lauantai 12. marraskuuta 2016

Puutähti valoilla

No nyt sain vihdoin aikaiseksi alkaa miettiä jo vähän jouluakin. Halusin ehdottomasti laittaa tänä vuonna vähän jotain uutta ja kehittää siitä sitten pyhiä kohden lisää. Tykkään nimittäin koristella pikkuhiljaa ripotellen matkalla kohti aattoa. Ei ehdi niin nopeasti kyllästyä sitten.

Aloitin askartelemalla olohuoneeseen simppelin puutähden vanhoista heinäseipään tapeista. Pienillä paristovaloilla terästettynä rouhea tähti sopii olohuoneemme rentoon tunnelmaan paremmin kuin hyvin.

En juuri sahaillut puutikkuja vaan otin ja käytin juuri niin pitkinä kun olivat ja tulokseksi sain aika kookkaan tähden, mikä sopii tämän huoneen mittasuhteisiin oikein hyvin. Mietin ensin viisisakaraista mutta niin luontevasti tuli kusisakarainen että menin sillä sitten. Helpompi oli kohdistellakin että sain siitä kutakuinkin symmetrisen. Taika on kun katsoo aina vastakkaiset sakaraparit keskeltä kohdakkain.

Tähden kokoaminenkin oli helppoa kuin heinänteko (heh). Ruuvasin vaan sakarat taustapuolelta kapeilla ruuveilla toisiinsa tiukasti ja laitoin varmuudeksi vielä tipan erikeeperiä väliin. Hyvin tukeva tähtönen tuli sillä eikä kukaan huomaa edestäpäin että millä ovat kiinni. Toki tuohon risteyskohtaan olisi voinut hämäysmielessä kieputtaa vaikka vähän juuttinarua, mutta tykkäsin että parempi näin pelkistettynä.

Rautalangasta olevat valot oli helppo kiepauttaa sakaroiden ympärille ja pysyvät kivan huomaamattomasti niissä kiinni. Systeemi toimii yksiin puutähden kanssa mielestäni eri kivasti.

Ja nyt kun tähän joulun valmisteluun oikein hurahdin niin seuraavaksi ajattelin panostaa ja leipasta piparkakkuja. Tuli nimittäin niin vastustamaton idea tehdä niistä joulukalenteri perheelle. Ja jos se hyvin onnistaa niin kerron siitä teille kuvien kera seuraavassa postauksessani. 

Wanted to do something new for the Christmas decoration this year so I made a huge stick star to the living room window. It's made out of vintage hay stacking sticks screwed and glued together so you don't see it from this side. Decorated with battery operated led-lights it makes the perfect rustic Christmas feel to our laid back living room.

10 kommenttia:

 1. Tulipas nostalginen olo. Olen pienenä toiminut tappityttönä mummolan heinäpellolla... Hieno tähti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, mikä jopi! Tappityttönä oleminen kuulostaa ihan huisin hauskalta hommalta. :-)

   Poista
 2. Tapittajana on ollut tämäkin mamma mummolan pelloilla...voi niitä kesiä!!
  Hieno tähti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pitihän noille tapeille nyt uusi paikka löytää kun eivät enää heinäseipäisiin kelpaa. :-)

   Poista
 3. Ihanan rouhea tähti, tykkään ja sopii teille hienosti!

  VastaaPoista
 4. Ihana tähti, minäkin haluan! Mistähän löytäisi sopivat puut. Mukavaa viikkoa! 😊

  VastaaPoista
 5. Kiva idea! Ja ihanalta näyttää myös koti!

  VastaaPoista