava on niin helppo, että se onnistui heti ekalla yrityksellä ja vaikka ommellessa alkoi vähän epäilyttää vanhan kankaan kestävyys, oli se niin nopsaa ja helppoa, että menkööt harjoituskappaleena tämä ja tehdään sitten uusi, jos ja kun tämä repeää jostain.

Ja otin tietty tekovaiheista taas kuvatkin ja teen siitä oman postauksen kuinka tällaisen sain syntymään. Kirjoittelen sen heti tähän perään tänään, niin ei tarvitse siellä kauaa sen suhteen jännitellä, jos kiinnostamaan alkoi.

I had this old duvet cover lying around when I got an idea to make a cute and easy summer dress out of it and it turned out perfect!

7 kommenttia:

  1. Odotan ohjetta, sillä tein jo kuminauhalakanan ohjeittesi mukaan vanhasta lakanasta ja hyvä tuli, joskaan ei täydellinen. Mutta seuraava tulee jo parempi nyt kun tiedän tekniikan.

    VastaaPoista
  2. Kaunis, ihana ja pehmoinen kangas

    VastaaPoista
  3. Nätti, ja varmasti mukava, voi kesällä mennä juhlienjälkeen nukkumaan mekkopäällä, 😉

    VastaaPoista