perjantai 5. heinäkuuta 2024

Kesäiltana kesämakkarissa

Kyllä kannatti tapetoida tämä makuuhuone tuolla kukkatapetilla silloin talvella sillä tämä on näin kesäaikaan varsinkin aivan ihastuttavan ihana. Vielä kun avonaisesta ikkunasta käy sisälle lempeä iltatuuli on täällä tunnelman lisäksi myös tuoksu aivan täydellisen kohdillaan.

En ollutkaan muistanut täällä esitellä näitä ihania vanhoja valaisimia, mitkä asentelin tähän sängyn päätyyn molemmin puolin. Ovat ilmeisesti olleet aiemmin jossain sellaisessa talossa jossa sähköt tulevat ylhäältäpäin tai sitten ovat olleet ylösalaisin sillä tuo johdon kouru kannassa on kaikissa näissä rungoissa ylöspäin, enkä suurista yrityksistäni huolimatta saanut sitä alapuolelle käännettyä. Mielestäni kuitenkin näiden kuuluu tässä huoneessa olla näin päin, joten olkoot sitten niin, että johto tulee tuosta yläkautta. 

Valaisimet sopivat tänne mielestäni niin loistavasti, ettei johtojen kulkusuunnan lisäksi haittaa edes se, ettei niissä ole samanlaiset lasikuvutkaan. Ne ovat tarpeeksi lähelle samanlaiset ollakseen aivan hyvä pari eikä tuota ole vielä kukaan oikein edes huomannutkaan, etteivät täysin identtisiä ole.

Kattolampuksi olisi kiva löytää jotain vähän vanhempaa kun tuo aika uudehko lasivalaisin, mutta tämä huone on niin kovin matala, etten ole vielä mitään silmiäni miellyttävää sen tilalle löytänyt. Tuo on kuitenkin tuossa katossa aika huomaamaton ja antaa hyvän niin yleisvalon, ettei ole kovin kiire sen asian kanssa vielä tullut. 

Mutta olipa katossa minkälainen hyvänsä valaisin on tähän huoneeseen aivan ihana aina tulla, joko nukkumaan tai vaan muuten vaan, jos kaipaa vähän vaaleanpunaista kukkaterapiaa.

With this new floral wallpaper this is the perfect room to sleep during summer. Fresh air from the window and you'll sleep like a baby in here. So cozy.

torstai 4. heinäkuuta 2024

Pikkuvaunun uudistettu keittiö

Nyt en ehkä enää itsekään kestä, että miten ihana tästä asuntovaunun uudistetusta keittiöstä tulikaan! Ravaan ihan koko ajan vaan tuijottelemassa sitä vaikka pitäisi jo keskittyä ihan muihin aisoihin tässä. Mutta kun en vaan pysty olemaan tuolta poissa nyt.

Tuo Enso- (tai Mani-) levyn maalaus onnistui ihan yli odotusten ja se näyttää niin aidoille kaakeleille tuossa kun vaan olla ja voi. Oli kyllä onnenkantamoinen, että tuo löytyi niin näpsästi tänne, tekee aivan ihmeitä tuollainen mittasuhteisiin täydellisesti sopiva laattakuvio tähän keittiöön.

Koitin saada naulakkohyllyn maalilla vähän edes samansävyiseksi kun tuo vanha kahvikaappinikin, mutta kuten näkyy niin ihan metsään meni ja siitä tuli harmaan näköinen. Sitähän se ei oikeasti ole, vaan enemmän vihertävä kellanvalkoinen muissa ympäristöissä, mutta tässä tilassa näyttää harmaalta ja saa nyt ollakin sitten niin. Sopii nimittäin ihan kivasti tuohon noinkin.

Tykkään että tyyli keittiössä on edelleen viileän vaalea, mutta nyt siinä on enemmän sellaista maalaisromanttisuutta mikä iskee nyt paremmin, kun ne edelliset rautalankakorit levyseinäkkeessä. Tähän sopii niin paljon kauniimmin kaikki nuo tarvikkeetkin, mitkä suurin osa ovat tällä vaunulla olleet minulla mukana ihan alkuajoista asti. Pari yrttiä kruunaa taas kokonaisuuden ja saa näin pienen vaunun tuoksumaan ihanan eksoottiselta.

Tuolla on vielä siivous kesken, ikkunoissa ei ole verhoja, kun ne on pesussa ja se etuseinän korjauskin vasta suunnitteluasteella, mutta keittiö olisi nyt ihan valmis ensimmäiselle reissulle ja se on ihan parhautta nyt se.

And this is how my renewed kitchen looks like in my little caravan. I can't stop staring at it all the time, it's just so SO pretty now.

tiistai 2. heinäkuuta 2024

Laattalevyn sovittelua asuntovaunulla

Laattalevyn maalit ovat vihdoin kuivaneet tarpeeksi, jotta pääsin sitä ja tuota pohjamaalattua naulakkohyllyä sovittelemaan paikalleen asuntovaunulle ja voi, että kuinka kivalta siellä tulee sitten näyttämään, kun saan nuo ihan valmiiksi ja asenneltua tuohon. 

Maalasin tuohon (enso- tai mani-) laattalevyyn ensin pohjamaaliksi yhden kerroksen Waldcolorin kalustemaali 30:sellä ja sitten kaksi kerrosta täyskiiltävää Tikkurilan Helmi 80 maalia päälle erityisen sileää jälkeä tekevällä vaahtomuovitelalla.

Naulakon värisävy pitää vielä mätsätä enemmän kaappiin sopivaksi ja vähemmän laatoituksen kanssa samanlaiseksi niin sitten olen tyytyväinen. Liian puhdas valkoinen väri siinä saa kaiken muun näyttämään vähän likaiselta ja se ei ole ihan toivottu efekti nyt. Laatoituksessa taas puhdas valkoinen näyttää just kivalta, koska sellaisiahan oikeat laatat yleensä on.

Ja pakko oli päästä jo vähän sovittelemaan miltä siinä sitten näyttää asiat roikuskelemassa ja oikein kivaltahan ne! Halusin käyttää tuon levyn mahdollisimman kokonaisena sillä nyt jos sen olisi leikannut pienemmäksi olisi se sitten pienempi ikuisesti. Nyt nappasin siitä vain yhden pystyrivin reunasta, jotta se mahtui tuohon tason päälle nätisti.

En myöskään aio kiinnittää levyä seinään millään liimoilla tai tehdä siihen suotta ruuvinreikiä, koska kiinnityspaikat tuossa seinässä ovat niin epäloogisissa paikoissa. Laitan sen sen sijaan kiinni tuohon listalla alhaalta, johdonpitimien avustamina sivuista ja naulakko ja kaappi pitelevät sitä paikoillaan omilta osiltaan. Kestänee varmasti aivan hyvin niinkin ja sitten jos joskus haluan sen siitä pois ei seinään jää siitä jälkeäkään. Mutta nyt kyllä tuntuu, etten varmaan ikinä halua sitä siitä pois, kun niin kivan fiiliksen tuohon antaa.

Tried out how the tiled wall and the new shelving unit will work in the caravan. Still need to paint the shelf to match the medicine cabinet more and attach everything properly but it already looks so wonderful to my eye. Tried out my new feather duster there too, it looks so deliciously cute there.