sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Pipartikut

Piparien muotoilu ja paistaminen on kovin työläs projekti ja ajatelinkin kokeilla jotain helpompaa. Olin kuullut piparitikuista joissa taikinan sisään on pyöritelty vaikka mitä mukavaa ja tehdä päräytin koe-erän. Täytteeksi laitoin mantelia, rusinaa ja kookosta. Näistä tuli niin hyviä että tänään teen uuden erän ja laitan täytteeksi myös suklaata. Nam!

I tried out a new way of baking ginger bread. I put some almonds, raisins and coconut flakes in to the dough and made a simple stick like form. These turned out so good I'm making them again tonight and I'm going to add chocolate in them too. Yum!

25 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä!
  Piparinpaisto jatkuu tänään kotona, joten taidanpa kokeilla minäkin jotain uutta...suklaata? Namm....

  VastaaPoista
 2. Wau! Mikä idea! Teenpä minäkin pipareidenteon helpoksi.
  Oikein ihanaa toista adventtia!

  VastaaPoista
 3. Ihan justiinsa tänä aamuna mietin, että miten ratkaisisn pipariongelman. Kun minä tykkään niitä tehdä ja koristella, mutta maku on ihan plääh. Taidankin kokeilla laittaa lisukkeita taikinaan, kiitos!

  VastaaPoista
 4. No hemputti. TÄä lähti kokeiluun!

  VastaaPoista
 5. Kyllä, kokeiluun menee. Ja ehdottomasti suklaalla, mahdollisesti valkosellaisella. Mutta: sen nimi pitää olla PIPARTIKKU, siis ilman ii:tä siellä keskellä! (Ding däng, täten julistan itseni tämän uuden sanan keksijäksi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos E! Kamala virhe otsikossa korjattu (tästä lähin) oikeaan kieliasuunsa :-)

   Poista
 6. Wau. tosi hyvä idea. Tämän voisin toteuttaa lasten kanssa opettajille ja tarhantädeille viemisiksi. Kiito Paljon ideasta!

  VastaaPoista
 7. Kaksivuotias pikkumies kiipesi äidin syliin ja totesi, että hän haluaa noita. Eli me mennään siis leipomaan just nyt :)

  VastaaPoista
 8. Ihana ja piristävä idea perinteisten piparkakkujen rinnalle. Kiitos!

  VastaaPoista
 9. Kiva idea, todella. Tekee mieli tehdä jotain uutta näitten perinteisien herkkujen tilalle. Itse en paista enää varsinaisia joulutorttuja. Muoto on muuttunut ja täytteenä minulla on maustettuja rahkoja (lime-valkosuklaa, rommi-rusina) ja marmeladina omenaa tai jotain muuta kuin luumua. Ovat hyviä!

  VastaaPoista
 10. Kiva idis ja näyttää nätiltä lasipurkissa. Pidän paljon pipareiden ja sinihomejuuston yhdistelmästä, joten taidankin sujauttaa vähän auramurua omaan taikinaan :)

  VastaaPoista
 11. Näyttää hyvältä ja helpolta, ja varsinkin sisäänleivottu sinihomejuusto voisi toimia aikuisten herkkuna. Tätä minäkin yritän epäonnisen piparimaratonini jälkeen: http://joulunaikaan.wordpress.com/2012/12/10/piparitrilogia-pieleen-meni/

  VastaaPoista
 12. Ihana idea ja nämä lisäideat NAM

  VastaaPoista
 13. Joo. Mä kokeilin nyt tätä ideaa ja kuva siitä tuotoksesta päätyi kiertämään facebookkia nimellä Mr Hankey, the christmas poo XD En VISSII oo leipomisihmisiä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151590735949899&set=a.249083239898.181623.666024898&type=1&permPage=1

   ;)

   Poista
  2. Ahhaha! Päivän naurut! Laita sille vielä pieni totnttulakki päähän ni se on täydellinen xD <3 Mr Hankey

   Poista
 14. Taidanpa kokeilla aikuisten syötäväksi, lapset saa tehä muottipipareita, mää en jaksa :) Kiitti ideasta:)
  SK

  VastaaPoista