sunnuntai 22. toukokuuta 2022

Ja porttikin vielä

Saatiin tänään loputkin istutusastiat multaa täyteen ja kaikki sorat paikoilleen. Nyt voinen siis julistaa tämän pienen keittiöpuutarhani näiltä osin valmiiksi. Kävin juuri räpsimässä sieltä nämä kuvat, kun ilta-aurinko vielä kurkottelee talon yli tuonne taaksepäin ja koko takapiha on suloisesti varjossa. Päivällä tässä onkin melko kuuma jo oleilla, mutta kolmen jälkeen on talo jo peittänyt auringon taakseen ja takapiha ja siellä oleilijat saavat hengähtää rauhassa. Luulen, että tämä kasvimaa tulee oikein kukoistamaan tässä vielä.

Koko takapiha on aidattu verkoilla varsinaisen raja-aidan alapuolelta, mutta portti tuosta talon kyljestä oli jo vuosikausia sitten hajonnut pois paikoiltaan katolta putoavien lumien vuoksi. Onneksi säästin viime kesänä etupihalta puretun porttioven, sillä siitä ja kaikenmoisesta jämälaudasta tuli takapihalle hieno kevyesti talven tieltä pois purettava aita portteineen pitämään paikalliset jänöjussit poissa uudelta kasvimaaltani. Erityisen tyytyväinen olin vanhojen lautojen kierrättämisen lisäksi siitä, että varastosta sattui löytymään just sen verran maaliakin, että saatiin vielä koko komeus tältä puolen maalattua talon väreihin sopivaksi. Kyllä nyt kelpaa tuosta kuljeskella.

Olen hyvin malttamattomana odotellut öiden lämpiämistä, että pääsisin tuonne kaikenmoista istuttamaan ja kylvämään, mutta vielä pitää jaksaa malttaa suurimman osan kanssa. Tillit ja persiljat kävin kuitenkin jo kylvämässä ja sitten päätin, että taimena ostamani lipstikka pitää laittaa sinne kanssa. Halusin niin jo jotain vihreää tuohon ja tämä kotimaassa kasvatettu ehkä jo aika kivasti kestää tuolla ulkona, kun onhan se jo reilun viikon karaistunut meillä öisin viileässä porstuassakin. 

And now it is finished, even with a little gate we made from scrapwood we had just lying around. All I need now is a very good summer so that everything will grow nicely here.

1 kommentti: