perjantai 13. toukokuuta 2011

Pitsimattomonsteri

Virkkasin joulunpyhinä myös itselleni "pienen" kitin värisen pitsimaton. Kokoa tuolla lähes seitsemän kilon järkäleellä on hulppeat 170cm. Alun perin tämän piti mennä olohuoneeseen mutta kun olin virkannut sitä tuossa työhuoneen lattialla oli silmä jo tottunut katselemaan sitä siinä joten siihen se jäi ja hyvä niin. Työhuoneessa se ei edes näytä liian romanttiselta vaan tuo sinne mukavaa pehmeyttä sekä silmille että varpaille.

The most biggest lace carpet I have ever made is 170cm in diameter. I was planning for it to go in the living room but as I made it on the brown floor my eye got so used to seeing it there I decided to leave it there.

32 kommenttia:

  1. Ihana matto ja erittäin harmoninen & kaunis työtila! ♥

    VastaaPoista
  2. Kaunis! Milläs ohjeella virkkasit? Itselläni eka pitsillinen aloituksessa...

    Mun virkatut matot ovat myös päätyneet ihan eri paikkaan kuin alunperin suunnittelin.

    VastaaPoista
  3. Nonna, Tuo on kangasaitan sivuilta löytyvä "juhannusruusu"-malli, mutta sävelsin omasta päästä tuon keskiosan isommaksi.

    VastaaPoista
  4. Hyvältä näyttää työhuoneessa. Ei ole liian romanttinen. Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun teillä on koiria että mites ne ja valkoiset matot tulevat keskenään toimeen? Mietin vain kun hinkkasin omalta suht uudelta vaaleahkolta matolta koiran tassun jälkiä ja huomasin samalla että matto oli jo muuttunut aavistuksen harmahtavaksi - koira kun viihtyy matolla paremmin kuin hyvin.

    VastaaPoista
  5. Netta, tuo mun matto on väriltään sellainen jo valmiiksi likainen kitti, ei siis ole valkoinen. Koirien sotkut eivät ihan heti ole näkyvissä.

    VastaaPoista
  6. Aivan mahtava järkäle ja huimat pisteet käsityöstä, en pysty käsittämään kuinka joku osaa ja jaksaa moisia ihanuuksia tehdä!

    Salla

    VastaaPoista
  7. What a wonderful carpet! Maybe I should try to make one :)

    VastaaPoista
  8. Wauh,minkä työn olet tehnyt...kaunis on:)

    VastaaPoista
  9. Se on upea! Sopii kauniisti työhuoneeseen. :)

    VastaaPoista
  10. Just tollainen laatikosto mekin tarvittais kuin teillä työhuoneessa, jossa PALJON lokeroja! Onko tuo joku kirppislöytö tms vai ihan jostain kaupasta ostettu?
    Matto on ihana, itsekin tein pienen vastaavan, isoa en jaksanut vääntää...

    VastaaPoista
  11. Hrrajestas mikä työ! vau, nostan hattua!

    VastaaPoista
  12. aikasta mieletön .. muutenki silmäni lepää kodissasi :)

    VastaaPoista
  13. Kylläpäs jaksoit virkata!
    Kivoja juttuja, huvimaja on makea!

    VastaaPoista
  14. suorastaan hulppea matto! tuollaisia jonkun tekemiä pienempiä oli muuten kirppiksellä ja oli kyllä hinnoissaan. mutta tekemiseen meneekin varmasti aikaa:)

    VastaaPoista
  15. Herranjestas, todella upea! Tuossa varmaan habakin kasvoi virkatessa?

    Saara

    VastaaPoista
  16. Siis vau, mikä matto! Itsekin olen virkannut yhden pitsimaton, mutta sen ympärysmitta jäi 70 cm :)

    VastaaPoista
  17. Hei, minuakin kiinnostaa tuo taustalla näkyvä valkoinen kaappi, jossa paljon laatikoita. Onko perintöaarre vai jostakin kaupasta hankittu?

    VastaaPoista
  18. hoppu design, kasvoi ja kipeytyi :-)
    Willenmiina, miljoonalipasto on löytö huuto.netistä. Helsingin vesilaitoksen vanha arkistolipasto.

    VastaaPoista
  19. IHANA!

    Olen haaveillut kauan virkkaavani mattoja sekä torkkupeittoja. Ensin pitäisi varmaan opetella virkkaamaan muutakin kuin patalappuja/ketjusilmukkaa ;)

    VastaaPoista
  20. Voi miten kaunis koti sinulla onkaan, ihana blogi... tulen taas kyläilemään!!

    VastaaPoista
  21. Herregud!! Käsittämättömän hieno! ja sopii työhuoneeseesi kuin nenä päähän. :)

    VastaaPoista
  22. Hei! Sellaista kyselisin, että oletko käyttäny virkatessasi näitä mattoja "juhannusruusun" ohjeessa mainittua lilli-ontelokudetta vai kenties jotain muuta kudetta? Itelläni ois takana vähän paksumpaa eko-ontelokudetta ja ajattelin, että jos siitä kokeilisin virkata... Upeita kyllä nämä sinun matot! :)

    VastaaPoista
  23. Eini, en ole käyttänyt ontelokudetta jos sillä tarkoitat sellaista putkeksi kudottua tavaraa. Olen aina käyttänyt "tavallista" tekstiiliteollisuuden ylijäämä- puuvillatrikoo-matonkudetta. Se on käsittääkseni paljon paksumpaa kuin se ontelokude (ainakin paksumpaa kuin se ontelokude mitä olen itse nähnyt). Olettaisin että ekokuteesi toimii juhannusruusuun ihan hyvin :-)

    VastaaPoista
  24. Ok, hyvä tietää! Kiitti sulle! :)

    VastaaPoista