maanantai 22. helmikuuta 2021

Ikäänsä paremmin sopivaksi

Aloin illankähmässä maalaamaan vasta hiottua pikkukaappia olohuoneeseen, kun muistin, etten ottanut siitä tänne blogiin yhtään kuvia ilman maalipeitettään. Laitoin äkkiä pensselin sivuun ja nappasin kännykällä muutaman otoksen, jotta näette mitä sen piukan vihreän maalin alla oli, sieltä nimittäin paisteli hauska tummanruskea alkuperäinen väripinta. Timakka vihreä on lienee sivelty päälle, siinä 60-luvun tietämillä, jolloin tuollaiset värit olivat kovasti muotia. Itse kun en sen ajan tiukoista väripaleteista perusta, päätin maalata kaapin takaisin vähän hillitympään sävyyn.

Sekoittelin (Ottossonin) pellavaöljymaaleista alustavasti sopivan sävyn. Alustavasti siksi, että mielessä oli ensin joku vähän selkeästi rusehtavampi, mutta kun siinä sekoittelin niin tämä sävy alkoi näyttää vallan kivalta ja päätin kokeilla ensin sillä ja katsoa sitten kun se on kuivunut, että pistetäänkö ruskeammaksi.

Tämä sävy on sellainen mitä jotkut greigeksi kutsuvat, eli siis hyvin harmaa beige, vähän pellavaan viittaava. Sain sen aikaiseksi sekoittamalla keskenään vehnänharmaata ja vihreää umbraa. Vihreä umbra on siis oikeasti tosi tummaa ruskeaa, vähän kuin oikein tumma suklaa, nimi vaan hämää. Vehnänharmaa taas on niin kuin nimensä melko kellertävää harmaata. Mielessäni oli alunperin vähän tummempi sävy, mutta jotenkin siinä kun lusikoin tuota umbraa sinne harmaaseen ja sekoittelin, niin tämä sävy pysäytti nyt ensin. 

Annetaan tämän siis kuivua nyt näin ja sovitellaan olohuoneeseen, katsotaan sitten tehdäänkö tummempi. Jotenkin tuntuu, kyllä siltä, että ei ehkä tarvitse, sen verta kivalta tämä silmiini jo nyt näyttää. Nyt vaan pitää pari päivää malttaa odotella, pellavaöljymaali kun ei ole se nopeiten kuivuva.


The bright green cabinet is changing to a more toned down color, one that better suits it's age. As it was sanded down it revealed a dark matt brown as the original color, so my choice of a linen grey or greyge that I mixed myself is a lot closer to that than the maybe 60's green. Also the paint I used now, which has a lot of linen oil in it is the best for these old and dry wood surfaces. Now it just needs to dry so I can test it out in my living room, if the color isn't good I'm thinking of making it a bit darker. 

7 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Arvaako himottaako mennä autotallin perukoille tonkimaan esille vanhaa puhelinpöytää? Se on ollut kunnostushaaveissa jo jonkin aikaa. Arvaas kuka on iskenyt sen himon meikäläiseenkin😂? Tuosta tulee varmaan upea. Sen verran voin aavistella edellisistä kalusteiden käsittelyistäsi.Mulle ois riittänyt jo tuo viherävä rapsuteltu mallikin. Sen verran on munväriä tuo vihree.Olet kyllä mestarinäissä tuunareissasi😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oota, anna mä mietin... MINÄ? :D
   Kiitos kehuista, kiva kuulla, että saan tartutettua muihinkin tätä tuunausintoani. :)

   Poista
 4. Timakka - onpa ihana sana <3 Mua aina hykerryttää, kun käytetään tilannetta hyvin kuvaavia sanoja. Tästä tuli heti ilmi, mitä meinasit.

  Lopputulos on upea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rrrrakastan kaikkia erikoisia, mutta erittäin hyvin osuvia sanoja ja viljelen niitä aina kun vaan voin. Suomen kieli on kyllä siitä ihana, että noita kaikenmoisia sananparsia löytyy joka lähtöön :-)

   Kiitos kehusta! :) <3

   Poista
 5. Ihana sävy.just täydellinen ��

  VastaaPoista