keskiviikko 25. tammikuuta 2023

Pitkästä aikaa puikoilla

En ole varmaan pariin vuoteen mitään neulonut, kun ei vain ole ollut semmoista fiilistä, että neulotuttaisi. Kerkesin jo vähän itsekin ihmetellä, että lopullisestiko se fiilis on kadonnut, kunnes yhtäkkiä se palasi takaisin, kun näin jossain instan syövereissä kuvan ihanasta kuvioneulepaidasta, joka iski saman tien lujasti neulehermooni ja aloitti polttavan himon kokeilla vastaavaa.

Etsiskelin paidan ohjeen ja se ei näyttänytkään yhtä kivalta, kun siinä kuvassa jonka alunperin näin ja kaiken lisäksi ohje on vain lasten kokoisena. Olis siellä toki versio aikuisten paitaankin, mutta se ei sykähdyttänyt enää senkään vertaa (en tykännyt mallista, reikäneuleesta, enkä kaula-aukosta), joten päätin kokeilla soveltaa ihan itse ja ilman ohjetta päämääränä sellainen oikein pitkä ja paksu makkarankuori-tunika näillä kuvioilla ja siitähän se lähti kuulkaas tulemaan sitten! 

Ajatuksena tämä oli tosi helppo, eikä toteutuskaan nyt ihan mahdotonta ole ollut, kun eihän se ole kun oikeaa ja nurjaa, jolla nämä kuviot syntyy, mutta tuo x:n mallinen pintakuvio osuus oli kyllä haasteellisinta  ikinä ymmärtää kerrasta oikein. Katselin youtubesta ohjeen jos toisenkin ja sähelsin tuon ekan raidan jollain ihmeellisellä tuurilla suunnilleen oikean näköäiseksi ja ylemmässä raidassa hoksasin, että kaikki on pielessä, mutta vasta hihaa tehdessäni ihan viimeistään älysin, missä se vika oli (tekijän ymmärryksessä silmukoiden määrästä kuviossa) ja sain sen just sellaiseksi kun pitikin. 

Muutenhan paidassa on vaan simppeliä 1 oikein 1 nurin resoria, 2 oikein 2 nurin raitaa, tuplahelmineuletta sekä väleissä kolme kerrosta nurjaa, että ei ole lainkaan hankalaa, kun vaan muistaa sen verran keskittyä, että suunnilleen osuu silmukat oikeisiin kohtiin.

Valmiina on vasta tuo vartalopötkö suunnilleen kainaloihin asti ja melkein kokonainen toinen hiha, mutta sellaista se on kun tällai lennosta neuloskelee ja pitää miettiä mittoja samalla kun tekee. Tässä välissä pitää tehdä molemmat hihat valmiiksi ensin, jotta tietää kuinka paljon tiloja ne tarvitsevat sitten tuossa ylhäällä, näin olen tämän ajatellut.

Kaula-aukot ja muutkin ovat vielä mietintämyssyn alla. Toisaalta tähän sopisi täydellisesti muhkea poolokaulus, mutta toisaalta inhoan kovasti villan kutitusta kaulallani lämpimässä (kylmässä se ei minulla jostain syystä kutita) joten mahdollisimman matala kaula-aukko tekisi tästä paljon monikäyttöisemmän. Tämäkin asia selvinnee lopullisesti sitten, kun kaula-aukon kohdalle puikkoineni kerkiän.

Eli valitettavasti ohjetta en siis teille tämmöiseen voi tehdä, varsinkin kun itselläkin vielä hakusessa tuo lopputulema, mutta sen voin sanoa, että soveltakaa jonkun muun helpon paidan ohjeesta tällainen, jos mieli alkoi tehdä, jokainen vähänkään paitoja neulonut kyllä varmasti osaa sen verran ohjeita tuunailla.

P.S. Tässä työssä lankana minulla on Novitan isoveli pellavan 061 sävyisenä ja nelosen pyöröpuikot, koska käsialani on ihan hirmuisen löysää.

Haven't had the urge to knit in almost two years until the other day it came back with a bang! And now I'm knitting this tunic for myself without any specific instructions, just looking at a picture of a child's knit that has the patterns on it I fell in love with.

1 kommentti: