keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Surkimuksesta kaunottareksi

Yläkerran ison makkarin remppa oli vielä yhtä viimeistelyä vailla nimittäin tämä surkea peili piti sinne entrata. Se oli ollut tässä huoneessa jo aiemmin vuosikausia lapsella käytössä ja jossain kohti oli jopa haljennut, kun leikkien tuoksinnassa siihen jotain osunut. Olin sitä säästellyt, että joskus sen vielä korjaan, mutta sitten se oli vaan unohtunut, kunnes nyt koitti sen aika. Nyt uudistetussa makkarissa se ei tuollaisena kulahtaneena ja mustakehyksisenä olisi enää tyyliin muutenkaan sopinut, eikä rikkonaisesta peilistä ole hyvä itseään peilailla.

Joten ostin torista vitosella samalevyisen, mutta korkeamman halpispeilin, jonka armas aviosiippani näppäränä lasiveitsellä minulle sopivankorkuiseksi veisteli. Sitten sekoittelin varastoissani olleista kalkkimaaleista sopivan hempeän roosan sävyn ja maalata suikkasin sen kehyksen viehättävämmän väriseksi.

Ja voi veljet kuinka söpönen siitä sitten tulikaan! Väri natsaa niin kivasti tapetin kanssa ja koko peili näyttää nyt ihan uudelta, eikä enää edes muista kuinka huonossa kunnossa se ennen olikaan. Hassua myös, että ennen ajattelin tuon kuvion kehyksessä olevan aivan liian romanttinen, mutta nyt se on mitä ihanin, kuin pitsiunelma suorastaan.

Ja nyt voi taas tässä huoneessa itseään peilailla ehjästä peilistä, joka istuu paikalleen niin nätisti ja sopii tämän huoneen tyyliin ja tunnelmaan aivan täydellisesti. Kyllä kannatti taas entrata kulahtanutta sen sijaan, että olisi kokonaan uutta etsinyt tilalle.

Had this sad looking split mirror in my storage that we renewed with a new mirror panel and some chalk paint. It looks so pretty now, that I'm glad I had saved it and not tossed away and got a new one. It's always so fun to give a new life to something that you already own.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti