maanantai 15. huhtikuuta 2013

Ukille & mummille

Reippaasti yli ysikymppiset isovanhempani asuvat kerrostalossa espoossa. Erityisesti ukkini on aina rakastanut puutarhanhoitoa ja nyt vanhemmiten kun liikkuminen on huonontunut ei hän ole vuosiin sellaista päässyt hoitamaan. 
Männä vuonna vein heille parvekkeelle muutaman yrtin ja pensastomaatin ja siitäkös he innostuivat. Tänä vuonna ajattelin pistää paremmaksi ja viedä heille oikein pienen hyötypuutarhan sinne parvekkeelleen. Menin jopa niin pitkälle että koitin itse siemenestä kasvattaa heille mieluisia kasveja.
Erityisen yllättynyt olen jos saan nuo pidettyä hengissä, mutta onneksi stressiä ei ole. Kaiken saa myös valmiina jos viherpeukaloni (taas kerran) pettää.
My over 90 years old grandparents live in an apartment building with a balcony. Last year I gave them a few herbs and a tomato plant and they loved them so much that this year I'm going to give them a real little kitchen garden there.
I even took the effort of trying to grow some of the plants myself (some herbs and eggplants here). My only concern is how am I going to keep these alive till I get them to my grandparents.

18 kommenttia:

 1. kyllä olet ystävällinen kun ilahdutat heitä yrteillä .kerrohan terveisiä .

  VastaaPoista
 2. Oi mikä ihana idea <3 Melkoiset teräsvanhukset kyllä kun tuossa iässä vielä jaksavat kasveja hoidella, aikas kunnioitettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noissa kovasti hoitamista ole. Kastella kun muistavat ja satoa sitten korjailla niin siinäpä se.

   Poista
 3. Onpas kiva tapa ilahduttaa isovanhempia! Toivottavasti viljelmät onnistuvat - ja niinkuin totesit, jos ei, niin valmiinakin saa;)
  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 4. Kauniisti ajateltu,toivotaan kovasti sitä kasvun ihmettä:)

  VastaaPoista
 5. Varmasti ovatkin tyytyväisiä.♥
  Miten minulta onkin jäänyt huomaamatta blogisi...ihmettelen. No, nyt asia on korjattu ja liityin lukijaksesi...:)

  VastaaPoista
 6. Ihana idea ilahduttaa vanhoja ihmisiä! Tuoda vähän luontoa sisälle :) Minulla on valitettavasti elossa enää yksi isovanhempi, mummo, mutta on sitäkin rakkaampi <3

  VastaaPoista
 7. Oikein hyvä idea. Olen kantanut äidilleni kerrostalon parvekkeelle myös monena vuonna tomaatteja, paprikoita ja yrttejä. Hän asui ennen omakotitalossa ja nautti puutarhasta kovasti. Olen huomannut, että hän on paljon iloisempi hoidellessaan kasvejaan ja saadessaan niistä satoa - siis puutarhaterapiaa- ja lisäksi pieni puuhailu tekee hyvää myös fyysisesti.

  VastaaPoista
 8. Ootpa ihana. :)

  P.s. Näytin oppilaille luokassa kuvaa pihamaaltasi arkkitehtuuriopetuksen tiimellyksessä ja kysyin, mistäpäin maailmaa mahtaa kyseinen näkymä olla. "Singapore!" Intia!" Indonesia!" "No ei ainakaan Suomesta!"

  Tiedä sitten, pitäisikö olla vain vaikuttunut puutarhasi mehevästä ilmeestä vaiko huolissaan oppilaiden kasvientuntemuksesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, mahtavaa! Ens kesänä aina kun menen pihalle ilmoitan siitä facebookissa kaikille kavereille statuksella: "Menen ulkomaille, moro!"

   P.s. Mulla olis sun kattopuutarhaan kasvamassa kans pari juttua ;-)

   Poista
 9. :) ihana idea! Innostusta ja kiinnostusta tarvitaan pitkään elämään!

  VastaaPoista
 10. Huippua! Hei mitä mun pitää tehdä karviaispuskalle? Hellästi valoa ja kosteutta ennen kevään täystyrmäystä ja uutta ilmestystä? On vielä vähän talviteloilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja se kaipailis varmaan myös jonkinlaista kevätlannoitusta.

   Poista