keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Keravan vankilan myymälässä

On ihan pakko saada kertoa teille tästä Keravan vankilan puutarhamyymälästä ja miljööstä. Tämä on ihan lempipuutarhakauppojani kevät- ja kesäaikaan ja käyn täällä tämän tästä ostoksilla ja välillä vain ihan fiilistelemässä. 

Myymälä sijaitsee vanhan Lahdentien varrella Keravan ja Järvenpään välissä (Lahdentie 711, 04200 Kerava) arkkitehtuuriltaan upean vanhan vankilan pihamaalla. Vankila on toiminnassa ja alueella on voimassa kuvauskielto enkä näin ollen voinut kuvata hienoja vankilaan liittyviä rakennuksia, mutta puutarhamyymälän puolelta sain kuvia ottaa ja tässä teille sieltä muutama. Omia lemppareitani ovat nämä vanhat kasvihuoneet jotka vieri vieressä pursuavat kesäistä vihreyttä sisällään.

Myynnissä ovat pääasiassa erilaiset kesäkukat joissa todellakin valikoimaa piisaa. Täältä jos mistä löytää varmasti juuri sen kukan tai värin jota ei tiennyt edes kaipaavansa. Valikoimissa on myös erilaisia perennoja, pensaita sekä muutamia sisäkasveja ja joskus jotain erikoisempaakin. Itse ostin täältä pari vuotta sitten pienen jättiagaaven poikasen jonka emokasvin kuolemankin sain sen kukinnan jälkeen todistaa (niin niille käy kun ne kukkivat). Kasvin kuivunut ranka reiluin nelimetrisen kukkavanan kera on vieläkin esillä yhdessä kasvihuoneista ja näyttipä siellä vielä muutama poikanenkin olevan kaupan. 
Alemmassa kuvassa agaavemamman kuivunut kukinnon tyvi.. 
Paikka sopii ihan loistavasti koko perheelle sillä alueella on nähtävillä myös ihania 
pupuja ja lampaita omissa häkeissä ja aitauksissaan. Olen kerran ollut siellä hiljaiseen ilta-aikaan ostoksilla pienen söpöäkin söpömmän karitsan juoksennellessa ja seuratessa minua kasvihuoneesta toiseen (karitsan hoitaja oli mukana). Silloin oli hyvin lähellä ajatus perustaa oma lammasfarmi siltä istumalta. Nyt lampailla oli parempaa tekemistä laidunmaillaan eikä heistä pari kiireistä bäätä enempää haastattelua varten irronnut vaikka omasta mielestäni kovin kauniisti koitin vähän lähemmäs pyytää.

Joten jos olet kukkasia ja elämyksiä vailla, niin piipahda ihmeessä täällä, mutta pidä kiiretta, paikka on erittäin suosittu ja valikoima hupenee samaa tahtia kun kesä etenee.

P.s. Täältä löytää myynnistä myös erilaisia pihakalusteita, vajoja, leikkimökkejä, roskakatoksia ja paljon muuta. Kotimaista laadukasta käsityötä kaikki.

If you have never visited the prison store at Kerava prison (Keravan vankilan myymälä) now is the time to go. The place is my favorite to get my summer flowers and plants from a huge selection in a beautiful environment. There's lots to see in the greenhouses and outside you can find cute bunnies and lambs not forgetting the beautiful old buildings around the place (that I was not allowed to take pics of since the prison is still in use). Really worth stopping by in your summer journeys. Address: Lahdentie 711 04200 Kerava. 

3 kommenttia:

  1. Kiitti tästä vinkistä, me ajellaan usein vanhaa Lahdentietä, kun ollaan sellasia hitaiden mummoteiden ystäviä ja tuolla on käytävä ens kesänä. Tykkään myös siitä Järvenpään pihapalvelusta, se on varmaan tuttu sulle? Sieltä me on haettu kaikki outolaiskummajaiskasveja.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Aika monella muullakin vankilalla on oma myymälänsä. Rikosseuraamuslaitoksen sivuilta voi tarkistaa.

      Poista