sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Pikkukukkamania

Sitä kevättä tässä odotellessa lähti vähän lapasesta himo pikkukukkakuosisiin petivaatteisiin ja tuli tehtyä hieman online-shoppailuja asian tiimoilta. Alunperin ajatus lähti somistaa vähän asuntovaunua niillä kesäasuun, mutta saatuani ostokset kotiin oli niitä ihan pakko pesun jälkeen suoraan pyykkinarulta sovittaa myös tällai omaan sänkyyn ja tietenkin ihan kaikki kuosit ja värit yhdessä. Ja siitä tuli kyllä aivan ihana, oikein pikkukukkien sekamelska!

Nyt jos ei tunnu prinsesalta tuolla nukkuessa niin ei sitten milloinkaan. On peittoa ja torkkupeittoa ja kukkia sekä vihreällä, beigellä, että violetilla pohjalla ja täytyy sanoa, että nuo tekevät minut kyllä nyt niin onnelliseksi tuossa.

Koitin kovasti metsästää myös pikkukukkaista kuminauhalakanaa noihin miljoonaan patjaan tuossa, mutta harmikseni ovat jättäneet just tämän patjakoon kuosit varsin vähiin ja sopivan sävyn uupuessa piti keksiä jokin muu ratkaisu ja minut tuntien siinä ei kauaa mennyt, kun sellaisen keksin;

Ompelin nimittäin itse tuohon päälimmäisen petauspatjaan kuminauhalakanan.  Olin joku vuosi sitten ostellut pitkän pätkän tuollaista pikkulehtikuvioista puuvillapopliinia ja sen kun kätköistäni äkkäsin ei mennyt enää kauaakaan kun siitä oli syntynyt lakana sekä tähän sänkyyn, että siihen asuntovaunun pikkupetiin, jossa myös vähän erikoisemman kokoinen patja on.

Lakana on sävyltään aika neutraali, tuollainen vihertävän beige ja sopii varmasti jatkossakin molempiin sänkyihin, sitten kun tämä kukkakuosi- ja värimania taas haihtuu ja kaipaan jotain hillitympää. Mutta nyt nautin tuosta värien kakofoniasta, missä osa sointuu hienosti ja osa ei millään, mutta yhdessä ovat niin herkullisen ihastuttavat, että tekisi mieli vain olla tuolla köllimässä päivät pitkät.

Kuvasin ja tein muuten tuosta kuminauhalakanan teosta myös jonkinsorttiset ohjeet ja laitan ne tänne blogiin huomenna, jos siellä jollakulla heräsi kiinnostus. On nimittäin ihan maailman helpoin tuollainen itse ommella.

I'm so obsessed with these little flower prints I got for my caravan for the summer that I just had to try them out in my bedroom too. The mismatched colors look so inviting and perfect for me just now. 

6 kommenttia:

  1. Katsopas henkkamaukan lakanavalikoimaa,siellä niitä pikkukukallisia on:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen huomannut joo, mutta ei siellä ole oikeaa kokoa, paitsi siinä sinisessä versiossa, joka ei mitenkään makuuni tai tähän huoneeseen istu.

      Poista
  2. Hei! Saako kysyä mistä tilasit nuo tyynyliinat ja violetin kukkapeiton?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreät on Ellokselta ja violetit Booztilta Au Maison merkkiset.

      Poista
  3. On kyllä ihana sänky vuodevaatteineen! Ja koko huone :-) Mistä olet ostanut kukalliset tyynyt ja peiton?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreät on Ellokselta ja violetit Booztilta Au Maison merkkiset.

      Poista