sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Erämaata muokkaamassa

Piskuisella 600 m2 tontillamme oli autotallin päädyssä hyvää hukkatilaa jossa mm. säilytämme asuntovaunua ja peräkärryä. Maa tuossa tilassa oli vain kovin hankalan muotoista nousten loivasti kohti aidanviertä niin etteivät nuo kaksi perässä vedettävää siihen oikein mitenkään järkevästi sopineet muutoin kun peräkkäin. Kovin hankalia olivat käyttää kun aina oli jompikumpi toisen tiellä.

Jo muutaman vuoden oli pyörinyt mielessä ajatus kaivauttaa siitä vinot maat pois, että josko sitten siinä olisi enemmän tilaa järkevälle käytölle, mutta tieto siitä että alla menee kallio oli vähän himmaillut noita haaveita. Kun ei voinut tietää missä ja miten se kallio tuossa on, että tulisiko siihen tilaa vai vain kaunis kalliopinta esille. Noh, tänä keväänä päätimme ottaa sen riskin ja katsoa, että mitä sieltä oikein löytyy.

Peräti 18 tonnia painava kone tuli pihalle ja rouhaisi maat auki. Kone oli niin suuri ettei se mahtunut kunnolla kääntymään pihassamme joten suurimmat kaivaukset tehtiin aidan takaa tieltä käsin. Jännittyneenä hyppelin kauempana katselemassa ja opastamassa, että "ota tuolta vielä ja tuolta kanssa" ja kuinka ollakaan, kallio jäi tarpeeksi alas. Se tuli esille aivan pihan perältä vähäsen ja paikalle saatiin kun saatiinkin lisää tasaista tilaa.

Ja hyvinhän tuonne nyt mahtuu. Oli pakko heti sovittaa asuntovaunuakin sen uudelle kesätontille. Tykkään pitää sitä täällä parkissa ollessaan hieman esillä sen sijaan että tönöttäisi tuossa seinän vieressä. On se sen verta nätti kapistus.

Tuo kaivauksista jäänyt jyrkkä reuna pitää vielä tukea jollain ja niin kuin kuvasta näkyy ajattelimme tehdä siihen muurin kivistä sillä niitä täällä riittää kun koko tontin pohja on pelkkää soramaata. Kutsummekin tuota parkkialuetta nyt erämaaksi kun se on vielä aika karun näköinen. Jossain vaiheessa tulevaisuudessa siitäkin ehkä nätti tulee, mutta toistaiseksi saa olla tuolleen, rikkaruohot tekevät siitä pian kuitenkin aika vehreän niin kun muustakin parkkialueesta kuten kuvan etualalla näkyy.

We had a reasonably sized wasted space between our garage and the fence but the area was not even enough to use it properly. So, we decided to get a digger to come and dig out all the extra dirt and make the space bigger and flat. It was so exiting since we knew there was a rock down there but didn't know how far it went. Luckily it stayed low enough and we got our new larger parking space for the caravan. It still needs some work, a stone wall needs to be build to hold down the soil in the back, but otherwise it is so nice to finally have this bit of wasteland to use.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti