sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Vastakarvaan

Sähköjohdot nuo sisustamisen kainalokarvat. Voisi luulla että sisustamisesta pitävälle yksilölle olisi tärkeätä saada piiloon kaikki epäesteettinen ja epämuodikas kuten sähköjohdot, mutta tämä yksilö on tuossakin asiassa kovasti massasta poikkeava.  Tiedän useampiakin tapoja kätkeä epämääräiset johtokasat katseilta, mutta en ole saanut itseäni vielä ymmärtämään sitä että miksi ne nyt ylipäätään pitäisi kätkeä. Itseäni kun eivät tuollaiset asiat häiritse juuri ollenkaan. Itseasiassa jotkut sähköjohdot ovat oikein kauniita esillä ollessaan, niinkuin esimerkiksi vanhojen talojen pintavedot tai valaisinten johdot. 
Tiedän etteivät tietokoneeni johtokasat ole millään muotoa kauniita, mutta sen sijaan että häpeilisin omaa saamattomuuttani johtojen piilottajana, myönnän suoraan hauskan vanhan kyltin avittamana että ongelmahan täällä on, entäs sitten? Omatpahan ovat johtoni.
P.s. Ne oikeat kainalokarvat kyllä ajelen. Johdot saavat rehottaa, kainalot eivät.

It's not fashion to have wires and cables in sight in peoples homes these days. It's considered almost as disgusting as letting your armpit hair grow wildly. I on the other hand have never had any issues watching piles of wires lying around. I even point your attention to it if necessary, like with this vintage sign on my computer that says: " High voltage - danger" (but my armpits I keep smooth like the majority of us do.)

13 kommenttia:

 1. Minä taas jemmailen johtoja, mutta kainalokarvoilleni en jaksa uhrata kovin monta ajatusta. :P

  VastaaPoista
 2. :D ootko muuten huomannut finnishdesignshopin ihanat tekstiiliset mustavalkoiset siksak-jatkojohdot? http://www.finnishdesignshop.fi/sisustus-jatkojohdot-nud-extend-jatkojohto-siksak-p-5456.html

  VastaaPoista
 3. Itse olen johtojen vihaaja. Varsinkin nykyelektroniikan pitäisi olla jollain tavalla "johdottomia", kun kymmeniä johtoja lojuu sekaisin lattian nurkassa. Minä yritän niputtaa niitä kauniisti, mutta miehen mielestä niiden täytyy kulkea vapaana, eli ei saa koskea. ARG!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos teidän johdot on yhtä "hienot" kuin minun johtosekamelskani niin sympatiani ovat täysin puolellasi.

   Poista
 4. Heh, tuo kyltti yhdistettynä tekstiisi toi elävästi mieleeni kuvat etelänmaiden sähkötolpista missä on johtoa kytketty jos miten ja osa roikkuu kadulla jne. Tiedät kyllä :)

  VastaaPoista
 5. Minä olen todennut, että nykyään ei löydy sähköasentajaa, joka osaisi asentaa sähköpiuhat kauniisti pintavetona. Olin hankkinut sellaista arvokasta "vanhanajan mallista" sisällöltään modernia sähköjohtoa, koska halusin sellaiset autentisen näköiset johdot. Mutta eipä tunnu nykymiehillä olevan taito enää hyppysissä. Valitettavasti. Jälki ei ole lainkaan sellaista kuin alkuperäisessä kuosissa ollessaan. Tokihan tämä saatta olla myös osin materiaalierostakin johtuvaa - mutta sekään ei kyllä selitä kaikkea.

  Ja mitä kainalokarvoihin tulee, niin minä en tykkää semmoisista kynityn kananpersiin näköisistä kainaloista. Mieluummin sitten puskalla. Tosin itsekin leikkaan lyhyeksi ja siistimmiksi kissatrimmerillä :)

  VastaaPoista
 6. Kyltti on aivan loistava! Ihanan humoristinen kirjoitus!

  VastaaPoista
 7. Pienissä johtomäärissä ei ole mitään vikaa mutta kun johtoja on sellainen kasa että se hankaloittaa siivoamista alkaa mulla sappi kiehua. Onneksi sain isännän siivoamaan johtohässäkän siedettävämpään kuosiin. Vanhat tekstiilipäällysteiset johdot ovat kauniita. Mutta eipä sellaisia taida löytyä enää muualta kuin silitysraudoista.

  VastaaPoista
 8. Pienissä johtomäärissä ei ole mitään vikaa mutta kun johtoja on sellainen kasa että se hankaloittaa siivoamista alkaa mulla sappi kiehua. Onneksi sain isännän siivoamaan johtohässäkän siedettävämpään kuosiin. Vanhat tekstiilipäällysteiset johdot ovat kauniita. Mutta eipä sellaisia taida löytyä enää muualta kuin silitysraudoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esim. Finnish Design Shopista löytyy mustavalkoista tekstiilijatkohjohtoa :-)

   Poista